Skocz do zawartości

Co zmienilibyście w naszym mieście

76 odpowiedzi w tym temacie

#1 enrico

• Zarejestrowani
  • 13 postów

Napisano 30 sierpień 2004 09:11

Witam forumowiczów
Proszę wypowiedźcie się na w/w temat. Chciałbym abyście się wypowiedzieli jak powinno wyglądać nasze miasto, działalnośc kulturalna , sportowa i inna . Jak wygląda miasto w waszych oczach. Według mnie czas na wstrząsy na nowa jakość zarzadzania firmami klubami na co jeszcze.....

#2 Aanniiaa

• Zarejestrowani
  • 320 postów

Napisano 30 sierpień 2004 09:19

hmmm ja wybudowała bym pare jakichś ładnych klubów i restauracji gdyż jest to miasteczko turystyczne...

Do tego chciała bym zapewnić naszym sportowcom Piskim więcej zajęć sportowych...

Organizacje imprez też bym zmieniła, dlatego że imprezy które były np w te wakacje nie zaciekawiły zbyt wielu ludzi a tym bardziej młodzieży...

W moich oczach (a raczej marzeniach) miasto to ma jakąś przyszłość i biegnie do przodu, ale niestety za bardzo na realia to nie wchodzi...

Może jak zmieni sie władza w naszym mieście będzie inaczej :?: :roll:

#3 weedmasta

• Zarejestrowani
  • 459 postów

Napisano 30 sierpień 2004 09:52

:twisted: a ja bym zmienił liczbę policjantów w mieście na większą
kontrolował częściej okolice iguany by niepełnoletni nie "spożywali" alkoholu
i więcej filmów sportu i imprez (koncertów) w amfiteatrze
tHC

#4 Kalik

• Zarejestrowani
  • 220 postów

Napisano 30 sierpień 2004 11:30

Cytat

tHC

Weedmasta ja ci powiem ze po twoim wieku uwazam ze powinienem do ciebie chyba na pan mowic hehehe taki dorosly jestes :mrgreen: :mrgreen: :wink:

#5 Chodnik 85

• Zarejestrowani
  • 53 postów

Napisano 30 sierpień 2004 12:36

Według mnie, nasze koffane miasto, ma duzo szans aby stac się miejscem znanym. Znam historie Pisza bardzo dobrze i mogę bez obaw powiedziec ze jest ona bardzo bogata. Wystarczy ze ktoś nareszcie zainteresuje się sprawami miasta. Przedewszystkim nalezy stawiac na młodych. Organizowac wiecej jakichs spotkan dla nich itp :D Te wakacje, były nawet dobrze zorganizowane. Filmy na PDK-u itp. Ale jednak ciagle to za mało :wink:

Szukajmy sponsorów i rozbudujmy naze koffane miasto :lol: Sprawmy ze kazdy bedzie chciał tutaj przyejzdzac.
Zmieniłbym w naszym miescie jedynie to, ze za mało mamy imprez masowych, za mało koncertów znanych zespołów.
Promowałbym młode zespoły, pomagał im wybić się.
Załozyłbym nasze Piskie radio, ale nie internetowe, lecz normale. Zajmujące się sprawami miasta. Przeciez Pisz nie jest taki mały. Pozwólmy naszemu miastu stac się sławnym. Niech chociaz inne miasta nam troche pozazdroszczą :lol:

#6 Aanniiaa

• Zarejestrowani
  • 320 postów

Napisano 30 sierpień 2004 12:50

Cytat

Cytat

tHC

Weedmasta ja ci powiem ze po twoim wieku uwazam ze powinienem do ciebie chyba na pan mowic hehehe taki dorosly jestes :mrgreen: :mrgreen: :wink:

Ty też nie jesteś taki stary... żeby komentować wiek innych a po za tym to uszanuj jego wypowiedz

#7 enrico

• Zarejestrowani
  • 13 postów

Napisano 31 sierpień 2004 07:14

Hej forumowicze nie kłućcie się bo nie o to tutaj chodzi szkoda waszej energii. Piszcie o propozycjach dla miasta jakie sa szanse i zagrożenia.
Pozdrawiam i życzę udanego dnia 8) 8) 8)

#8 ariel

• Zarejestrowani
  • 36 postów

Napisano 31 sierpień 2004 10:03

moim zdaniem przydal by sie na pisie (w tym miejscu co jest park ten kolo pedeku)przystan z prawdziwego zdazenia :!: :!: odrazu pisz stalby sie atrakcyjniejszy :!: :!: :!: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

#9 Baranek

• Zarejestrowani
  • 72 postów

Napisano 31 sierpień 2004 14:22

Na początku drogi do naprawy, potem w centrum na sezon zamykałbym rynek dla ruchu aut. To na początek , ale sporo tego wszystkiego jest.

#10 lowca

• Zarejestrowani
  • 319 postów

Napisano 31 sierpień 2004 22:55

moze jest tego sporo do zmiany ale nikt tego nie zmieni nie mamy na co liczyc tak szybko to jeszcz kilka lat potrwa zanim ktos cos zmieni napewno nie ta wladz ktora teraz jest :wink: :wink:

#11 Roxi

• Zarejestrowani
  • 946 postów

Napisano 31 sierpień 2004 23:02

Po pierwsze może by się przydało więcej kolorów w tym mieście...bo siakes szare mnie się wydaje...więcej fajnych dróżek dla zakochanych par,co by se mogły spacerować do bólu,no i ten jakieś fajne sklepy co by można w nich siedzieć godzinami.A no i można by zlikwidować komisariat policji!No i zrobić jakiś Luna Park,skate park,i coś tam dla turystów i dla dzieciófff i dla młodziezy ... i dla emerytów i rencistów ...

#12 weedmasta

• Zarejestrowani
  • 459 postów

Napisano 01 wrzesień 2004 21:11

:twisted: były kwiatki na moście ale rozwalili huligani!!
A bloki to malują:D
tHC

#13 Baranek

• Zarejestrowani
  • 72 postów

Napisano 01 wrzesień 2004 21:50

Zrobił bym coś z dworcem bo jest straszny!!!!!!!!!!!!

#14 Roxi

• Zarejestrowani
  • 946 postów

Napisano 01 wrzesień 2004 22:31

OOO to jest fakt,dworzec jest okropny!!Taki mało romantyczny ... weź i się tu żegnaj z chłopem w takim chlewie ...

#15 demolka

• Zarejestrowani
  • 164 postów

Napisano 01 wrzesień 2004 23:15

a ja bym zmienila jego polozenie, zeby byl blizej mnie, co bym mogla was czesciej odwiedzac :mrgreen:
a powaznie: Plac Daszynskiego, bo malo zachecajaco wyglada (patrz turysci)-zamknac ulice, zamienic laweczki emerytow na ogrodki piwne...

#16 szysza

• Zarejestrowani
  • 501 postów

Napisano 02 wrzesień 2004 12:44

Buehehe dworzec...Będzie opłacalny to i pomalują :D

#17 Aanniiaa

• Zarejestrowani
  • 320 postów

Napisano 02 wrzesień 2004 14:55

Demolka widze że myślimy bardzo podobnie, dlatego że ja też emerytów przeniosł bym gdzie indziej, a na miejsce ławeczek pobudowała bym ogródki piwne Calsberga (myśl o naszej Martas) i Taterki( myśl o forumowiczach) to i piszanie by mieli gdzie posiedzieć i co robić a dla turystów to był by punkt zaczepienia...

#18 demolka

• Zarejestrowani
  • 164 postów

Napisano 02 wrzesień 2004 15:02

Aanniiaa no to dawaj! idziemy zagadac w urzedzie i eksmitujemy emerytow, a w ich miejsce otwieramy imprezownie (wiesz o co chodzi), bo ogrodki piwne nie na dlugo nam starcza...zima :D no i oczywiscie Taterka musi byc, a co do Martuski to ona teraz dla Kasztelana robi wiec i on by tam byl :lol:

#19 Aanniiaa

• Zarejestrowani
  • 320 postów

Napisano 02 wrzesień 2004 15:08

Biesiady kasztelańskie w Piszu też sie przydadzą (w lato) a w zime to może zrealizujemy naszą myśl z imprezownia (wiesz o co chodzi)... ja dużo w to starań włoże, tylko Wy sie musicie zorganizować i ogarnąć troche, to zrobimy spoko imprezownie

#20 OgIeR

• Zarejestrowani
  • 138 postów

Napisano 02 wrzesień 2004 16:17

No dzieFczynki ... powodzenia zycze :D ... Jak sie uda wam burmistrza przejśc, obejść zakręcić to wam osobiście buzi dam i zgrzewe Tatry postawie :D Cudem jest cokolwiek w tym miescie załatwić :!: :/ chyba że ma sie stalowe nerwy i cierpliwość nie od parady :lol: ... Ja osobiście se nomalnie popieram pomysl z tym ogródkami :D ... mialbym wkońcu gdzie piFko w spokoju wypić a przy okazji bym se ziemniaki uprawiać zaczął w tych ogródkach co by my mieli frytki później hehe :lol: Dodam jeszcze że zmieniłbym totalnie wygląd osiedla na ktoyrm mieszkam !! Wschodniawka wygląda jakby tu poligon wojskowy ruskie wybudowali :/ od kilkunastu lat sie doczekac niemoge kiedy wkoncu asfalt położą konkretny !! i kiedy te zasyfiałe budynki obmalują (choć za to sie już powoli wzieli i efekty widac :D) Ja wogóle mam innego plana :arrow: wysłać mieszkańców pisza na wakacje , przesiedlić czy cuś, zrównać pisz z ziemią (dynamitem wysadzić albo czołgami wiechac) i wybudować New York 2 Polish Edition hihi :wink: ooo wtedy to Yo , piknie ładnie bedzie heh :wink: marzenia marzeniami a czas leci i bedo dzieci hehe :mrgreen: :mrgreen: PozZzzDrooo @LL!!!!!!

#21 weedmasta

• Zarejestrowani
  • 459 postów

Napisano 02 wrzesień 2004 21:12

:twisted: Przystań to dobry pomysł, to odrazu by się przydało zaplecze pod tą przystań!!
to znaczy łazienki sklep z przedmiotami żeglarskimi!! klub gdzie można posłuchać szant!!
ale nie ma i długo raczej nie będzie!!
tHC

#22 gnacik

• Zarejestrowani
  • 46 postów

Napisano 03 wrzesień 2004 00:19

zdecydowanie rpzystań, i powinni bracprzykład z rucianego-nida i robic bary itp. aby tego było wiecej, takich w stylu iguana i baszta, miejsca aby bylo gdzie sobei pochodzic z dziewczyna jakieś parki dla dzidci i dla tych nieco starszych dizeci wymarzony skatrepark LOL ;) ....no i lepsze drogi ;), a poza tym mogliby zrobić coś z aleją turystów:] zagospodarować to bardziej ....na pewno by się opłaciło :)

#23 Aanniiaa

• Zarejestrowani
  • 320 postów

Napisano 04 wrzesień 2004 09:39

Nie powinni brać przykladu z tej miejscowości, bo w Piszu można by te bary zorganizować jeszcze lepiej, a nie ma to jak coś orginalnego...
A przy aleji turystów można by też coś wybudować... kawałek ładnej ziemi tam jest...
można tam zorganizować jakieś rozrywki m.in bary, dyskoteka, czy skeate park lub plac do jakiegoś innego sportu

#24 demolka

• Zarejestrowani
  • 164 postów

Napisano 04 wrzesień 2004 10:40

Dokladnie Aanniiuu. I nazwa taka piekna: Aleja Turystów ;) ... moze jakis park wodny z prawdziwego zdarzenia...a najlepiej to caly kompleks - przystan, park wodny, silownia, fitness club, hotel, bary, dyskoteki...ale mam marzenia :mrgreen:

#25 JmJ

• Zarejestrowani
  • 99 postów

Napisano 04 wrzesień 2004 13:20

Tuning dworca kolejowego, lepsze zagospodarowanie parkami i więcej dyskotek to ja bym zmienił :wink:

#26 mada089

• Zarejestrowani
  • 35 postów

Napisano 05 wrzesień 2004 10:39

heh JmJ zgadzam sie wiecej dyskotek to jest to!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: no i jeszzce wiecej miejscówek do jezdenia rowerekiem hehe.. :wink: :wink:

#27 weedmasta

• Zarejestrowani
  • 459 postów

Napisano 05 wrzesień 2004 12:15

:twisted: aleje turystów to powinno się zostawić w spokoju!! jedyne miejsce w piszu nad rzeką gdzie można było spokojnie posiedzieć (póki nie pojawiła się dyskotega w iguanie!!) no cóż ale większość twierdzie , że to jest cool!! A ja nie,,,,,,,
tHC

#28 kłębek

• Zarejestrowani
  • 42 postów

Napisano 05 wrzesień 2004 12:22

Naprawić drogi, pozalepiać dziury, pomalować ściany z grezmołami, wiecej zieleni, wiecej kwiatów, wiecej śmietników (sensownie ustawionych), wiecej służb porządkowych, wiecej policji, naprawić latarnie, pozbyć się tandety, zadbać o przyzwoitą architekturę w centum i będzie cacy :!: :!: :!: :!: 8)

#29 Zielucha

• Zarejestrowani
  • 10 postów

Napisano 05 wrzesień 2004 13:13

Jak zwykle sie z kłębusiem zgadzam, ale na początek... Upiekszanie Pisza to syzyfowa praca i te pieniądzie to bym na monitoring najpierw przeznaczyła, czyli :
Jak gdzies plac zabaw to odrazu obok kamerki, Jk nowy kwiatusze _odrazu kamerki, a jak ktoś ruszy to pałą po łbie i na dołek.

#30 mada089

• Zarejestrowani
  • 35 postów

Napisano 05 wrzesień 2004 13:14

wiecej policji ale w meskim wydaniu hehe :mrgreen: :mrgreen: nie chcemy jush policjantek!!;) ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych