Skocz do zawartości

Co zmienilibyście w naszym mieście

• Nie możesz odpowiedzieć
76 odpowiedzi w tym temacie

#61 Gregorio

• Zarejestrowani
  • 22 postów

Napisano 01 październik 2004 15:33

Przede wszystkim brakuje mi w Piszu życia kulturalnego (czytaj imprez)nie ma już Lata z Radiem ,ZEF-u i w ogole nic się nie dzieje.co zmieniłbym osobiście w mieście :mentalność ludzi ,często idąc ulicami Pisza widzę dużo posępnych min Piszakoof!!!!!!!!Ale cooz poradzić jak zakłady nam likwidują!Chciałbym aby napewno rowinął się u na sprzemysł oraz branża turystyczna.Wiem,że to jednak tylko pobożne życzenia!Poza tym przydało by się troszkę zmienić nadbrzeża wokół Pisy co na wzór promenady w Mikołajkach(bary ,przystanie żeglarskie,nowy większy amfiteatr i takie tam),fajnie gdyby jak najszybciej byłaby zbudowana obwodnica oraz odnowione zostały wszystkie stare budynki...........Ach pomarzyć można ......z tych marzeń pewnie by powstały kolejne propozycje do tego co należy zmienić w naszym mieście!I tym optymistycznym akcentem kończę tę wypowiedz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

#62 Szef44

• Zarejestrowani
  • 240 postów

Napisano 22 październik 2004 23:41

Zgadzam sie z toba Gregorio
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#63 Aanniiaa

• Zarejestrowani
  • 320 postów

Napisano 23 październik 2004 04:18

To prawda... jeżeli już mamy takie dobre turystyczne położenie to trzeba to wykorzystać, np zrobić ładne nabrzeża Pisy (o których pisał Gregorio) i postawić tam jakieś restauracyjki, przecież ludzie na mazury przyjeżdzają po to żeby posiedzieć nad wodą, a różnego rodzaju jadalnie czy puby z widokiem na rzekę Pisę to jest niezły interes :!: :mrgreen:

#64 Damned

• Zarejestrowani
  • 537 postów

Napisano 23 październik 2004 20:46

Ja nadałbym naszemu miastu wiecej zieleni...
Duzo duzo drzew! :mrgreen:
Nie wiem dlaczego wycieto te drzewa przy ratuszu :| Przeciez było OK!
Chyba, ze komus przeszkadzały 'keke' ptaszkow, ale to juz inna historia.
Nie mam zamiaru opisywac 'keke' ptaszkow :mrgreen:
Tak czy inaczej juz widac, ze po zawierusze z 4 lipca juz duzo sie stało...ja
i tak pozadziłbym wiecej zgliszczy :D
Pozdraiwam wszystkich (oprucz ptaszkow)

#65 Szef44

• Zarejestrowani
  • 240 postów

Napisano 23 październik 2004 23:03

W Piszu jest za mało miejsc w których się można pobawić... powinno się zrobić jakieś atrakcje turystyczne aby ludzie przyjżdżając do Pisza zostawili tu kilka złotych... np.Gokarty, albo miniTropikana....
(może to i dobre...)

Pozdrawiam

#66 Damned

• Zarejestrowani
  • 537 postów

Napisano 24 październik 2004 09:38

Popieram słowa Szefff a :D
Tylko skad wyfikac na to pieniadze?
Na srodowisko czy bezpieczenstwo zawsze znajda sie ieniadze,
a taki temat to juz nasza prywatna sprawa :|
Hmmm...zobaczymy zobaczymy

#67 Szef44

• Zarejestrowani
  • 240 postów

Napisano 03 listopad 2004 18:30

Miejsce juz jest niedaleko rzeki.... troche za cmentarzem czyli stare Guadalupe... tylko faktem sa problemy z mb.pieniezna... jak jest ktos odwarzny na slai to niech pogada z burmnistrzem....

Peace...

#68 Popi

• Zarejestrowani
  • 4 postów

Napisano 03 listopad 2004 21:44

myślę żeby można było pogadać z burmistrzem na tych jego spotkaniach w pedeku co on s adzi o takich gokardach, czy tropikanie, jak nie weżmiemy spraw w swoje rece to on nic nie zrobi w tej sprawie, a tak moze da to coś mu do myslenia :idea:

#69 perfumka

• Zarejestrowani
  • 73 postów

Napisano 12 listopad 2004 11:24

kluby, restauracje, jakiś park rozrywki, dobrze zagospodarowane zaplecze turystyczne i Pisz staje się całkeim niezła mieściną :D

#70 bat_21

• Zarejestrowani
  • 26 postów

Napisano 14 listopad 2004 11:01

Pisz, podobnie jak całe Mazury nadal cierpi wbrew pozorom na brak promocji. Brak jest kompleksowych opracowań na temat historii i zabytków na obszarze od olecka po Malbork i okolice, brak opracowań nawet na temat szlaku wielkich jezior, nie mówiąc o możliwościach zwiedzania rowerem. Scieżki nie są powiązane ze sobą, sabe oznaczenie w terenie itp. Czas odkryć nasze skarby, a nie czekać aż pokryje je patyna czasu, resztę dokończą małolaty z ma łą zawartością krwi w alkoholu.

#71 Pawel

• Zarejestrowani
  • 275 postów

Napisano 15 styczeń 2005 09:11

A ja bym na dobry poczatek wywalil polowe radnych :( :) i zmniejszyl zarobki :D :) ,bo i tak nic nie robia :cry: :cry: tylko kasy chca :evil: :evil:

#72 kielbi45

• Zarejestrowani
  • 3 postów

Napisano 28 luty 2005 23:50

Ja się z tobo zgadzam szf44 jakieś małe wesołem miasteczko bo w piszu nic nie ma normalnego.

#73 ANKA

• Zarejestrowani
  • 222 postów

Napisano 01 marzec 2005 02:42

tak na powaznie, to z perspektywy czasu, jak nie ma mnie w Piszu, to wiem ze za duzo nie trzeba w nim zmieniac bo jest naprawde zjabistym miasteczkiem,fakt malo mamy rozrywek i tylko tego tam brakuje, wiecej rozrywek dla mlodziezy by sie przydalo i troszke uatrakcyjnic miasto przynajmniej na sezon wakacyjny .....
I WLADZA ZEBY BYLA WLADZA a nie pobieralnia kasy :?
takie jest moje zdanie ........
pozdrawiam wszystkich piszaninow :D

#74 Stuart

• Zarejestrowani
  • 355 postów

Napisano 09 marzec 2005 23:29

zmienilbym polowe wladzy jaka jest i tych radnych by radzili sobie tak gdzies indziej , sniegu jest pelno , ludzie by poszli do odsniezania.ale jak mi znajoma powiedziala ze nie ma pieniedzy na to a spotkala raz w sklepie zone jednego z radnych co sie chwalila ze ona musi kupic perfumy za 600zl i robi z siebie wielko dame . to ma szczescie ze mnie niebylo w tym sklepie bo zmienil bym ja w 2 minuty.dalsza wypowiedz zostanie zachowana dla mnie poniewaz moglbym wyleciec z forum :wink: .pozdrawiam

#75 TZR

• Zarejestrowani
  • 137 postów

Napisano 12 czerwiec 2007 14:27

wszystko

#76 daiva_nel

• Zarejestrowani
  • 5 postów

Napisano 13 czerwiec 2007 14:20

Hej,hej. Wpadłam tylko po to,żeby uzyskać od Was pomoc. Dosyć nietypowa prośba, ale poszukuję jakiegoś TANIEGO domku letniskowego na Mazurach, w okolicach Pisza i jez. Śniardwy. I wlaśnie, Was, rodowitych mieszkców chciałam się zapytać,czy nie moglibyście mi czegoś zaproponować. Odp. na mojego e-maila. [daiva_nel@wp.pl]
Dzięki z góry.
Studentka UŁ w imieniu 3 jej przyjaciół.

#77 TZR

• Zarejestrowani
  • 137 postów

Napisano 13 lipiec 2007 12:55

tez * pomyłka minimalna

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych