Skocz do zawartości

co myslicie o żeglarstwie??

111 odpowiedzi w tym temacie

#1 skripi

• Zarejestrowani
  • 35 postów

Napisano 04 grudzień 2003 16:30

ja mysle ze jest cool kto by wsaidł raz na cadeta lub na 420 od razu by to pokochał (chyba ze sie boji wody i czasami predkosci)

#2 eligrekeniks

• Zarejestrowani
  • 222 postów

Napisano 04 grudzień 2003 16:42

jest milym spedzeniem wolnego czasu tylko ,ze mokrym ! :/ nie przepadam za woda ... . wrrr ja bym nie mogl zeglowac w jakies wichury .. kiedy jest zimno itp. zero przyjemnosci :/

#3 skripi

• Zarejestrowani
  • 35 postów

Napisano 04 grudzień 2003 20:15

a ja mysle wrecz przeciwnie
w taka pogode to jest dopiero cos lekki zastrzyk adrenalinki i jest faza poprostu jest sssuper

#4 eligrekeniks

• Zarejestrowani
  • 222 postów

Napisano 04 grudzień 2003 20:17

no mnie sie nie wydaje !=] potem katar, angina czy cos innego ... poco cierpiec za chwile szczescia i radochy ? :>

#5 txd

• Zarejestrowani
  • 131 postów

Napisano 04 grudzień 2003 20:24

zeglarstwo fajny sport :)

#6 Jancur

• Zarejestrowani
  • 26 postów

Napisano 04 grudzień 2003 20:28

Omegi kroloja. Szczegolnie te z MOS Pisz. SW272 Rzadzi!

#7 skripi

• Zarejestrowani
  • 35 postów

Napisano 04 grudzień 2003 20:37

YOYOYOYO ale czy ja mowie ze ty amsz plywac na golasa czy co. do tego dochodzi stroj tak zwany kombinezon piankowy no i jakis dresik i juz est ciepelko a w lato to sie smiga normalnie i jest cool

#8 skripi

• Zarejestrowani
  • 35 postów

Napisano 04 grudzień 2003 20:38

ja tez plywam z mosu heheh na cadecie cadet jest cool

#9 eligrekeniks

• Zarejestrowani
  • 222 postów

Napisano 04 grudzień 2003 20:39

kombinezon , dresik ? sorry ,ale dresiarzem nie jestem !! wole bez :)

#10 skripi

• Zarejestrowani
  • 35 postów

Napisano 04 grudzień 2003 20:47

hehehe to byla przenosnia

#11 skripi

• Zarejestrowani
  • 35 postów

Napisano 04 grudzień 2003 20:48

pozatym dresem tez niejestem

#12 chritom

• Zarejestrowani
  • 59 postów

Napisano 05 grudzień 2003 10:05

Zeglowanie jest the best, tyle, ze ja od zawsze plywalem na kabinowkach i na rejsy i to jest dopiero esencja zeglowania,gdy wyplywa się na 2 tygodnie z Pisza do Jaśkowa (ciekawy jestem ile osob tam doplynęło;) to wtedy można poczuc klimat pozytywny. Ale z pewnością kadetami tez sie dobrze plywa, kiedys to obserwowałem, no i niezle to wyglada. Kazda forma zeglarstwa jest dobra.

#13 skripi

• Zarejestrowani
  • 35 postów

Napisano 05 grudzień 2003 10:55

jeszcze nigdy nie wyplywalem na rejsy ale to pewnie jest super uczucie. Moze kiedys wyplyne bo kumpla starzy kupili jacht i jakby to powiedziec czuje sie zaproszony HEHEH. a na cadecie tez jest cool szczegulnie na spinie i prz 3-4 w skali bofourta

#14 szysza

• Zarejestrowani
  • 501 postów

Napisano 05 grudzień 2003 22:36

Nie bawie sie tym,ale na rejs bym sie wybral.Nawet z wielka checia.

#15 arcus

• Zarejestrowani
  • 166 postów

Napisano 06 grudzień 2003 09:29

najlepiej sie plywa na omegach:-) Ale nie po Rosiu, zeby sobie porządnie popływać trzeba przeplynąć kanał Jegliński, później Seksty a dalej już Śniardwy i tam dopiero jest frajda. Tam dopiero wieje!!!:-)

#16 jamal

• Zarejestrowani
  • 576 postów

Napisano 06 grudzień 2003 18:51

Żeglarstwo to super sprawa. Rejsy z dobraną ekipą to jest to. Kontakt z przyrodą 24h na dobę, wieczorkiem zabawa przy ognisku. A hoj!!!

#17 skripi

• Zarejestrowani
  • 35 postów

Napisano 06 grudzień 2003 19:06

no wlasnie wiec kilka osob w piszu interesuje sie tym sportem i jest spox bo to jest najlepszy sport na swiecie

#18 oszust

• Zarejestrowani
  • 26 postów

Napisano 06 grudzień 2003 23:17

hehe... szosty sezon przepracowalem w ostatnie wakacje rzezbiac jachci0rem po mazurach... zaczelo mi brakowac prywatnego rejsu... trza cos zmontowac na weekend majowy ;) btw pamieta ktos 'slaskie omegi' z mosu? na 8 patent robilem ;) poza tym znow mam maxymalne cisnienie na DZte ;)

#19 prymas

• Zarejestrowani
  • 121 postów

Napisano 06 grudzień 2003 23:47

Cytat

jest milym spedzeniem wolnego czasu tylko ,ze mokrym ! :/ nie przepadam za woda ... . wrrr ja bym nie mogl zeglowac w jakies wichury .. kiedy jest zimno itp. zero przyjemnosci :/
Oj eli eli.Ja plynalem 10.X do Mikolajek.Nie bylo cieplo, nie bylo sucho, zero widocznosci, wiec na pamiec podarzalismy(jak wyplynelismy z sekst to jush ostra szarowa byla i zaje*** mgla) i mimo tych wszystkich rzeczy albo dzieki nim bylo super.Śniardwy w pazdzierniku to nie byle wyzwanie.

#20 arcus

• Zarejestrowani
  • 166 postów

Napisano 08 grudzień 2003 13:33

Najlepsze są rejsy na bazie 12-stki i wrześniówy to jest dopiro wypas. nie dość że wieje to jeszcze sprzęt szwankuje. I do tego "przyjemne" rozmowy z p. Chlewickim kto chodził ten wie ;)

#21 prymas

• Zarejestrowani
  • 121 postów

Napisano 08 grudzień 2003 15:07

Cytat

Najlepsze są rejsy na bazie 12-stki i wrześniówy to jest dopiro wypas. nie dość że wieje to jeszcze sprzęt szwankuje. I do tego "przyjemne" rozmowy z p. Chlewickim kto chodził ten wie ;)
W tym roku bylem na wrzesniowie i potwierdzam niezwyklosc takiego rejsiku.A co do rozmow z panem CH. to rzeczywiscie sa "wyjatkowe".Pozdrawiam cala zaloge MOS'u.

#22 Sola1se

• Zarejestrowani
  • 58 postów

Napisano 09 grudzień 2003 01:46

zeglarstwo, to kazdy, kto plywal to wie jakie jest. a mos pisz to chyba kultowe miejsce piskich zeglarzy, 12 lat tam spedzilem i nie zaluje, chociaz teraz nie mam na to czasu, czego zaluje

#23 MrCrash

• Zarejestrowani
  • 184 postów

Napisano 14 grudzień 2003 19:28

[shadow=blue][glow=indigo]Swoje przepływałem na optykach i Cadetach i było zajebiście,każdemu polecam spróbować bo warto super sprawa :][/shadow][/glow]

#24 oszust

• Zarejestrowani
  • 26 postów

Napisano 15 grudzień 2003 03:44

heh solaise moze potwierdzic ilosc przeprowadzonych przez nas rozmow z Dyrektorem ;) szczegolnie w dlugie zimowe wieczory spedzone pare lat temu na remontach omeg... w trojke ;) dziwne. zima nikogo do roboty jakos nie bylo a latem wszyyyscy twierdzili ze twardo pracowali... a potem taki jeden wywraca tramwaj ktory z solaise laminowalismy przez pol zimy ;)

#25 Sola1se

• Zarejestrowani
  • 58 postów

Napisano 15 grudzień 2003 10:16

Najlepsze bylo, ajk szef twierdzil, ze w ogole nie pracowalismy :wink: pamietasz te schizzy oszust? Zeglarstwo, ale ile bylo dziwnych akcji :twisted:

#26 prymas

• Zarejestrowani
  • 121 postów

Napisano 15 grudzień 2003 17:45

Oj pan Ch. to jest gosc.Jak mnie koles nie trawi to masakra.Podobno jestem razem z 4 innymi na jego czarnej liscie.Najlepsza byla akcja jak caly czerwony chodzil i nawijal ze jakby mogl to by mi cofnal patent.

#27 oszust

• Zarejestrowani
  • 26 postów

Napisano 16 grudzień 2003 09:54

solaise ty cos mowiles o jakiejs liscie tak? i ze sie na niej znajdujemy tak?? ech... bandyta 3 na czarnej liscie :D)

#28 arcus

• Zarejestrowani
  • 166 postów

Napisano 16 grudzień 2003 12:12

Na bazie najciekawsze i najnudniejsze zarazem są rozmowy z szefem:-) Nie wolno zaczynać z nim rozmowy bo szybko nie kończy :D Jak zaczniesz z nim gadać to masz godzinke zgłowy (to nie jest dialog, on prowadzi monolog a ty go musisz słuchać)

#29 oszust

• Zarejestrowani
  • 26 postów

Napisano 16 grudzień 2003 14:35

arcus... troche w mosie czasu spedzilem... bylem nawet swojego czasu "przewodniczacym zarzadu samorzadu" :D grunt to wypracowac sobie technike sluchania - tzw kiwaczka... starzy wyjadacze wiedza o co biega :D wiadro kawy i mozna siedziec...

#30 arcus

• Zarejestrowani
  • 166 postów

Napisano 16 grudzień 2003 17:00

znam ten sposób bardzo dobrze też troche przesiedziałem na bazie:-).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych