Skocz do zawartości

Przedszkole nr1 w Piszu - przy Poczcie - Wasze opinie

35 odpowiedzi w tym temacie

#1 babsztyl

• Zarejestrowani
  • 20 postów

Napisano 23 listopad 2004 12:32

Witam wszystkich zimowo!Jestem na Piskim forum po raz pierwszy i juz wiem że nie ostatni . Chciałabym zachęcic forumowe mamy (i nie tylko) do wyrazenia swojej opinii na temat Przedszkola nr1 . Chodzi mi o nastepujące kwestie:
- podejscie do dzieciaków , opieka
-funkcjonowanie przedszkola
Moja córka właśnie spędza tam 8 godzin i bywa bardzo róznie . Jak jest u Was?Jak Wasze dzieciaki?-zadowolone czy nie?

#2 Ziompomka

• Zarejestrowani
  • 420 postów

Napisano 23 listopad 2004 20:02

Znam pare dzieciakow i ich mamy i musze przyznc, ze slyszalam same pozytywne opinie :D

#3 Szef44

• Zarejestrowani
  • 240 postów

Napisano 23 listopad 2004 20:44

Szczerzemówiąc to ja też chdziłem do przedszkola numer jeden...i moge powiedziec tyle...przez pierwszy tydzien niebardzo mi sie podobalo ze rodzice mnie zostawiaja i ida sobie gdzies beze mnie... :/potem przywykłem...zarcie bylo dobre...po zarciu lulu pozniej sie pobawic i do domu... :D ... i tyle

Pozdrawiam

#4 Bałaganik:-)

• Zarejestrowani
  • 6 postów

Napisano 23 listopad 2004 22:46

Ja też o tym przedszkolu słyszałam same pozytywne opinie ....i z rozmów z mamusiami swoich pociech wnioskuje ,że sa bardzo zadowolone z ,,klimatu'' jaki tam panuje... :D

#5 Damned

• Zarejestrowani
  • 537 postów

Napisano 24 listopad 2004 08:33

Nie wydaje mi sie, aby jakas mama była zainteresowana tym tematem
i forum w ogole :|
A co do przedszakola, to słyszałem ze tak cpaja :mrgreen:
Hehe...zartuje!
Pzredszkole jak przedszkole, chyba jest OK. Poza tym ich udział w edukacji kazdego człowieka jest bardzo słaby, wrecz znikomy :!:

Pozdrawiam :D

#6 babsztyl

• Zarejestrowani
  • 20 postów

Napisano 24 listopad 2004 13:44

[quote name="Damned"]Nie wydaje mi sie, aby jakas mama była zainteresowana tym tematem
i forum w ogole :|

no właśnie zauważyłam ,że forum oblegają , a raczej odwiedzaja niemamy . a dlaczego? czyżby wyginęły w stercie pieluch???!!!

a odnośnie przedszkola, ja mam wrażenie ,że zapanował w nim kult burżuja . dzieci lekarzy , nauczycieli , prominentów są tam , delikatnie mówiąc, pod specjalnym nadzorem .i ciekawam strasznie czy to tylko moja opinia , czy złudzenie czy jednak coś w tym jest . moze jednak jakaś mama tu zajrzy....
pozdrawiam

#7 belferka

• Zarejestrowani
  • 10 postów

Napisano 24 listopad 2004 16:05

Jestem matką, ale już dorosłych dzieci , więc nie mogę wypowiadać się na temat tego przedszkola.
Kiedyś / a było to dawno / chodziły dzieci do właśnie tego przedszkola i były zadowolone.

Nie bardzo wiem o co Pani chodzi - raz pisze pani,że dzieci są nie zadowolone,innym razem że uczęszczają
tam dzieci z rodzin wybranych. Czyżby nie wszystkie dzieci były traktowane jednakowo?

#8 Ziompomka

• Zarejestrowani
  • 420 postów

Napisano 24 listopad 2004 18:07

Niekoniecznie. Ale moze tacy rodzice sa bardziej zapracowani (???)

#9 babsztyl

• Zarejestrowani
  • 20 postów

Napisano 25 listopad 2004 09:41

Do tego przedszkola uczęszcza moje dziecko i własnie zauwazyłam tam skłonności Pań Przedszkolanek do innego (lepszego)traktowania dzieci z rodzin znanych z zamozności , wykształcenia ,wspomagających finansowo przedszkole . Z pewnościa przyczyną jest fakt , że mieszkamy w małym mieście i liczą się układy i układziki , a zaczyna się to już od przedszkola . Często chodzę na występy organizowane w przedszkolu , w którym biorą udział dzieciaki . I co? Otóż moje dziecko juz kilkakrotnie zwracało się do mnie z pytaniem dlaczego ciągle te same osoby maja główne role , tańczą w pierwszej parze , graja pierwsze skrzypce . Nie jestem matką z chorymi ambicjami i wcale nie o to tu chodzi ,że pokrzywdzone jest moje dziecko . Krzywdzi sie takim postępowaniem 60% dzieciaków w tej grupie . Nawet przez chwilę myslałam ,że moje dziecko wyolbrzymia problem . Jednak nie! Po przeanalizowaniu sytuacji doszłam do wniosku , że tak jest .Ciągle te same dzieci są narratorami w bajce , sa głównymi postaciami w przedstawieniu ,tańczą w pierwszej parze , są konferansjerami . I bynajmniej problem błahy nie jest , bo jak ja mam swojemu dziecku takową sytuację wytłumaczyć?! Uwierzcie- nie jest to proste .

ps. wczoraj moje dziecko oswiadczyło ,że będzie występ i powiedziało tak :"Mamo , i znowu do najważniejszej roli Pani wyznaczyła ......... A wszyscy się zgłaszali!" Ręce mi opadły!
Takie sytuacje ucza dzieci ,że są lepsi i gorsi , że z tymi lepszymi warto trzymać ,bo oni są mądrzy , grzeczni , nagradzani.

#10 Ziompomka

• Zarejestrowani
  • 420 postów

Napisano 25 listopad 2004 18:49

Strasznie madre te dziecko jak na swoj wiek :D

...ale zgadzam sie z tym. Ale na to nic nie poradzimy. Tak bedzie nie tylko w przedszkolu, ale w podstawowce, gimnazjum, czy liceum i na studiach. Na to nie mamy wplywu...Widocznie sa rowni i rowniejsi - jak w epoce baroku :/

#11 weedmasta

• Zarejestrowani
  • 459 postów

Napisano 25 listopad 2004 19:37

:twisted: A ja byłem w przeczkolu i było zjebi...,.
rzucałem się klockami, biłem rówieśników!!!
elegancko miałem wtyki w dyrekcji!! (pseudonim"babcia")
no i ochwacik.... kisiel i flaki!! Nabogato....
Pani MAMO PRZECZKOLAKA!!
Dziecko wyrośnie na dobrego człowieka, wierze w niego!!
tHC

#12 breyt

• Zarejestrowani
  • 2541 postów

Napisano 25 listopad 2004 19:56

Twoje dziecko dzięki postawie przedszkola będzie jak kaleczone drzewko rosło na dorodne i wspaniałe drzewo .... te podlewane uschną :!: Prosta zasada ... od wieków ..... każdy to wie :D

Nie przejmuj się więc :wink: Masz szczęście, że właśnie Twoje dziecko jest silnie dopingowane i będzie Kimś dobrym ;)

Wspomnij dziecku bajkę o brzydkim kaczątku :D

#13 babsztyl

• Zarejestrowani
  • 20 postów

Napisano 26 listopad 2004 14:16

Cytat

Strasznie madre te dziecko jak na swoj wiek

moje dziecko niedługo skończy 7 lat i zaręczam Ci że w tym wieku dzieciaki są wspaniałymi i dokładnymi obserwatorami .pozdrawiam i dziękuję wszystkim !

#14 szysza

• Zarejestrowani
  • 501 postów

Napisano 26 listopad 2004 14:23

Cytat

:twisted: A ja byłem w przeczkolu i było zjebi...,.
rzucałem się klockami, biłem rówieśników!!!
elegancko miałem wtyki w dyrekcji!! (pseudonim"babcia")
no i ochwacik.... kisiel i flaki!! Nabogato....
Pani MAMO PRZECZKOLAKA!!
Dziecko wyrośnie na dobrego człowieka, wierze w niego!!
tHC

Weedmasta musisz zacząć uważać na swoje posty.Póki co dostajesz ustne ostrzeżenie

#15 weedmasta

• Zarejestrowani
  • 459 postów

Napisano 26 listopad 2004 19:08

:twisted: he he oj Szysza........ :D
horror przez to przeżyłem:)
a co ja napisałem za co??
Za słowo zaje.... , które od pewnego czasu jest słowem cenzuralnym:)
łeeeeeeeeeeeeee
dobra poraszka, ludzie ratujcie innych, nie nie ratujcie!!
sami się leczcie :D
pozdro
tHC

#16 breyt

• Zarejestrowani
  • 2541 postów

Napisano 26 listopad 2004 21:18

Teraz rzucasz małą armadą a w przyszłości ..... skoro to tak bagatelizujesz 8)

#17 Ziompomka

• Zarejestrowani
  • 420 postów

Napisano 30 listopad 2004 20:39

Hehe no tak 7 lat ale jak chodzilo do przedszkola to chyba tyle nie mialo ??

A poruszajac juz ten temat, to zauwazylam ze te najmlodsze dzieciaki sa strasznie bystre i szybko sie ucza...czasami za szybko :lol:

#18 babsztyl

• Zarejestrowani
  • 20 postów

Napisano 30 listopad 2004 22:08

Cytat

Hehe no tak 7 lat ale jak chodzilo do przedszkola to chyba tyle nie mialo ??

A Ty Ziompomka liczyc nie umiesz? jeżeli dziecko urodzone jest miedzy styczniem a czerwcem to bedąc w "ostatniej" grupie przedszkolnej ma właśnie i dokładnie 7 lat!!!
A że dziecie bystre ...nie ma w tym nic dziwnego ! Wiesz , obecnie troszkę inaczej dzieci są wychowywane - wspólne rozmowy , czytanie , zabawy kształtujace nie tylko sprawność fizyczną ale tez charakterek malucha.
a tak bez pychy - mam naprawde bardzo inteligentne i bystre dziecko . :lol:

pozdrawiam

#19 Ziompomka

• Zarejestrowani
  • 420 postów

Napisano 01 grudzień 2004 17:56

Nie wiem ile sie ma lat chodzac do ostatniej "klasy" przedszkola. Masz racje, ze urodzone w tym okresie maja 7 lat, ja niestety mialam wtedy 6 :]

...a piszac wczesniejsze posty opieralam sie na doswiadczeniach moich kolezanki z pracy (o tym tez wspominalam, wiec bie powinnas sie burzyc) a jej dziecko ma 4 latka :lol: wiec - analogicznie...

#20 Dungac

• Zarejestrowani
  • 3 postów

Napisano 04 grudzień 2004 20:21

Ja chcialbym sie sputac babsztyla skad takie przezwisko artystyczne ? Czyzby corka tak mame przezywala !!!
Co do Przedszkola Nr1 to chcialbym powiedziec ze sa tam dobre nauczycielki tylko czasami trafiaja sie poprostu mniej rozwiniete dzieci ktore albo nie umieja czegos zagrac jak powinno byc lub poprostu im sie niechce gdyz maja cos z rodzicow i wszystko potem wyolbzymiaja itd -
Milego Zycia BABSZTYLU.

P.S. A przekaz synowi (bo pewnie ta corka to tak dla zmylki) aby sie bardziej angazowal a osiagnie wiecej a po drugie niech podnosi rece wyzej - to tez dziala.

#21 perfumka

• Zarejestrowani
  • 73 postów

Napisano 06 grudzień 2004 17:29

Jako dziecko uczęszczałam to tego przedszkola i pamiętam jak przez mgłe wspomnienia.... Wiem, żę chętnie ie wychodziłab7ym z tego przedszkola, baaradzo mi się tam podobało... Bardzo!! i z tego co wiem jest to jedno z najlepiej cenionych przedszkoli w Piszu. Polecam!

#22 weedmasta

• Zarejestrowani
  • 459 postów

Napisano 06 grudzień 2004 19:09

:twisted: w dzisiejszych czsach nie tylko technika bardzo szybko sie rozwija , ale takze ludzie!! Młodziesz szybciej dorasta i ............
najważniejsze to dązyc do celu , lecz nie po trupach, ale z zawzięciem!!
tHC

#23 OgIeR

• Zarejestrowani
  • 138 postów

Napisano 07 grudzień 2004 00:32

Jako tako dzieci swoich jeszcze niemam ( a bynajmniej nic mi o tym niewiadomo ;P ) więc zadne tam moje brzdące nie przesiadują ale jak sie dorobie to zapisze pod warunkiem, że tu wsyskie wypowiedzi na temat tego przedszkola beda cudne, pikne fane :lol: W sumie przedszkole jak to przedszkole: klocki, misie, resoraki itp.itd... więc skoro niewidac różnicy to po co przepłacac hihi :mrgreen: osobiście jestem zdania, że każde przedszkole jest takie samo, kwestia gustu i wygody... komu blizej temu łatwiej :o no chyba ze sie myle to prosze o sprostowanie ... chętnie podyskutuje na ten temat na priv (najchetniej z dziewczyną wiek: 17- 21 hiehie :roll: ) .. a tak bajdałej to pozdrooooo dla wszystkich przedszkolaków z rocznika '90 z przedszkola w którym to teraz OPiT jest :P Tam se fikałem i fajnie miałem. Pamiętam ja was wszystkich !!! :mrgreen: Ehh to były czasy jak mnie Pani uczyła sznórwki wiązać a ja na złość w butach na rzepy przychodziłem bo dwie lewe rece do wiązania miałem :oops: heh
Big PozZzzZzzDroooOOoOOOo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

#24 babsztyl

• Zarejestrowani
  • 20 postów

Napisano 07 grudzień 2004 03:49

Nie wiem skąd w Tobie Dungacu tyle jadu w moim kierunku? Sądząc po Twojej wypowiedzi - dzieci nie masz . A jeżeli masz to może zbyt mało angażujesz się w kwestię wychowania .Wiedz ,że dziecko mniej zdolne , nieśmiałe ,czy majace wadę wymowy , dobra nauczycielka (a takie według Ciebie w tym przedszkolu są,ja też temu nie zaprzeczam) motywuje do "wyjscia ", nabrania pewności siebie , a nie dołuje i spycha na dalszy plan .A to ,że pozostał jeszcze w małych miasteczkach kult prominenta jest faktem.I o to mi chodziło , bo chyba czegos nie doczytałeś.Nie jest to absolutnie wątek o moim dziecku .
I PROSZĘ CIĘ , ŻEBYŚ W SWOICH WYPOWIEDZIACH NIE OBRAŻAŁ MOICH UCZUĆ .KOCHAM SWOJE DZIECKO I JEST DLA MNIE NAJWSPANIALSZYM CZŁOWIEKIEM NA ŚWIECIE .

#25 nie wiadomokto

• Zarejestrowani
  • 6 postów

Napisano 10 styczeń 2005 22:07

drogi babsztylu!a może wyjaśnisz dziecku,dlaczego konńcząc 7 lat jest jeszcze w przedszkolu?

#26 nie wiadomokto

• Zarejestrowani
  • 6 postów

Napisano 10 styczeń 2005 22:09

może twoje dziecko nie lubi występować?albo nie zapamiętuje tekstów ról?

#27 nie wiadomokto

• Zarejestrowani
  • 6 postów

Napisano 10 styczeń 2005 22:11

drogi babsztylu!a może wyjaśnisz dziecku,że nie wystarczą tylko dobre chęci ale potrzebna jest jszcze dobra pamięć?

#28 babsztyl

• Zarejestrowani
  • 20 postów

Napisano 12 styczeń 2005 15:53

Cytat

drogi babsztylu!a może wyjaśnisz dziecku,dlaczego konńcząc 7 lat jest jeszcze w przedszkolu?

A co tu do wyjaśniania?! w marcu kończy 7 lat ,a we wrzesniu idzie do szkoły!

#29 babsztyl

• Zarejestrowani
  • 20 postów

Napisano 12 styczeń 2005 15:58

KONIEC.KROPKA.

#30 szysza

• Zarejestrowani
  • 501 postów

Napisano 12 styczeń 2005 16:03

nie wiadomokto - o co ci chodziło w twoich wywodach. Obrażasz dziecko ??

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych