Skocz do zawartości

Palenie w szkołach????

235 odpowiedzi w tym temacie

#1 arcus

• Zarejestrowani
  • 166 postów

Napisano 06 grudzień 2003 09:25

Co myślicie na ten temat??
Bo jeżeli sa uczniowie pełnoletni to chyba powinni móc palićprzynajmniej poza terenem szkoły. A jednak nauczyciele i tak ganiają

#2 szysza

• Zarejestrowani
  • 501 postów

Napisano 06 grudzień 2003 09:30

Jezeli sa pelnoletni to moim zdaniem moga palic na zewnatrz szkoly.Oby tylko nikomu nie przeszkadzali.Np.nie palili na klatkach schodowych a najlepiej,zeby znalezli miejscowe nie przeszkadzajaca nikomu

#3 ticzer

• Zarejestrowani
  • 22 postów

Napisano 06 grudzień 2003 09:45

NIech palą, ale nie robią syfu, oczywiście poza terenem szkoły. A wogóle po co palić i wspierać koncerny tytoniowe ?

#4 eligrekeniks

• Zarejestrowani
  • 222 postów

Napisano 06 grudzień 2003 11:07

zeby byly organizacje ktore sa przeciwko paleniu papierosow.. wkoncu ludzie jak nie maja pracy to musza cos robic=] whatever... ja jestem za tym ,zeby w szkole utworzono jakies miejsce do palenia z wentylacja!! nikomu by to nie przeszkadzalo. a tak to mi szkoda tych ludzi z blokow u mnie przy budzie :/ tak w ogole to palenie jest najwiekszym nalogiem swiata... powinni tego zabronic,szlugi powinny byc nielegalne... ;) mariuchana jest zakazana ,a jeszcze nie bylo po jej spozyciu zgonow ...a ilu ludzi na raka umiera ??

#5 Nail

• Zarejestrowani
  • 21 postów

Napisano 06 grudzień 2003 17:41

Marichuana ma troszke inne skutki niz palenie tytoniu :] , wiec nie wyobrazam sobie zeby byla zlegalizowana ... np zeby sobie kierowca samochodu przypalil przed jazda .. [gwarantowany wypadek] ;)

#6 eligrekeniks

• Zarejestrowani
  • 222 postów

Napisano 06 grudzień 2003 18:00

mylisz sie... marichuana ,a "siep" potocznie to co innego ... mowie o marysce jaka pan Bog stworzyl ,a nie jaka sprzedaje diler !! tu jest roznica...

#7 złośliwy

• Zarejestrowani
  • 9 postów

Napisano 06 grudzień 2003 21:27

W każdej szkole powinno byc miejsce do palenia. Skoro nie można zabronić palić to trzeba pozwolić tylko pod warunkiem ,ze bedzie to bardzo małe miejsce i nie można palic jak nie będzie kforum minimum 20 osób , oczywiście pomieszczenie bez wentylacji i hermetycznie zamykane. A tak to podejrzewam,ze niedługo spłonie szkoła podstawowa nr 4 , bo uczniowie palą za tirem z drzewem za przepompownią. Ciekawe co na to Pani Dyrektor i Rodzice, bo przecierz patrzą na swoje pociechy z okien budynków na wschodzie.

#8 andy

• Zarejestrowani
  • 89 postów

Napisano 07 grudzień 2003 07:42

[quote name="złośliwy"]W każdej szkole powinno byc miejsce do palenia. Skoro nie można zabronić palić to trzeba pozwolić tylko pod warunkiem ,ze bedzie to bardzo małe miejsce i nie można palic jak nie będzie kforum minimum 20 osób

#9 andy

• Zarejestrowani
  • 89 postów

Napisano 07 grudzień 2003 07:46

[quote name="złośliwy"]W każdej szkole powinno byc miejsce do palenia. Skoro nie można zabronić palić to trzeba pozwolić tylko pod warunkiem ,ze bedzie to bardzo małe miejsce i nie można palic jak nie będzie kforum minimum 20 osób
chciałbym widziec takich palaczy ktorzy stoja w szeregu odliczaja do 20 i przypalaja dopiero papierosy, wyobrażasz sobie ze w czterech np. nie mozna byloby palic. W zakładach pracy niektórzy dyrektorzy nie wyznaczyli miejsc dla palaczy a po co w szkołach ?, jest moda na niepalenie a Ci co muszą niech wychodza na zewnątrz. Szkoła nie ma kasy na krede a bedzie klimatyzowane palarnie budowała ?.

#10 SebaX

• Zarejestrowani
  • 202 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 07 grudzień 2003 15:31

I co jescze wymyslicie ? Moze burdel?

Ja tam nie pale i nie mam zamiaru sie truć.

Jestem Przeciw !!! ;)

#11 wendy

• Zarejestrowani
  • 1 postów

Napisano 07 grudzień 2003 15:42

Cytat

I co jescze wymyslicie ? Moze burdel?

Ja tam nie pale i nie mam zamiaru sie truć.

Jestem Przeciw !!! ;)

Popieram Cie w 100 %

#12 txd

• Zarejestrowani
  • 131 postów

Napisano 07 grudzień 2003 20:06

ja nie pale i nie zamierzam ;) i jestem przeciwny papierowkom ;)

#13 złośliwy

• Zarejestrowani
  • 9 postów

Napisano 07 grudzień 2003 21:36

Szkoła nie ma kasy na krede a bedzie klimatyzowane palarnie budowała ?.HERMETYCZNE a nie klimatyzowane chyba ,że dla ciebie to wszystko jedno

#14 SIBIT

• Zarejestrowani
  • 62 postów

Napisano 07 grudzień 2003 23:09

Po pierwsze. Szkoła jest instytucją na której terenie nie można palić międzyinnymi papierosów . Chyba, że są do tego wyznaczone miejsca na terenie. Z tego co wiem w żadnej szkole w Piszu nie ma czegoś takiego. Nauczyciele tylko mają owe miejsca ale to inna bajka. Po ukończeniu 18 roku życia za "bramą" możesz palić do woli oczywiście nie śmiecąc "kipami" bo niektórym mieszkańcom bloków przyszkolnych to przeszkadza i mają pretencje do szkoły a szkoła do was. Po drugie. Jeżeli tak chcecie palić w szkole i uważacie, że wam to sie należy bo macie ukończone 18 lat to zgłoście to rodzicom ;-) oni wam zrobią popielniczki w szkołach ;-)

#15 anarchista

• Zarejestrowani
  • 365 postów

Napisano 07 grudzień 2003 23:42

TAK! i zalatwcie sobie jeszcze kioski z piwem! przeca 18 lat mata!!!

#16 eligrekeniks

• Zarejestrowani
  • 222 postów

Napisano 08 grudzień 2003 07:46

z piwem !! hm.... anarchisto good idea ;) wkoncu ktos pokazal klase na tym forum ! jestem za ... . ;)

#17 StarlighT

• Zarejestrowani
  • 341 postów

Napisano 10 grudzień 2003 11:18

Ja tam nie mialem tego problemu,w technikum wychodziles za bramke i miales spokoj.Zreszta jak dla mnie to zakaz palenia w szkolach jest glupi,bo juz na wydzialach sa miejsca wyznaczone dla palaczy i wszystko jest good.Zdrowe podejscie to podstawa,szkola zabrania a i tak pala,nauczyciele palaw pokojach nauczycielkich...W swietle prawa jaka jest roznica miedzy 40 letnim nauczycielem a 18letnim uczniem?Zadna ,ani temu ani temu nie mozna zabraniac palic,wiec dla mnie to jakas paranoja.Zakaz palenia papierosow znioslbym,alkohol i narkotyki w szkolach tepil.

#18 Sola1se

• Zarejestrowani
  • 58 postów

Napisano 10 grudzień 2003 15:03

J tam palilem przez caly ogolniak i jakos tam mnie nikt nigdy za to nie przesladowal, a nauczyciele doskonale widzieli i wiedza, kto pali, przeciez nikt tam nikogo nie bije za te fajki, a chyba nikt z nauczycieli nie namawia do palenia. Ogolnie niech pali kto chce byle syfu nie robic.

#19 Sola1se

• Zarejestrowani
  • 58 postów

Napisano 10 grudzień 2003 15:05

mialo byc, a chyba zaden nauczyciel nie bedzie namawial do palenia, no

#20 arcus

• Zarejestrowani
  • 166 postów

Napisano 12 grudzień 2003 17:03

ale widzisz ludzie sie zmieniaja nawet takie stare dziadki. I teraz im nie pasuje ze palimy w przejsciu i fotki cykają. tylko nie wiem poco oni kliszę marnują bo i tak to nie przyniesie rezultatu. jezeli dalej bedziemy przesladowani to po prostu zmienimy miejsce, a na nasze przyjdą inni jeszcze gorsi od nas, hehe. I wtedy sie okaże

#21 Sola1se

• Zarejestrowani
  • 58 postów

Napisano 15 grudzień 2003 10:27

ok powtarzam "ale syfu nie robcie", kipy wiadomo, gdzie rzucacie, to ich wqrwia, to sa starzy ludzie. Nie wmowie, ze ja nie rzucalem ich na glebe, ale to nie jest ok. Pozdro

#22 arcus

• Zarejestrowani
  • 166 postów

Napisano 15 grudzień 2003 17:42

Rzucałbym gdzie indziej gdyby było gdzie ale nie ma to co mam zrobić do kieszeni go schować . Niech postawią śmietniki albo popielniczki to sie wtedy przekonamy czy ludzie posłuchają i bęzie czysto.

#23 txd

• Zarejestrowani
  • 131 postów

Napisano 15 grudzień 2003 19:25

Hmm...
Powiem tyle ze ja bym nie chcial zeby jakas grupka zebrala sie na przerwie pod moim oknem palila papieroski i sypala przy tym wulgaryzmami. Nie chcialbym ale czesto tak sie zdarza :D

#24 SoundFeeL Prod

• Zarejestrowani
  • 60 postów

Napisano 15 grudzień 2003 21:03

A ja mam to w dupie :D

#25 txd

• Zarejestrowani
  • 131 postów

Napisano 15 grudzień 2003 21:08

no moze Ty jestes wsrod tych palaczy =]

#26 Sola1se

• Zarejestrowani
  • 58 postów

Napisano 24 grudzień 2003 04:50

ja pale i lubie palic, ale probuje, jak najmniej tym szkodzic innym. pozdro

#27 txd

• Zarejestrowani
  • 131 postów

Napisano 24 grudzień 2003 11:54

dobrze ze sa rozsadni palacze-tacy jak Ty

#28 arcus

• Zarejestrowani
  • 166 postów

Napisano 25 grudzień 2003 12:57

zrozum txd
to jest tylko problem gdy jestem w szkole
bo po szkole nie pale tam gdzie moglbym komus przeszkadzac
ale jezeli midzy lekcjami mam 10 minut przerwy i mam ochote zapalić nie wybieram miejsca tylko ide tam gdzie mam najbliżej i gdzie mnie nauczyciele nie widza.
A najczęsciej wypada że to śa bloki.
TAKA JEST SZARA RZECZYWISTOSC!!!

#29 andy

• Zarejestrowani
  • 89 postów

Napisano 25 grudzień 2003 16:12

arcus napisał:

zrozum txd
to jest tylko problem gdy jestem w szkole
bo po szkole nie pale tam gdzie moglbym komus przeszkadzac
ale jezeli midzy lekcjami mam 10 minut przerwy i mam ochote zapalić nie wybieram miejsca tylko ide tam gdzie mam najbliżej i gdzie mnie nauczyciele nie widza.
A najczęsciej wypada że to śa bloki.
TAKA JEST SZARA RZECZYWISTOSC!!!
Dla palacza cały świat jest popielniczką, ale to Was palących po klatkach schodowych i przed blokami w ogóle nie usprawiedliwia. Trzeba sie zaopatrzyc w przenośne popielniczki, jesteście zmorą mieszkanców i trzeba to zrozumieć.

#30 txd

• Zarejestrowani
  • 131 postów

Napisano 26 grudzień 2003 11:14

Moim zdaniem Andy ma racje

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych