Skocz do zawartości

Palenie w szkołach????

• Nie możesz odpowiedzieć
235 odpowiedzi w tym temacie

#61 Sycia

• Zarejestrowani
  • 3 postów

Napisano 14 październik 2004 15:16

Ostatnio chłopcy z mojaj klasy pytali się pewnej nauczycielki z ZSZ dlaczego nie ma w szkołach palarni , odpowiedziała nam że po prostu nie można robić palarni w szkołach , nawet dla nauczycieli !! :P A dlaczego to ja nie wiem

#62 Oleś

• Zarejestrowani
  • 174 postów

Napisano 14 październik 2004 15:44

no ciekawe dobrzae by bylo jak by byla palarnia :mrgreen: :mrgreen:

#63 Roxi

• Zarejestrowani
  • 946 postów

Napisano 14 październik 2004 15:55

O ile dobrze pamiętam to w każdej szkole jest jakaś tam palarnia dla nauczycieli .... :?

#64 demolka

• Zarejestrowani
  • 164 postów

Napisano 14 październik 2004 16:54

no to dawajcie- wbijajcie sie do palarni dla nauczycieli, a co!!!! :mrgreen:

#65 DRIVER

• Zarejestrowani
  • 499 postów

Napisano 14 październik 2004 16:57

od dzisiaj az do odwolania obowiazuje zakaz palenia w moim pokoju bo ktos wczoraj palil tam pety i zle zamknal okno i przez to teraz jestem chory :!: :!: :evil:

#66 DRIVER

• Zarejestrowani
  • 499 postów

Napisano 14 październik 2004 16:58

tak wiec jak ktos do mnie bedzie szedl to niech sie napali po drodze bo ni h... ja palenia nie bedzie :!:

#67 Roxi

• Zarejestrowani
  • 946 postów

Napisano 14 październik 2004 17:25

Na szczęście już rzuciłam papierosy ... więc mogę śmiało walić do ciebie panie DRIVER ehheeh :mrgreen:

#68 DRIVER

• Zarejestrowani
  • 499 postów

Napisano 14 październik 2004 17:40

a od kiedy nie palisz :?: chyba od jutra hehe :mrgreen:

#69 demolka

• Zarejestrowani
  • 164 postów

Napisano 14 październik 2004 17:44

ogolnie glupki rzucic to swinstwo :!: :!: :!:
tak, tak Aanniiaa ja dalej nie pale, wiec nie proponuj :P

#70 Oleś

• Zarejestrowani
  • 174 postów

Napisano 14 październik 2004 18:19

dricer ten zakaz obowiazuje od jakis 6 miesiecy caly czas to muwisz a nikt sie nie slucha :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

#71 Roxi

• Zarejestrowani
  • 946 postów

Napisano 14 październik 2004 18:59

Właśnie nikt się Driver ciebie nie słucha .. coś słabe te zakazy !! Nikt się ciebie normalnie nie boi !!

A co do mojego palenia to nie palę 2 dzień !!! 8)

#72 Ana-r

• Zarejestrowani
  • 192 postów

Napisano 23 październik 2004 11:29

Ale nauczyciele w ZSZ z tego co wiem pala!
W pokolu nauczycielskim w tym swoim tzw. zakamarku(kantorku) :arrow:

#73 famme

• Zarejestrowani
  • 332 postów

Napisano 23 październik 2004 18:30

oj nie gadajmy o palarniach nauczycieli...tylko o naszych palarniach:P:P:P_

#74 Oleś

• Zarejestrowani
  • 174 postów

Napisano 24 październik 2004 04:04

lipa JEST brak palarni dla uczni nie dobrze przydala by sie taka palarnia jak nic bylo by kozak :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

#75 Ziompomka

• Zarejestrowani
  • 420 postów

Napisano 24 październik 2004 09:13

Musialaby byc bardzo duza, bo odsetek palacych jest wiekszy niz tych bez nalogu. Ale zgadzam sie z tym, ze powinno byc takie pomieszczenie. Tego sie w szkolach nie wytepi, a jak sie nie wytepi to trzeba isc na kompromis :D Po co uprzykrzac sobie zycie... :D

#76 lowca

• Zarejestrowani
  • 319 postów

Napisano 24 październik 2004 09:19

ja tez jestem zdania ze w szkolach powinny byc palarnie ale tylko dla pelnoletnich palaczy a nie dla dzieci :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :twisted:

#77 Roxi

• Zarejestrowani
  • 946 postów

Napisano 30 październik 2004 08:19

Z tymi palarniami w szkołach to jest fakt.Mam 18 lat a muszę chować się na przerwach za garażami hehe 8)

#78 ANKA

• Zarejestrowani
  • 222 postów

Napisano 30 październik 2004 10:18

taaaa palarnie może i powinny być ale dla ludzi dorosłych, a w szkole jako tako jesteśmy dziećmi bo są nad nami dorośli, tylko szkoda, że w tej sprawie nie traktują nas ( uni pełnoletnich) jak dorosłych, tylko w innych sprawach np. w sprawach nauki, przygotowania do lekcji wtedy to traktują nas jak dorosłych... :evil: :evil:

#79 ANKA

• Zarejestrowani
  • 222 postów

Napisano 30 październik 2004 10:21

SYCIA pani z ZSZ tak odpowiedziała???, przecież nauczyciele mają swoją palarnie w pokoju nauczycielskim mają oddzielne pomieszczenie i tam jest palarnia sama tam byłam.... (kłamczuch ;))

#80 emilio

• Zarejestrowani
  • 15 postów

Napisano 30 październik 2004 10:43

O czym Wy tu rozmawiacie, palarnie dla uczniów w szkołach średnich!!! zapomnijcie!. Każdy zna przysłowie "co wolno wojewodzie to nie tobie smr.....", od "niepamiętnych" czasów uczniowie walczą o palarnie w szkole a zwłaszcza w ZSZ, sam pamiętam jak nasze pokolenie zadawało takie same pytania nauczycielom. Pozatym nauczycielom wolno, a wy dopuki jesteście na utrzymaniu rodziców to skończcie z tym paleniem. Dajcie na luz teraz jest moda na niepalenie, weźcie przykład z tych forumowiczów którzy nie palą. 8) ;)

pozdrawiam

#81 ANKA

• Zarejestrowani
  • 222 postów

Napisano 30 październik 2004 13:35

Ja jestem przeciwna palarniom z tego względu ,że sama nie pale, ale staram się zroumieć palących ( pełnoletnich) ......

#82 emilio

• Zarejestrowani
  • 15 postów

Napisano 30 październik 2004 13:46

Aniu nie ma co rozumieć, pamiętaj palący zawsze będzie szukał miejsca do palenia w szkole, pracy, nie pozwolą mu w domu będzie wychodził na powietrze. "Pełnoletni" nie znaczy że trzeba budować palarnie w szkole. Kiedyś to zrozumiecie ale może być juz za późno. Jestem stanowczo przeciwko palarniom w szkołach dla uczniów.

pozdrawiam

#83 ANKA

• Zarejestrowani
  • 222 postów

Napisano 30 październik 2004 17:04

i niech szuka tego miejsc wole zeby było knkretne miejsce do tego celu dla palących, niż mają sterczec gdzieś pod blokami, za garażami czy pod sklepami.....Jestem tolerancyjna i uważam że powinni mieć swoje meijsce do palenia.... :roll:

#84 Mika

• Zarejestrowani
  • 76 postów

Napisano 01 listopad 2004 12:59

Coraz więcej dzieci pali papierosy i to jest smutne :| .Wiem coś o tym,bo mieszkam na przeciwko szkoły i widzę co sie dzieje za moim blokiem...coraz więcej dzieci ze szkół podstawowych wciąga się w ten nałóg,no ale to jest oczywiste,że nikt nie zrobi palarni w szkole podstawowej,bo to byłoby juz chyba "przestępstwo" i dzieki temu nie zmniejszy ilości palących małoletnich ;) .A jesli chodzi o zrobienie palarni w szkołach średnich oczywiście dla uczniów pełnoletnich to sadzę,że to jest dobry pomysł,ponieważ każdy pełnoletni uczeń potrafi odpowiadać sam za siebie,a miedzy innymi również za swoje zdrowie... :roll:

#85 NaTaLeCzKa*

• Zarejestrowani
  • 63 postów

Napisano 04 listopad 2004 10:26

dla to już by była największa głupota aby w szkole byla palarnia !! nie dość że i tak teraz uczniowie rozwydrzeni są to jakby im się pozwoliło palić w szkole to wogóle by sobie już na wszystko pozwalali a na koniec by powchodzili na głowy nauczycielom. Logiczne że jak ktoś palił to napewno nie przestanie bo nauczyciel mu karze ale są miejsca w których nawet nie wypadałoby zapalić

#86 Roxi

• Zarejestrowani
  • 946 postów

Napisano 04 listopad 2004 17:56

A ja tam jestem jak najbardziej za palarniami w szkołach,bo przygłupowato to wygląda jak chmara młodzieży chowa się za garażami,blokami aby zapalić ... bezsens ...

#87 demolka

• Zarejestrowani
  • 164 postów

Napisano 04 listopad 2004 18:46

no moze to i nie wyglada najlepiej, ale oficjalnie papieroski palic mozna od 18 roku zycia, wiec w takiej szkolej palarni mogliby przebywac tylko pelnoletni uczniowie (ktos by musial im przy wejsciu do palarni dowodziki sprawdzac :mrgreen: )i co z tymi co jeszcze 18 nie maja a pala?? dalej by sie chowali za garazami, blokami...

#88 Roxi

• Zarejestrowani
  • 946 postów

Napisano 05 listopad 2004 00:49

To ten co nie ma 18-stki niech się chowa,bo mi to już się głupio czasem robi heheh :mrgreen:

#89 DRIVER

• Zarejestrowani
  • 499 postów

Napisano 05 listopad 2004 09:05

a ty jak nie mialas 18stu lat to sie chowalas?? nie wydaje mnie sie :|

#90 Roxi

• Zarejestrowani
  • 946 postów

Napisano 05 listopad 2004 09:10

Oj uwierz,że się chowałam.Do tej pory raczej się chowam,ale na pewno już nie tak jak kiedyś.Odkąd powiedziałam rodzicom,że palę nie mam już nic do ukrycia.Przecież papierosy to nie narkotyki,że odurza i robi pranie mózgu ...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych