Skocz do zawartości

Droga Pisz - Maldanin :(

17 odpowiedzi w tym temacie

#1 Holdcut

• Zarejestrowani
  • 67 postów

Napisano 15 grudzień 2004 01:59

Dzisiaj mialem nieprzyjemnosc jazdy droga Pisz-Maldanin. Co tam sie wyrabia wola o pomste do nieba. Ci ktorym zycie mile jezdza srodkiem drogi bo pobocza sa wstanie tragicznym. Jechalem tam z predkoscia 60km/h i omal mnie na prostej drodze nie wyzucilo w row albo na drzewa. To stalo sie jeszcze przed znakiem Pisz (koniec). Warto by bylo zajac sie ta droga na wiosne bo ktos tam sie wkoncu zabije. Ja jechalem 60 bo i tak mialem zaraz skrecac ale ludzie lecacy dalej (za Maldanin) wyciagaja tam od razu 100 (co najmniej) i naprawde wspolczuje. A w mijaniu sie z tirem trzeba praktycznie sie zatrzymywac albo zwolnic by uniknac slalomu. Apeluje byscie zrobili cos z ta droga, bo dojdzie tam do tragedi. Pozdrawiam

#2 Holdcut

• Zarejestrowani
  • 67 postów

Napisano 15 grudzień 2004 02:11

A i jeszcze jedno zeby nie zakladac nowego tematu.

Podroz wieczorem ( w szczegolnosci w nocy) przypomina jazde na wech. Zastanawiam sie czy to oswietlenie sprawia czy moze cos innego ze pieszych wchodzacych na pasy poprostu nie widac z odleglosci wiekszej niz kilka metrow. Jest to o tyle niebezpieczna sytuacja ze sam widzialem gdy dwojka pieszych sie zagadala i wparowala na pasy w odleglosci zdawaloby sie bezpiecznej i przechodzac na drugi pas jazdy samochod przede mna zaczal nagle gwaltownie chamowac. Poprostu ich nie widzial. Czesto mam podobne sytuacje. Warto by bylo bardziej oswietlic przejscia dla pieszych. W szczegolnosci na drodze glownej kolo pedeku od ronda na woj.pol do ronda kolo pbk.

#3 DRIVER

• Zarejestrowani
  • 499 postów

Napisano 15 grudzień 2004 08:45

wiem o co chodzi holdcut bo pracuje na orzyskiej i jezdze kilkanascie razy dziennie ta droga. a tak poza tym to dziwi mnie ze nikt tam jeszcze nie potracil takiego pijaka w zoltej kurtce co stoi tam codziennie napier,,, w trzy d,, i lapie stopa......

#4 Damned

• Zarejestrowani
  • 537 postów

Napisano 15 grudzień 2004 13:40

Droga sama w sobie nie jest super, ale przed Jeglinem :|
Tam to jest dopiero syf na drodze. Łata łatę kryje :|
Tyle co do stanu drogi, a to ze jest waska i pochyła to juz chyba kazdy wie.
Droga jest do d* i tyle, co tu duzo gadac. Tak jak juz było powiedziane, albo sie ktos za nia wezmie, albo ktos sie w koncu zabije...
A tego chyba nikt nie chce. Mam nadzieje ze wszystko co widziałem na tej drodze sie zmieni. Moj woj ma tam warsztat (Maldanin) wiec dojezdza co dzien. Miał juz wypadek 2 razy. A kierowca z niego dobry,
choc czasem lubi wypic troche wiecej niz reszta towazystwa :mrgreen:

Pozdrawiam...tak Ciebie tez nerwowy Driver'ze 8)

#5 Holdcut

• Zarejestrowani
  • 67 postów

Napisano 15 grudzień 2004 16:02

Bledy kierowcow i ich pijanstwo to jedno. Ale spokojna jazda i wypadniecie przez koleiny z drogi to drugie..

#6 Damned

• Zarejestrowani
  • 537 postów

Napisano 15 grudzień 2004 19:19

Wiec moze lepiej dodam, ze wowczas był trzezwy...
Lepiej? :mrgreen:

#7 Holdcut

• Zarejestrowani
  • 67 postów

Napisano 15 grudzień 2004 21:16

Tymbardziej nalezy zajac sie ta droga

#8 Damned

• Zarejestrowani
  • 537 postów

Napisano 16 grudzień 2004 05:58

Dobra, skoro juz my tu gadu gadu, to moze wymienimy jakies propozycje?
To forum ma dosc duzy wpływ na to co sie dzieje w piskich władzach.
Dajcie swoje propozycje. Od czego trzeba zaczac i takie tam...
Pozdrawiam i sam nic nie proponuje, bo zazwyczaj nie mysle o tej porze :mrgreen:

#9 szysza

• Zarejestrowani
  • 501 postów

Napisano 16 grudzień 2004 09:18

Mam pytanie do rzecznika. Z tego co pamiętam robiony miał być chodnik do Maldanina. Co z tą drogą? Jakie są dalsze plany?

#10 Jacek Zarzecki

• Zarejestrowani
  • 17 postów

Napisano 16 grudzień 2004 10:28

Witam,
Droga do Maldanina jest chyba jedną z bardziej niebezpiecznych tras na terene naszego Powiatu, oprócz niebezpieczeństwa jakie stwarza ona dla kierowców jest również problem pieszych, którzy nie mają innej możliwości poruszania się oprócz tej drogi bo o poboczu nie ma co mówić.
Droga do Maldanina jest częścią drogi krajowej nr 63 i remont tej drogi leży poza kompetencjami Gminy, na dzień dzisiejszy to co mogliśmy zrobić to wyciąc drzewa przy drodze co w jakimś stopniu poprawiło bezpieczeństwo.
W maju ubiegłego roku po prawie 2 latach staran udało nam się podpisać porozumienie z Generalną Dyrekcją Dróg Krajowych i Autostrad w sprawie ustalenia partycypacji w kosztach budowy chodnika do Maldanina. Na mocy tego porozumienia Gmina pokrywa koszt wykonania projektu budowlanego i wykonawczego chodnika wraz z oświetleniem, uzyska pozwolenie na budowę oraz wybuduje oświetlenie na tym odcinku. Do zadan GDDKiA będzie należało pokrycie kosztów budowy chodnika oraz wszelki nadzór nad tym przedsięwzieciem.
Tak więc na wiosne rozpoczną siejuż prace budowlane związane z tą drogą.
pozdrawiam

#11 breyt

• Zarejestrowani
  • 2541 postów

Napisano 16 grudzień 2004 11:33

Chciałbym podpowiedzieć, że lokalizacja chodnika to wyłącznie prawa strona przy szosie na kierunku z Pisza. Samochody po zredukowaniu na skrzyżowaniu prędkości rozpoczynają windowanie obrotów i do wysokości zakrętu bardzo się ślimaczą. Zupełnie inaczej wyglada sytuacja na przeciwnym pasie ruchu gdzie samochody dopiero wytracają prędkość i możliwość wypadnięcia z drogi na chodnik jest zdecydowanie większa.
Analogia .... na chodnik Pisz-Snopki wskoczył samochód zbliżający się do Pisza 8)

Pozdr :wink:

#12 Holdcut

• Zarejestrowani
  • 67 postów

Napisano 17 grudzień 2004 00:52

Trzeba to przemyslec. Warto by bylo dac zabezpieczenie w postaci metalowej konstrukcji oddzielajacej droge od chodnika. Smuci mnie jednak fakt ze zeby zrobi jedna droge trzeba klucic sie z polowa Polski oto co i jak. Wiadomo ze jezeli nie zajmie sie tym urzad danego miasta to nie zajmie sie tym niestety nikt. I to smuci. Warto by bylo to zmienic. Ale takie gdybanie w sumie i tak nic nie da. Druga musi byc wyremontowana, bo tylko czekac na tragedie.

#13 Damned

• Zarejestrowani
  • 537 postów

Napisano 17 grudzień 2004 13:12

Ulica sama w sobie nie dosc ze jest zbyt waska, to jeszcze pochyła...
Jest tam kilkadziesiat merow drogi pochyłej. Nie wiem czy ktos zauwazył...

:|

#14 Holdcut

• Zarejestrowani
  • 67 postów

Napisano 19 styczeń 2005 06:49

Ostatnie tragiczne wydarzenia powinny umocnic wielu z was ze z tymi drogami cos trzeba zrobic... Chyba ze malo Wam jeszcze tragedi (ostatnio slyszalem ze doszlo tam do stluczki... )

#15 DRIVER

• Zarejestrowani
  • 499 postów

Napisano 19 styczeń 2005 09:26

ja na poczatek powycinal bym drzewa ktore stoja blizej niz np 10 metrow od drogi i juz by byla polowa sukcesu

#16 Redżi

• Zarejestrowani
  • 124 postów

Napisano 25 styczeń 2005 03:21

A ja uważam ,że droga jest wporządku. Nie odbiega standardem od "polskiej średniej"
Dziur nie widać . Troche pofalowana i trzesie przy dojezdzaniu do skrzyżowania ale cóź zrobić. Jadąc zgodnie z przepisami napewno nie bedziemy mieli wypadku. Ale jak ktoś ciśnie powyżej stówki to cóż ..jego ryzyko że do rowu go niesie....;) W połowie drogi między Orzyszem a Ełkiem to jest droga... Niewiadomo czy jechac czy uciekać w pole. Jak po bombardowaniu . JEdna wielka dziura.

Moim zdaniem dużym problemem jest jakość dróg budowanych w Polsce. Buduje sie drogę .. Za 2 lata już sie ją łata, a za 10 lat buduje sie nowa droge w tym samym miejscu. Władza sie tłumaczy... NIe ma pieniedzy na budowanie dobrej drogi ,bo dobra droga jest za droga. A na łatanie i budowanie za pare lat nowej to kasa jest. A może Polacy nie umieja zrobić dobrej drogi. W takim wypadku trzeba wziąść firmy z UE, bo będziemy łatać i łatać a łatacz kiesę bedzie sobie napełniał.

#17 DRIVER

• Zarejestrowani
  • 499 postów

Napisano 25 styczeń 2005 08:53

redzi nie wydaje mi sie zeby ta droga byla bezpieczna chociaz by ze wzgledu na pieszych. jak widze np idaca kobiete z wozkiem i mijajace sie w tym samym czasie 2 tiry na tej 'troche pofalowanej drodze' to az mi sie cisnienie podnosi.....

#18 szysza

• Zarejestrowani
  • 501 postów

Napisano 25 styczeń 2005 12:45

Cytat

redzi nie wydaje mi sie zeby ta droga byla bezpieczna chociaz by ze wzgledu na pieszych. jak widze np idaca kobiete z wozkiem i mijajace sie w tym samym czasie 2 tiry na tej 'troche pofalowanej drodze' to az mi sie cisnienie podnosi.....

Tutaj popioeram Drivera. Z tego co mi wiadomo (mówi się o tym konkretnie) na wiosne ta droga ma być robiona, więc zagrożenie radykalnie sie zmniejszy. Jak będzie - zobaczymy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych