Skocz do zawartości

Dziwni ludzie

• Nie możesz odpowiedzieć
78 odpowiedzi w tym temacie

#61 Redżi

• Zarejestrowani
  • 124 postów

Napisano 24 luty 2005 01:57

monika28 chyba pomylimas fora dyskusyjne. Tak rozmawiamy o piskich realiach o piskich sklepach...o naszych zlotówkach w kieszeni, których chyba nikt nie ma za dużo. To nie forum nabywców towarów "wysokiej klasy"z profesjonalna obsługa, których to towarow w Piszu nie uświadczysz...np sprzet bose. Ciekawa jest prezentacja sprzetu Bose w Galerii Mokotow... Naprawda "prefesjonalna obsluga". Tylko ta cena 20000zl za kolumienki wielkosci Creativa...

#62 monika28

• Zarejestrowani
  • 5 postów

Napisano 24 luty 2005 09:08

Cytat

...które swoje frustracje odgrywaja na klientach
Flustracje to mają klienci napatrzą sie na towar na który ich niestać i wyżywają sie na wszystkich .

#63 wero_

• Zarejestrowani
  • 53 postów

Napisano 24 luty 2005 09:23

I oczym tu tak gadać dlamnie prawda jest ze piski klient nie ma kasy szkoda ze nie przeklada tego na swoje zachowanie i oczekiwania , sam słyszałem jak klientka zbeształa sprzedawczyni za to że dany towar kosztuje 50 zł (nie jest to towar pierwszej potrzeby i nie można tu mówić o wysokiej marży) no i kogo to wina że jej zarobki nie są proporcjonalne do wydatków ??? .Zaczynając ten post spodziewałem się że mi ktoś wyjaśni skąd w ludziach tyle złośliwości i chamstwa dlaczego w sklepach robią takie szopki (zrobic kłutnie za 0,05 gr) czyżby nie chcieli mieć w Piszu sklepów i po wszystko jeździć do łomży ...pewnie tak ale jak ich nie stać na 0,05 gr to na bilet tym bardziej więc piechotka.

#64 Moniś

• Zarejestrowani
  • 185 postów

Napisano 24 luty 2005 12:47

ROXI napisala:

Cytat

MONIŚ jedno małe pytanie ... to po co jesteś np. sprzedawczynią skoro nie umiesz sobie poradzić z klientem i swoimi nerwami ??

Roxi to nie o to chodzi, czy porafie czy tez nie...czasami naprawde czlowiekowi opadaja rece ... :roll: Oczywiscie,jesli jakis klient byl za bardzo namolny, usmiechalam sie do niego , choc od srodka krew mnie zalewala ...
Taki teraz swiat,nie wykonujesz pracy,ktora Cie interesuje,ale podejmujesz KAZDA,by miec choc troche pieniedzy...
Twoje zdanie mozna w roznoraki sposob zinterpretowac ... Skoro piszesz : po co jesteś np. sprzedawczynią skoro nie umiesz sobie poradzić z klientem i swoimi nerwami ??
To tak samo moglabys sie zapytac o to samo nauczyciela czy kogo kolwiek,kto pracuje wsrod ludzi ... Czasami naprawde bylo ciezko ... :D

#65 Pawel

• Zarejestrowani
  • 275 postów

Napisano 25 luty 2005 11:11

Cytat

Niskie marże tak? To wytłumaczcie mi jedną rzecz. Ceny towarów RTV FOTO itp zagranica i w Polsce sa porównywalne a nawet za granica sa czesto dużo niższe. Oczywiscie tam pracownik zarabia kilka razy wiecej niz pracownik w Polsce(USA,Niemcy... itp)wiec koszty sa wyższe....

Zgadzam sie z toba Redzi.Jak chcialem laptopa kupic to doznalem :shock: ,bo taki sam model (wypas i inne tam bajery do niego) w Wiedniu jast o 500 euro tanszy niz w Polsce :shock: (te same sklepy Madia-Markt). Wiec kupilem sobie z firma DELL :D :D

#66 Pawel

• Zarejestrowani
  • 275 postów

Napisano 25 luty 2005 11:36

Cytat

Cytat

Niestety taka rola sprzedawcy aby zadowolił sowjego klienta ...
pomógł doradzić z uśmiechem na twarzy !!
zapytaj się znajomych czego uczą przyszłych sprzedawców w szkołach ....
uprzejmości,uśmiechu,dobrego doradztwa,nadskakiwania nad klientem ... wszelkiej pomocy ....
8)

Szkoda że klientów nie uczą kultury ..... a pozatym gdyby oni skończyli więcej szkół to by zapewne byli lepszymi i bardziej wartościowymi klientami .
Przykładowo taka sprzedawczyni w biedronce nie musi być wcale miła i tak biedota przyjdzie na zakupy choćby ich kijem odganiać , a tobie polecam zatrudnij się w sklepie za 600 zł pracuj 10 h i nadskakuj z uśmiechem na twarzy, a klient i tak zrobi swoje bo jego miarą jest portfel i w du.. ma twoje uśmiechy a zarazem ty jego skoro to nic nie daje.
Widzicie tylko wady u sprzedawców a sami się macie za bóg wie kogo , i to mnie właśnie wpienia że większość z was tylko gada o doradztwie i uśmiechu a polecicie tam gdzie taniej , nie stać was na towar wysokiej klasy a zarazem profesjonalną obsługę, nie możecie nic zaoferować z swojej strony a żądacie pokłonów od ludzi którzy muszą znosić wasze dziwactwa ....

Chyba mozna cos wymagac :!: bo inni tez pracoja po 10 h i maja prawo sie o cos zapytac :!: Jaki to towar wysokiej klasy :?: Chleb w zlotym opakowaniu :D Ja jak biore film z Euro to tez szukam i zastanawiam sie 2 godz. (bo wszystkie juz widzialem :D ) i za kazdym razem Darek jest usmiechniety,doradza,poleca i nie narzeka, bo wie ze jak obsluga mila to sie z checia wraca.A przeciez nikt nie kupuje tam towaru jakiejs wysokiej klasy,max. 6 zl za film,a obsluga mila :!: :D

#67 DRIVER

• Zarejestrowani
  • 499 postów

Napisano 25 luty 2005 18:39

wlasnie pawel podales chyba najlepszy przyklad sprzedawcy jaki tylko moze byc. ja juz dawno nie bylem w euro ale jak chodzilem tam dosyc czesto to nieraz po 2 godziny maryudzilem i przebieralem i darek mi pomagal i doradzal i zawsze z usmiechem na twarzy i nie widzialem u niego nigdy zeby sie na kogos wkurzyl. medal sprzedawcy mu za to

#68 monika28

• Zarejestrowani
  • 5 postów

Napisano 25 luty 2005 23:02

Cytat

Chyba mozna cos wymagac :!: bo inni tez pracoja po 10 h i maja prawo sie o cos zapytac :!: Jaki to towar wysokiej klasy :?: Chleb w zlotym opakowaniu :D Ja jak biore film z Euro to tez szukam i zastanawiam sie 2 godz. (bo wszystkie juz widzialem :( ) i za kazdym razem Darek jest usmiechniety,doradza,poleca i nie narzeka, bo wie ze jak obsluga mila to sie z checia wraca.A przeciez nikt nie kupuje tam towaru jakiejs wysokiej klasy,max. 6 zl za film,a obsluga mila :!: :(

towar wysokiej klasy ? :D a te 6 zł raczej by nie wystarczyło :D
idąc do euro ma się na myśli film i nic więcej a postawa Darka jest na 6+
wy swoje ja swoje i tak w kółko dlamnie fakt jest taki że czyny biorą góre nad słowami i obraz codziennej egzystencji piszan się nie zmienia choćbyście mnie przekonali że sie myle źle pojmuje klienta to następny dzień wszystko wyjaśni ....................... i myśle że nie ma co brać odpowiedzialności za tych ludzi bo tak samo jak oni sami tak jak ich postawa się nigdy nie zmieni i nawet nie pojmują że są zwykłymi burkami

#69 Roxi

• Zarejestrowani
  • 946 postów

Napisano 26 luty 2005 14:32

bla bla bla

#70 wero_

• Zarejestrowani
  • 53 postów

Napisano 04 marzec 2005 22:36

dość wymownie roxi chyba że w twojej głowie

#71 Roxi

• Zarejestrowani
  • 946 postów

Napisano 05 marzec 2005 17:09

jak widzę te pierdoły i głupoty i brak wiedzy u kogos na dany temat
to jedyne co moge napisać to BLA BLA BLA :roll:

#72 Moniś

• Zarejestrowani
  • 185 postów

Napisano 13 marzec 2005 21:11

ROXI czy moglabys wyjasnic z tym :

Cytat

p.....ły i głupoty i brak wiedzy u kogos na dany temat

#73 Roxi

• Zarejestrowani
  • 946 postów

Napisano 14 marzec 2005 15:06

nie lubie jak ktoś się wypowiada nie mając o tym czy tamtym zielonego pojęcia ...
jeśli myślisz MONIŚ,że to do Ciebie to możesz się uśmiechnąć,bo tak nie jest
pozdro :mrgreen:

#74 Moniś

• Zarejestrowani
  • 185 postów

Napisano 14 marzec 2005 19:15

Wcale ROXI nie pomyslalam ze to do mnie ale milo ze to sprostowalas
pozdrawiam :mrgreen:

#75 wero_

• Zarejestrowani
  • 53 postów

Napisano 15 marzec 2005 00:03

więc może wyjaśnisz co dla ciebie jest taką głupotą i jakie jest twoje pojęcie ?

#76 Roxi

• Zarejestrowani
  • 946 postów

Napisano 15 marzec 2005 08:25

przeczytaj kilka wcześniejszych moich postów a się dowiesz ......

#77 wero_

• Zarejestrowani
  • 53 postów

Napisano 15 marzec 2005 08:52

nic nowego nie wnosisz twoje spostrzeżenia nijak się mają do tematu
tak owszem można je nazwać bla bla bla
i widze że twoje pojęcie jest naprawde zielone .mocno zielone

#78 Roxi

• Zarejestrowani
  • 946 postów

Napisano 15 marzec 2005 15:45

:]