Skocz do zawartości

Piska młodzież : Czyli ziomki z Pisza :)

• Nie możesz odpowiedzieć
138 odpowiedzi w tym temacie

#121 Ravnos

• Zarejestrowani
  • 60 postów

Napisano 17 wrzesień 2005 20:05

Jasne tylko ochrony w barze brakuje!!! Sa 2 powody:

1. Pil bys piwo a tu podchodzi taki dryblas i sie przypatruje czy czegos nie robisz nie tak, taka atmosfera jak bys siedzial na lekcji u najsurowszego nauczyciela w szkole
2. Panowie prosto z lekji wf (dresi) przychodzili by tylko po to aby zrobic rozrobe z ochroniarzami.....

Po prostu super atmosfera by byla!!!!

#122 Ryba

• Zarejestrowani
  • 6 postów

Napisano 17 listopad 2005 20:38

Hmmm...Pish?Jest OKa..wynudzić sie idzie maxymalnie,ale jeśli ma się sFOyą ekipe to jest looz zawshe mozna wymyslic cos CIEKAWEGO... :]

#123 Blanti

• Zarejestrowani
  • 2 postów

Napisano 28 kwiecień 2006 15:33

HE no takie nudy że płakac sie hce powino byc wiecej zajefajnych imprezek w piszu wiecej pieknych pań i to wszystko :wink: :oops:

#124 PEOPLE=SHIT

• Zarejestrowani
  • 67 postów

Napisano 25 maj 2006 17:18

z jednej strony masz racje, ze jak sie ma fajna ekipe to szybciej plynie czas... no ale ile czasu mozna przesiadywac na lawce w parku, na murku przed PDK czy lazic na plaze.... potrzebne sa jakies atrakcje...

#125 Roxi

• Zarejestrowani
  • 946 postów

Napisano 29 maj 2006 06:56

ziomki z Pisza nie umieją interesować się tylko własnym zyciem i własną d****
ciągle szukają intryg i tematów do plotkowania ...
nie dają żyć własnym zyciem tym co tego chcą
żygać mi się chce na te zaje... zajęcie !!!!!!

#126 Gość_Anonymous_*

• Goście

Napisano 21 wrzesień 2006 15:03

Cytat

ziomki z Pisza nie umieją interesować się tylko własnym zyciem i własną d****
ciągle szukają intryg i tematów do plotkowania ...
nie dają żyć własnym zyciem tym co tego chcą
żygać mi się chce na te zaje... zajęcie !!!!!!
ale pierdolisz a co ty bys chciala w takim miescie jak pisz ze wszyscy wszystkich znają do kogo pretęsja???

#127 Roxi

• Zarejestrowani
  • 946 postów

Napisano 22 październik 2006 22:44

ja nie wyobrazam sobie zyc czyims zyciem i na sile szukac plotek i intryg
za przeproszeniem mam wyje... na innych zycie i sprawy....
ale chyba naleze do niewielu w tym miescie....
ale jak widac i tak wszyscy uciekaja z Pisza....

#128 Gość_Anonymous_*

• Goście

Napisano 23 październik 2006 15:13

ok zgadzam sie z toba ijatak samo uwazam ale ja sie nie dziwie pisz to duza wioska zero perspektyw dla mlodych ludzi niedlugo i ja wysiadam z tego autobusu

#129 slayerender

• Zarejestrowani
  • 12 postów

Napisano 28 styczeń 2007 08:55

Brak perspektyw dla młodych, fakt nie do przebicia. Ale wiecie co? To jest moje miasto, w tej chwili jestem tu zamiast gdzie indziej:D Studia zaoczne (czyli nauka tutaj jako-tako:D). Kocham Pisz i ludzi tutaj. Uwierzcie, największe blokersy (a kto nimi jest to zdania podzielone:D) z Pisza mają więcej honoru/rozumu niż pierwszy lepszy z jakiegokolwiek innego większego miasta. To, że jest mały moim zdaniem to plus. Roxie ktoś Cię obgaduje? Z ręką na sercu powiedz, nie ma w tym ziarna prawdy? Chodzi mi o to czy nie dajesz powodów do plotek. Nie obraź sie, nie wnikam i nie chce o co chodzi, ale czasem warto spojrzeć na to z innej strony, człowiek potrafi dojść do zdumiewających wniosków. Aha i nie chodzi mi tylko o honor blokersów:D Ogólnie ludzie tutaj są wporządku, jak nigdzie indziej. A denerwuje mnie jedno: Kilka razy byłem świadkiem jak 2 pijanych kolesi sie nakręca tekstami typu "Z kąd jesteś?", "Warszawska", "Matejki", co my nie potrafimy... itd. itp. Ludzie! Jak nie potraficie sami załatwiać swoich spraw to jak Cie traktować? Nazywać od ulicy i tylko dodawać 01, 02, 03 itd.? Większość konfliktów powstaje właśnie z tego samego powodu. Jak startujesz to miej za co i dopiero wtedy nie robisz lipy swojemu osiedlu. Zresztą tacy ludzie tu nie wchodzą więc po co to pisze?:D Pisz 4ever.

#130 coheed

• Zarejestrowani
  • 19 postów

Napisano 28 styczeń 2007 23:22

Slayerender czego ty się spodziewasz po Piszu? Niestety robi się tu sielsko czyli po wiejsku, nie można wyjść do kina, nie ma porządnych dyskotek, nawet baru nie ma przyzwoitego, młodzież nie ma pracy to się szwenda wieczorami i zaczepki szuka, jak by bicie dało im nie wiadomo co, dziewczyny się puszczalskie do tego stopnia zrobiły, że nawet już im piwa nie musisz stawiać w co poniektórych lokalach typu Iguana czy Stodoła. Co się stało z tym krajem nad Wisłą? Dużemu rozkładowi uległa młodzież przez lansowany w mediach zachodni styl życia, ale tak nie musi być wszędzie i w Piszu tez nie musi tak być!!

#131 slayerender

• Zarejestrowani
  • 12 postów

Napisano 29 styczeń 2007 00:51

Kwestia tego jak podchodzisz do sprawy. Ja w przeciwieństwie do Ciebie myśle, że ludziom pomoge bardziej nastawiając ich pozytywnie niż dłójąc jak Ty.

#132 coheed

• Zarejestrowani
  • 19 postów

Napisano 29 styczeń 2007 18:06

Nie wydaje mi się żebym kogoś dołował, stwierdziłem tylko fakty, według mnie to jest diametralna różnica, chyba że poczułeś się dotknięty moja wypowiedzią, może moje słowa powinny cie zaboleć, bo może coś z tego co napisałem jest o tobie...

#133 Rrr

• Zarejestrowani
  • 68 postów

Napisano 29 styczeń 2007 23:47

Ale Wy macie problem, serio, nie rozumiem tej dyskusji... Wypowiadacie jakieś dziwne opinie bez żadnych argumentów.

Żeby oceniać, musielibyście znać całą piską młodzież, a nie wystawiać opinię wszystkim, tak naprawdę oceniając kilka konkretnych osób, których pewnie też osobiście nie znacie.

Temat rzeka, możecie się tu pożalić, jaka to piska młodzież jest okropna, poleczcie kompleksy i wyżalcie się, bo robią to, a nie tamto. Śmieszny temat... a raczej to, na jaką drogę zeszła dyskusja.

#134 slayerender

• Zarejestrowani
  • 12 postów

Napisano 30 styczeń 2007 12:21

hah, może i bez sensu temat. coheed niby co mialbys takiego powiedziec ze niby sie obraziłem? ^^. kompleksy jakieś? wszystko co piszesz to prawda o ludziach. ale widac w jakich kregach sie obracasz. uwiez mi wiekszasc ludzi z pisza jest spox. mieszkalem w 2 innych mistach i jakos nadal jestm za piszem. ciekawe dlaczego co?

#135 PEOPLE=SHIT

• Zarejestrowani
  • 67 postów

Napisano 18 marzec 2007 02:20

Cytat

Cytat

co się robiło pytasz??
a wszystko :lol:
od karania parq czyli huśtania się na huśtawkach,włażenie na drzewo i zawieszenia na nim śmietnika i potem zrobienia z niego pochodni bo ciemno było bo z chłopakami się zaczepiało o lampy pod wpływem napojów wyskokowych hehe i do uprawiania hardcore-u a to jest chyba najlepszym zajęciem jakie może być :lol:
Jestem od Ciebie starszy tylko o dwa lata a mam wrazenie jak bysmy byli z zupelnie innych pokolen.Jesli reszta Twoich rowiesnikow pod pojeciem hardcore'u ukrywa rozpiep****** parku to szczerze boje sie o losy przyszlej Polski.

zgadzam sie w 100% z prymasem...

a i dodam cos od siebie... - jmj nas nie interesuje i nie "jara" jacy wy jestescie hardcore'owi i zyjecie na grawedzi... LOL !! nie jestesmy 15'to letnimi dziewczynami slucajacymi hh czy techno ktore kreci takie zachowanie.. :)

p.s.: troszke stare te posty ale nie moglem sie powstrzymac zeby cos napisac... wybacz mi jmj

stay (sic)

#136 KathrinVonHexe

• Zarejestrowani
  • 108 postów

Napisano 19 marzec 2007 14:39

ja się z niektórymi z was nie zgodzę. swoją osobą również reprezentuję piską młodzież i ważam,że nie jest ona wcale taka zepsuta i gnuśna. są możliwości kulturalnego spędzania czasu. co niesie za sobą rozwój osobowości. był niedawno festiwal pisz i śpiewaj poezję. co prawda mało było młodzieży, ale jednostki się pojawiały. są koncerty msmp. jest też pare niezłych barów. są organizowane różniego rodzaju kursy i warsztaty. trzeba tylko chcieć z tego korzystać.

#137 Joseph

• Zarejestrowani
  • 82 postów

Napisano 20 marzec 2007 10:12

Masz racje Kathrin sa mozliwosci kulturalnego spedzania czasu jak chocby odwiedzanie starych cmentarzy ewangelickich (nie mowiac o ich porzadkowaniu, bo mlodziez piska mysli tylko jak tu sie ujarac tzw thc).

#138 KathrinVonHexe

• Zarejestrowani
  • 108 postów

Napisano 20 marzec 2007 16:32

w jednym poście poruszyłeś dwa wątki z forum :)

szkoda tylko,że młodzież nie chce korzystać z tych ofert spędzania wolnego czasu. oczywiście są wyjątki, ale niestety nieliczne.

#139 RRZ

• Zarejestrowani
  • 87 postów

Napisano 20 marzec 2007 18:00

Cytat

Ale Wy macie problem, serio, nie rozumiem tej dyskusji... Wypowiadacie jakieś dziwne opinie bez żadnych argumentów.

Żeby oceniać, musielibyście znać całą piską młodzież, a nie wystawiać opinię wszystkim, tak naprawdę oceniając kilka konkretnych osób, których pewnie też osobiście nie znacie.

Temat rzeka, możecie się tu pożalić, jaka to piska młodzież jest okropna, poleczcie kompleksy i wyżalcie się, bo robią to, a nie tamto. Śmieszny temat... a raczej to, na jaką drogę zeszła dyskusja.

Dokladnie:)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych