Skocz do zawartości

Z drogi (do Europy)

• Nie możesz odpowiedzieć
28 odpowiedzi w tym temacie

#1 chritom

• Zarejestrowani
  • 59 postów

Napisano 06 październik 2003 14:35

Ostatnio zauważyłem interesujący ruch na ulicach miasta. W kilku miejscach pojawiły się grupy ludzi w pomarańczowych kamizelkach poszerzając ulice, równając chodniki (mowa tu o Warszawskiej, a także , chyba od dzisiaj o robotach na Olsztyńskiej). Myśle, że to bardzo pozytywny znak , zwłaszcza dla zmotoryzowanych, mimo przejściowych trudności związanych z ograniczeniami ruchu na modernizowanych odcinkach. Jedyne czego jeszcze brakuje w naszym powiecie to trasy rowerowe.

#2 Piszanin

• Administratorzy
  • 137 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 06 październik 2003 23:42

jeśli chodzi o polepszanie dróg, to rzeczywiście można pochwalić naszych włodarzy... poprawili klementowskiego.. warszawską.. teraz olsztyńską..

jeszcze przydałyby się światełka na ulicy kościuszki.. wspominałem już o tym w którymś z wątków.

a trasy rowerowe - są raczej nieosiągalne, przynajmniej na razie... byłoby cudownie gdybym się mylił

#3 szysza

• Zarejestrowani
  • 501 postów

Napisano 08 październik 2003 11:49

A czy zauwazyliscie moze ze ktos w koncu zaczyna poszerzac droge z Pisza do Rucianego-Nidy?W koncu ..... Gratulacje

#4 Piszanin

• Administratorzy
  • 137 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 08 październik 2003 11:59

Cytat

A czy zauwazyliscie moze

:/ czytać uważniej :D obaj wspominaliśmy o olsztyńskiej :)

#5 ticzer

• Zarejestrowani
  • 22 postów

Napisano 10 październik 2003 08:29

Cytat

A czy zauwazyliscie moze ze ktos w koncu zaczyna poszerzac droge z Pisza do Rucianego-Nidy?W koncu ..... Gratulacje
Proponuje przejechac sie dalej , drogą na olsztyn. Tam tez poszerzana jest droga, wlasciwie obwodnica wokół Olsztyna. Ale termin zakonczenia tegoż dopiero w 2006 r.

#6 chritom

• Zarejestrowani
  • 59 postów

Napisano 14 październik 2003 10:56

szysza napisał:

No z tym poszerzaniem to nie do końca, wprawdzie kładą nową nawierzchnie (brawa) ale tak mi wygląda, że szersza nie będzie. No ale czas przelotu z Pisza do Rucianego pewnie skróci się do 8 minut.

#7 ticzer

• Zarejestrowani
  • 22 postów

Napisano 14 październik 2003 19:23

Cytat

szysza napisał:

No z tym poszerzaniem to nie do końca, wprawdzie kładą nową nawierzchnie (brawa) ale tak mi wygląda, że szersza nie będzie. No ale czas przelotu z Pisza do Rucianego pewnie skróci się do 8 minut.
Oczywiście do pierwszych letnich upałów. Wtedy TIR-y zrobią znów koleiny.

#8 szysza

• Zarejestrowani
  • 501 postów

Napisano 15 październik 2003 10:43

Do slejo: Przeczytaj uwaznie pisalem nie ulice jak jedzie sie do Rucianego ale DROGE czyli raczej za Piszem no i nie mialem na mysli ulicy Olsztynskiej.... Poza tym moim zdaniem droga bedzie poszerzona a jezeli nie to chociaz jej stan sie poprawi bo do tej pory byl tragiczny. Chritom: mimo wszystko uwazam ze bedzie poszerzona.....

#9 Piszanin

• Administratorzy
  • 137 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 16 październik 2003 19:11

Cytat

Przeczytaj uwaznie pisalem nie ulice jak jedzie sie do Rucianego ale DROGE czyli raczej za Piszem no i nie mialem na mysli ulicy Olsztynskiej....

oke, przyznaję rację

Cytat

mimo wszystko uwazam ze bedzie poszerzona.....

według moich obserwacji z perspektywy pasażera PKP poszerzą jakieś 5 cm - nie więcej..

#10 szysza

• Zarejestrowani
  • 501 postów

Napisano 17 październik 2003 00:11

Cytat

według moich obserwacji z perspektywy pasażera PKP poszerzą jakieś 5 cm - nie więcej..

No ja tez przyznaje,ze co do tej sprawy tez nie mam pewnosci.....:D

#11 SIBIT

• Zarejestrowani
  • 62 postów

Napisano 25 listopad 2003 01:19

A NIE ZAUWAŻYLIŚCIE PRZYPADKIEM "ŁADNYCH PAŃ" NA TEJ NOEWEJ JEZDNI, A DOKŁADNIEJ NA POBOCZU ??? ;-) MOŻE NOWA DROGA PRZYCIĄGNIE TROCHE MIŁYCH PAŃ I ROZWINIE SIĘ U NAS NOWA PROFESJA, KTÓRA ZWABI WIELU TURYSTÓW. :-]

#12 chritom

• Zarejestrowani
  • 59 postów

Napisano 25 listopad 2003 10:48

takich pan to u nas chyba nigdy nie bedzie, bo ziomale za biedni sa a czekajac na turystow to by 3 razy na kosc zamarzly.

#13 SIBIT

• Zarejestrowani
  • 62 postów

Napisano 25 listopad 2003 15:58

Mówisz że by im sie wiodło jak "qrw... na bocznej drodze" ???
Jak ziomele nie mają kasy to można się składać we dwuch, trzech na jedną "w paszczu dwadcac" hahahahaha

#14 SebaX

• Zarejestrowani
  • 202 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 28 listopad 2003 02:31

NIe no przegiecie :) takowe "Ładne Panie" szybkoby zostały wyniszczone przez nasze jeszcze sliczniejsze Piszanki. Piszanie to porzadny narod i nie potrzebuje takowych usług :)

#15 SIBIT

• Zarejestrowani
  • 62 postów

Napisano 28 listopad 2003 02:34

Z Piszankami to trzeba pochodzić. Masz obowiązek i napewnio cię znajdzie wrazie jakichkolwiek komplikacj ;-)

#16 SebaX

• Zarejestrowani
  • 202 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 04 grudzień 2003 10:52

... masz racje

#17 sandra

• Zarejestrowani
  • 1 postów

Napisano 04 grudzień 2003 21:08

piszaninki/nie to najładniejsi ludzie z powiatu piskiego a co do tych pań to nie mają u nas szans są za brzydkie i nikt ich nie chce dla tego tak stoją

#18 SIBIT

• Zarejestrowani
  • 62 postów

Napisano 04 grudzień 2003 22:01

To jakie ty te panie widziałaś? Bo ja widziałem tylko ładne i strasznie miłe

#19 szysza

• Zarejestrowani
  • 501 postów

Napisano 05 grudzień 2003 23:50

Heheh...sandra zazdroscisz?

#20 DRIVER

• Zarejestrowani
  • 499 postów

Napisano 08 styczeń 2004 09:35

o jakich wy paniach mowicie?? jak juz o tym mowa to jest lokal w nowych drygalach i sa tam fajne lasie a nie takie brudasy co stoja przy drogach i podmywaja sie augustowianka :(

#21 dzik

• Zarejestrowani
  • 63 postów

Napisano 08 styczeń 2004 14:02

faceci...
zaczeli o drodze, a zakonczyli na d... :(
wszystkie tematry powinny sie tak konczyc
peace

#22 DRIVER

• Zarejestrowani
  • 499 postów

Napisano 08 styczeń 2004 20:24

bo d.. to dobry temat. mozna o tym duzo gadac. a moze by tak osobny temat zrobic? :(

#23 Aanniiaa

• Zarejestrowani
  • 320 postów

Napisano 22 luty 2004 21:13

Cytat

Ostatnio zauważyłem interesujący ruch na ulicach miasta. W kilku miejscach pojawiły się grupy ludzi w pomarańczowych kamizelkach poszerzając ulice, równając chodniki (mowa tu o Warszawskiej, a także , chyba od dzisiaj o robotach na Olsztyńskiej). Myśle, że to bardzo pozytywny znak , zwłaszcza dla zmotoryzowanych, mimo przejściowych trudności związanych z ograniczeniami ruchu na modernizowanych odcinkach. Jedyne czego jeszcze brakuje w naszym powiecie to trasy rowerowe.

Bez tras rowerowych sie obędzie, lepiej żeby ktoś sie postarał o zrobienie chodników, bo jak ide w bucikach "ze szpilkami" to se nogi połamać moge, a w sumie to w normalnych butach też można.

#24 Aanniiaa

• Zarejestrowani
  • 320 postów

Napisano 22 luty 2004 21:17

Chłopaki nie sądzicie że temat o drogach nie jest do gadki o paniach stojących na nich. A po za tym to w Piszu żadko kogo by stać było na tą bezpośrednią i chętną panią, to lepiej iść gdzieś do baru czy na dyskoteke, pouśmiechać sie i panne ma sie zadarmo!!

#25 jamal

• Zarejestrowani
  • 576 postów

Napisano 22 luty 2004 21:22

Cytat

Bez tras rowerowych sie obędzie, lepiej żeby ktoś sie postarał o zrobienie chodników, bo jak ide w bucikach "ze szpilkami" to se nogi połamać moge, a w sumie to w normalnych butach też można.
hehe... Aniu spójrz na to inaczej, będą ścieżki rowerowe to będziesz sobie popylać w szpilach na góralu. I bajera niezła i nogi całe...

#26 szysza

• Zarejestrowani
  • 501 postów

Napisano 12 czerwiec 2004 09:14

Słyszałem od kolegi,że jakiś odcinek już robią porządnie...Dzisiaj będe miał okazję ją przetestować...Już nie mogę sie doczekać...Pozdrawiam

#27 DRIVER

• Zarejestrowani
  • 499 postów

Napisano 14 czerwiec 2004 16:48

ja jechalem ta droga pare dni temu i jak na razie jest zaje..... :mrgreen:

#28 Oleś

• Zarejestrowani
  • 174 postów

Napisano 15 czerwiec 2004 09:52

ja tamtendy jezdze codziennie i nie nazekam :mrgreen:

#29 eligrekeniks

• Zarejestrowani
  • 222 postów

Napisano 16 lipiec 2004 14:54

tak droga sie ta robi coraz lepsza i piekniejsza .. nie za duzo ja poszerzyli ,ale juz i tak jest lepsza niz wczesniej. Teraz tylko trzeba czekac az wszystkie warstwy poloza... .

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych