Skocz do zawartości

Najbardziej klimatyczne miejsca.

• Nie możesz odpowiedzieć
213 odpowiedzi w tym temacie

#61 Kwiatuszek

• Zarejestrowani
  • 14 postów

Napisano 27 maj 2004 09:20

Najbardziej klimatyczne miejsce? Jestem za piskimi parkami! Zwłaszcza teraz, kiedy się zazieleniło.hehe....

#62 misterprezident

• Zarejestrowani
  • 7 postów

Napisano 29 maj 2004 09:42

stary, zapuszczony,zarośnięty plac zabaw z widokiem na piekną Pisę........:lol:

#63 ANKA

• Zarejestrowani
  • 222 postów

Napisano 29 maj 2004 14:35

klimatyczne miejsce to "oberwatoirum" :lol: hehehe można w lecie ładne furki pooglądać jak jeżdżą :lol:, a miło jest tam posiedzieć ze znajomymi i porozmawiać .....:D

#64 Aanniiaa

• Zarejestrowani
  • 320 postów

Napisano 03 czerwiec 2004 08:17

parki hmmmmm tam za bardzo nie ma co do roboty... tylko siedzieć i obserwować wszystko i wszystkich. Naet sobie nie można spokojnie browarka wypić, bo teraz coraz częściej widać tam naszych niebieskich przyjaciół. A po za tym to w parkach teraz w większości przesiadują "nasze" gorące trzynastki :wink:

#65 Babygirl

• Zarejestrowani
  • 8 postów

Napisano 07 czerwiec 2004 22:07

Jestem zdania,że klimat miejsca tworzymy my sami-ludzie... Uwielbiam poznawać,nowe miejsca,zakątki,odczuwać je każdym kawałkiem swego ciała,swej duszy... Poddać się uczuciu,jakie mną zawładnie,obojętnie na jaki obraz będę patrzeć... Chcę być otwarta na wszystko:na piękno,dobro,zło,ból,brzydotę... Zamykam oczy,oddycham,rodzi się natchnienie... Tworzę impresjonistyczny obraz świata... To mnie pobudza,a nawet oczyszcza... Zeszłego sierpnia przeżyłam katharsis,patrząc przy zachodzie słońca na malutką,mazurską wioskę i jej mieszkańców... przez chwilę byłam jednym z nich... To niesamowite,ale ten obraz skłonił mnie to rozmyślań na temat bólu i cierpienia,powodzenia i niepowodzenia w życiu... Zrozumiałam też dlaczego wschód słońca jest bardziej optymistyczny od jego zachodu... I zrobiło mi się lekko na duszy,poczułam,że gdybym miała wtedy umrzeć,to umarłabym jako szczęśliwy,"czysty" człowiek...

#66 famme

• Zarejestrowani
  • 332 postów

Napisano 08 czerwiec 2004 09:33

Ładnie to ujęłaś!! :D

#67 OgIeR

• Zarejestrowani
  • 138 postów

Napisano 10 czerwiec 2004 23:08

Nic dodać nic ująć poprostu :P Właśnie tak ja widze spotkania forumowiczów czy to na ognichu czy też w jakimś barze czy Bóg jeden wie gdzie jeszcze :mrgreen: Dla mnie najbardziej klimatycznymi miejscami stały się właśnie te spotkanka. Są znajomi ale i zawsze pozna się kogoś nowego, wypije się piFko czy soczek posiedzi sie posmieje poglądy wymieni, nakręci siakieś cuś na kamerkę Eliego i sruu spać do domu zamykając dzień super wspomnieniami i tym co sie właśnie przeżyło z kim było i co robiło... Takie właśnie mam odczucia i tak myślę i póki spotkania będą organizowane to bedą to dla mnie najbardziej klimatyczne miejsce jakie znam !!!!!!! PozZzDraFiam :mrgreen: :mrgreen:

#68 DRIVER

• Zarejestrowani
  • 499 postów

Napisano 11 czerwiec 2004 17:29

dobrze gada - dac mu pifa :mrgreen:

#69 mrufka

• Zarejestrowani
  • 239 postów

Napisano 02 lipiec 2004 09:39

tak sobie czytam i czytam i doszłam do wniosku, że Ogier związał się z nami emocjonalnie :mrgreen: uzależnił się :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

#70 szysza

• Zarejestrowani
  • 501 postów

Napisano 02 lipiec 2004 10:06

Najbardziej klimatyczne miejsce - czysta la vista bejbe:D no i spotkanie forumowiczów oczywiście

#71 Sparki

• Zarejestrowani
  • 315 postów

Napisano 02 lipiec 2004 10:46

wlasnie Piskie forum rządzi i miejscowka czysta tez :D

#72 KiKaC

• Zarejestrowani
  • 37 postów

Napisano 20 sierpień 2004 13:10

najbardziej klimatyczne miejsce???

piska "ala obwodnica" w niedzielny wieczór gdy wpadamy się powygłupiać :)

#73 breyt

• Zarejestrowani
  • 2541 postów

Napisano 22 sierpień 2004 13:53

Przedziwną atmosferą cechowała się do niedawna droga do Pogobia. Stary wąski asfalt, las pełen grzybów, spokój i uczucie odosobnienia :roll: To wszystko tylko wspomnienia. Nie ma lasu, nie ma drogi :cry: Dziś to zupełnie nowy świat :shock: Wyobrażacie sobie tak drogę na Jabłoń :?: Gdyby ta wichura się pomyliła o kilka kilometrów to można by się załamać. Na szczęście, tu nie miała już takiej potwornej siły i dziś pozostały jedynie delikatne blizny :) Lubię mostek na rzeczce przy Jabłoni . Też ma swój klimat :) :lol: :lol:

#74 Aanniiaa

• Zarejestrowani
  • 320 postów

Napisano 23 sierpień 2004 10:18

Kikac ja mieszkam przy tej piskiej ala obwodnicy i mnie ktoś strasznie denerwuje robiąc w sposób tak głośny niektóre manewry... :evil: :evil: :evil:

ale nie powiem bo jak czasem na to patrze jest to naprawde ciekawe :wink:

#75 ania12200

• Zarejestrowani
  • 330 postów

Napisano 23 sierpień 2004 10:29

a ja uwazam ze najbardziej klimatycznymi miejscami w Piszu sa mieszkania po lewej stronie na pierwszym pietrze :) i kto sie ze mna nie zgodzi :lol: ??

#76 KiKaC

• Zarejestrowani
  • 37 postów

Napisano 23 sierpień 2004 10:50

ale my tam prawie nie jeździmy
najwyżej tylko po paliwko bo to jest najlepsza droga dojazdowa :)

#77 breyt

• Zarejestrowani
  • 2541 postów

Napisano 27 sierpień 2004 09:21

W zasięgu dłoni Pisz posiada nieczynną dla biwakowiczów bindugę Lipa Tylna :) Doskonałe miejsce na niedzielny kocyk :wink: Tu w południowym zwieńczeniu j. Nidzkiego panuje we wrześniu szczątkowy ruch turystyczny i choć przy drodze to możemy tu znaleźć swą "samotnię". Wyjątkowość tego miejsca polega również na fakcie, iż na przeciwnym brzegu egzystowała do wojny duża wieś Sowi Róg. O niej i o jej losach możemy dowiedzieć się z powieści M. Wańkowicza " Na tropach Smętka ". Leżąc na trawce wyobraźmy sobie jak tu było 60 lat temu. Na polanie leżały sosnowe kłody, słychać było warkot jednocylindrowego diesla ciągnącego prom łączący wieś Przerośl-Sowi Róg, gwar, pośpiech flisaków, sprawnie formujących tratwy i klimat sierpnia 39r. Niepewność i rozgoryczenie u progu wojny :| Dziś pozostałości po obu wsiach to cmentarze i resztki ruin w postaci fundamentów, rozgrzebywanych przez poszukiwaczy skarbów :| Teraz panuje tu spokój i tylko wytrawny poszukiwacz odkryje dla siebie czar i magię tego niegdyś kluczowego dla przemysłu drzewnego miejsca :) Pozostałości Przerośli znajdują się po obu stronach piaszczystej drogi do Karwicy ( 1 km od zjazdu w las ). Będąc tu pomyślmy o mieszkańcach, których pochłonęła wojenna zawierucha a zaglądając do książki dowiemy się za sprawą czyich rąk tak się stało :| :| :| Aby wyprowadzić się z minorowej atmosfery pomyślmy, iż dzięki ich poświęceniu i milionów innych poległych jest teraz nasz świat i my na nim :lol: Powracając do teraźniejszości chciałbym poinformować, iż przy drodze rosną Czubajki ( kanie ) :lol: :) :)

#78 breyt

• Zarejestrowani
  • 2541 postów

Napisano 27 sierpień 2004 10:55

Jeśli ktoś zapragnie zgłębić historię Sowiego Rogu polecam szczególną książkę E. Wiecherta "Dzieci Jerominów" . Klimat wartkiej akcji w całości Was pochłonie i zapewne ruszycie w te przedziwne miejsce :) Aby dotrzeć do pozostałości Sowiego Rogu należy w Wiartlu na skrzyżowaniu przy Kościele wjechać na żółty szlak PTTK.

#79 breyt

• Zarejestrowani
  • 2541 postów

Napisano 28 sierpień 2004 10:38

W naszym powiecie zachowały się jeszcze stare chaty mazurskie :) Gdzie są i jak wyglądają oraz inne ciekawostki na stronce www.olszak.fst.pl :lol:

#80 Dj Karol

• Zarejestrowani
  • 179 postów

Napisano 29 sierpień 2004 19:08

dla mnie wszystkie spotkania mają swój charakter ale i tak najbardziej klimowym miejscem dla mnie jest miejscówa u lebiasz w domu na nim zawsze mozna polegać i się napić z nim:p :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

#81 Aanniiaa

• Zarejestrowani
  • 320 postów

Napisano 30 sierpień 2004 09:27

Karolku to musisz mnie tam kiedyś zaprowadzić... bo jestem ciekawa jak tam jest :wink:

Dla mnie klimat odnajdzie sie zawsze tam gdzie jest spoko towarzystwo...
z którym można sie pobawić i w którym czuje sie dobrze

#82 Dj Karol

• Zarejestrowani
  • 179 postów

Napisano 30 sierpień 2004 20:12

oki aanniiaa nie ma sprawy kieyś ciebie zaprowadze :mrgreen: :mrgreen: jeśli oczywiście będziesz miała w ten dzień ochotke :D:D i mam nadzieje ze w moim towarzystwie czyjesz się dobrze bo ja w twoim bardzo przyjemnie się czuje

#83 Aanniiaa

• Zarejestrowani
  • 320 postów

Napisano 30 sierpień 2004 22:16

Żebym sie przy Tobie źle czuła to byś o tym wiedział... bo chyba dałam Ci do zrozumienia że Cie bardzo lubie (inaczej bym Ci zupki hińskiej nie zrobiła)

Zdziwiły mnie Twoje słowa bardzo (aż sie wzruszyłam hihi)...

A co do tego klimatycznego miejsca Lebiaszowego to ja 3mam Cie za słowo.
:wink:

#84 Roxi

• Zarejestrowani
  • 946 postów

Napisano 31 sierpień 2004 01:33

Klimat .. hhehe ... jest ich kilka na przykład całkiem dobrą klimatyzację ma Sysa w samochodzie,albo ja mam na przykład w łóżku,albo Ogieros ma fajny klimat w domku jak se spodnie prasuje ... eheh .. powaga hahha

#85 lowca

• Zarejestrowani
  • 319 postów

Napisano 31 sierpień 2004 08:57

zajebisty klimat jest w pewnym miejscu ale wam nie powiem sami musicie to odkryc hehehehe :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :twisted: :twisted:

#86 ariel

• Zarejestrowani
  • 36 postów

Napisano 31 sierpień 2004 10:05

zajebisty klimat jest jak sie wszyscy spotkamy :!: :!: :!: wtedy jest zajebistynaprawde klimat :!: :!: :!: :D :lol: :lol: :D :D :D

#87 Aanniiaa

• Zarejestrowani
  • 320 postów

Napisano 31 sierpień 2004 13:32

Nasi forumowicze stworzyli niezły klimat... to przyznam :wink: :wink: :wink: :wink:

#88 lowca

• Zarejestrowani
  • 319 postów

Napisano 31 sierpień 2004 14:03

zajebisty klimat jest w parku na lawkach jak deszc pada :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

#89 Dj Karol

• Zarejestrowani
  • 179 postów

Napisano 01 wrzesień 2004 11:59

dzięki wzajemnemu zrozumieniu się nieźle te forum trzyma się :D :lol: :lol:

#90 Roxi

• Zarejestrowani
  • 946 postów

Napisano 01 wrzesień 2004 22:44

O tak FORUM to jooo.Klimatyzacja między nami jest normalnie w dechę.....aby się tylko nie popsuła,bo wiecie jak to bywa z tym klimatem 8) A w szczególności w zimę .. może siętrochę oziębić i zlodowacieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych