Skocz do zawartości

Pisz z Kosmosu

11 odpowiedzi w tym temacie

#1 kamill

• Zarejestrowani
  • 2 postów

Napisano 18 lipiec 2005 17:31

Witam!
Zapewne wielu zastanawiało się jak wygląda Nasze Miasto z Kosmosu... Jak dotąd nie znalazłem żadnego, więc skorzystałem z bezpłatnej strony www.maps.google.com . Zdjęcie nie jest najostrzejsze i nie było większego powiększenia, ale można zobaczyć mniej-więcej strukturę miasta :o W niektórych obszarach Polski zdjęcia były tak ostre, że można rozróżnić obiekt 1x1m. Ok, zapodaję link :o Podziwiajcie sobię Pisz z Kosmosu :D
Tak na marginesie wiem, że można użyć komercyjnej satelity do zrobienia sobie zdjęcia z Kosmosu! No, ale takie coś kosztuje (no, i z tego co wiem to nie mało...). Może kiedyś jakiś mieszkaniec załatwi ostre zdjęcie z Kosmosu? Zobaczymy :o Ok, poniżej link do małej galerii:
http://www.pisz.xt.pl
Oczywiście można skorzystać z oprogramowania google i obejrzeć Pisz z innej wysokości :D Jak ktoś chce to niech wejdzie na www.maps.google.com i poszuka tam Pisza...
Co myślicie o tych zdjęciach?
www.e-tgf.xt.pl - Portal Twórcy Gier! Zapraszam wszystkich kandydatów na poznanie Starożytnej Sztuki Tworzenia Gier! Zapraszam serdecznie!

#2 Aanniiaa

• Zarejestrowani
  • 320 postów

Napisano 18 lipiec 2005 17:35

naporawde troche zamazane... ale przynajmniej dobrze widać jak zielono jest wokół Pisza... a do tego te jeziorka :D

#3 Modelka

• Zarejestrowani
  • 60 postów

Napisano 19 lipiec 2005 11:27

No faktycznie fotki nie są z prawdziwego zdarzenia ale sa i plusy tego. Jak napisała AAnniiaa

Cytat

dobrze widać jak zielono jest wokół Pisza... a do tego te jeziorka

#4 f.tomasz

• Zarejestrowani
  • 26 postów

Napisano 19 lipiec 2005 12:18

jest jeszcze jedna możliwość : program
googleearthplus.exe wystarczy wpisac to w google, zainstalowac i zwiedzać świat, oczywiście zdjęcia pochodzą z tego samego serwisu lecz lepszy jest konfort jazdy. Pozdrawiam.

#5 kamill

• Zarejestrowani
  • 2 postów

Napisano 19 lipiec 2005 12:29

No, tutaj się zgodzę, te fotografie nie są najostrzejsze. No, ale wystarczy oprogramowanie skierować na Warszawe albo kawałek Wybrzeża. W największym powiększeniu widać samochody! No, ale niestety, Pisza nie ma w takiej rozdzielce. No, ale w tym środkowym zdjęciu widać całkiem wyraźnie okolice, Roś itp.

Cytat

program
googleearthplus.exe
Mi ten program nie chodzi :D
Właśnie miałem zamiar przetestować program NASA World Wind. Może zadziała, a skoro to program NASA`y to może da się więcej zobaczyć :o Jak znajdę lepsze zdjęcia to oczywiście zamieszczę.

Cytat

przynajmniej dobrze widać jak zielono jest wokół Pisza... a do tego te jeziorka
Czyli, można wykorzystać takie fotki jako reklamówke miasta :D
www.e-tgf.xt.pl - Portal Twórcy Gier! Zapraszam wszystkich kandydatów na poznanie Starożytnej Sztuki Tworzenia Gier! Zapraszam serdecznie!

#6 breyt

• Zarejestrowani
  • 2541 postów

Napisano 19 lipiec 2005 12:35

:D Hej!

Ale to już wszystko jest w temacie Mazury okiem orła :wink:

Dobrego dnia :wink:

#7 f.tomasz

• Zarejestrowani
  • 26 postów

Napisano 19 lipiec 2005 12:50

googleearthplus smiga tylko (niestety) pod win XP ....

#8 666KAT666

• Zarejestrowani
  • 288 postów

Napisano 12 sierpień 2005 23:24

fajnie by było zobaczyś swoją chatę okiem satelity... :}

#9 Crazy Frog

• Zarejestrowani
  • 6 postów

Napisano 02 luty 2006 17:02

ja wiem jak wygląda Pisz z kosmosu widziałem to w telewizji a wy żałujcie

#10 Looker

• Zarejestrowani
  • 16 postów

Napisano 12 sierpień 2006 07:27

Może nie z kosmosu,ale też ciekawe(zdjęcia lotnicze)http://212.244.179.1...Orto/viewer.htm

#11 Kierowca Derbi

• Zarejestrowani
  • 301 postów

Napisano 28 marzec 2007 16:58

ja sobie pojadę w kosmos i narobie fotek i potem tu wrzucę :)

#12 KathrinVonHexe

• Zarejestrowani
  • 108 postów

Napisano 31 marzec 2007 22:30

google jest the best.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych