Skocz do zawartości

Skrzyżowanie.

31 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mazur

• Zarejestrowani
  • 10 postów

Napisano 09 sierpień 2005 18:56

Dziś przejechałem się na nowo budowane skrzyżowanie ul. Woj. Polskiego-Czerniawskeigo i na Białą Piską . Zastanawiam się kiedy ono będzie skończone . O pomstę do nieba trzeba wołać nikogo nie widać na placu budowy . Wszystko rozbabrane rozkopane i żadnych prac żadnego
pracownika nie widać . W tych czasach to przecież jest nie dopuszczalne . Żeby tak lekceważyć powierzone zadanie . Z drugiej strony miasta budowa chodnika w kierunku Maldanina wrze . Miło popatrzeć jak tam pracują ludzie poprostu profesjonalnie do swego zadania podchodzą .
Kto dopuścił tą firmę do wykonania tak poważnej roboty . Przecież jest to nie mała inwestycja , powinna być ona zrobiona szybko i profesjonalnie .
Wystarczy popatrzeć na dwie firmy jaki mają sprzęt ta przy ul. Orzyskiej wykonująca pracę a ta przy skrzyżowaniu . Jestem może laikiem i nie znam się na tym , ale niech ktoś mi powie . Czy ten kawałek ul. który zostały postawione krawężniki na niej to wytrzyma duże natężeniu ruchu oraz bardzo ciężkie przejeżdżające TIR-y . Na jakiej ona będzie wykonana podbudowie .Kiedyś jadąc do Radomia budowano tam drogę z boku było aż strach jechać taki wielki dół był wykopany i tam dopiero sypano żwir i beton aby była dobra podbudowa drogi. Czy ktoś zwrócił tu uwagę zebrano tak zwną darń (trawę) i na czrną ziemie nasypano żwiru i
ułożono juz krawężniki . Niech ktoś odpowie tu może jak długo będzie spełniała swe walory wykonana ta ulica .
Pozdrawiam .. :lol: :D :D

#2 anarchista

• Zarejestrowani
  • 365 postów

Napisano 09 sierpień 2005 19:52

Takie sa skutki zanizania cen w przetargach, dla samej wygranej - a pozniej po najnizszych kosztach - a gdzie jest nadzor inwestorski?
tak na marginesie - chodnik do Maldanina robi piska firma, a skrzyzowanie na wschodzie jakas bodajze warszawska :lol:

#3 Mazur

• Zarejestrowani
  • 10 postów

Napisano 10 sierpień 2005 06:22

Dobrze może i tanio . Ale jaki wniosek z tego wynika " TANIEGO MIĘSA I PIES NIE CHCE JEŚĆ" A skutki za parę lat lub miesięcy będą opłakane . I my wszyscy na tym odczujemy . A pan z Warszawy będzie cieszył się tylko bo na prowincji odwalił kawał fuszerki .

Pozdrawiam

#4 Damned

• Zarejestrowani
  • 537 postów

Napisano 02 wrzesień 2005 14:23

A rondo sie robi... :D

#5 NoSkillNoFun

• Zarejestrowani
  • 249 postów

Napisano 02 wrzesień 2005 14:38

Heh to faktycznie jest dziwne przejezdzałem tamtedy pare razy o roznych porach i w sumie chyba tylko raz widziałem jak ktos cos tam robił a raczej jeden robił a 4 nadzorowało jak to zazwyczaj ma miejsc na polskich budowach itd.....

#6 MK

• Zarejestrowani
  • 44 postów

Napisano 29 grudzień 2005 12:49

Skrzyzowanie skonczone ale co z tego jesli nie jest w ogole oswietlone......niektorzy nie wiedza jak tam jechac bo niestety nic nie widac noca,a co mowic o pieszych na przejsciach.....to jest kpina i wielki minus naszej gminnej wladzy...... DO ROBOTY PANIE BURMISTRZU !!!!! chyba czas juz podlaczyc prad ;/

#7 Mazur

• Zarejestrowani
  • 10 postów

Napisano 29 grudzień 2005 13:27

Popieram . Naprawdę wieczorem ciężko się na tym skrzyżowaniu poruszać . Ale podejrzewam p. Burmistrz chyba wieczorami nie jeździ . Chociaż prawdę mówiąc jak było ono budowane to widziałem często p. Burmistrza na nim . Szanowny panie to skrzyżowanie jest jeszcze nie skończone . trzeba pamiętać o tym . Brak jest tego nieszczęśliwego oświetlenia .
Pozdrawiam .

#8 smieszna

• Zarejestrowani
  • 108 postów

Napisano 30 grudzień 2005 16:43

tak oswietlenie bardzo by sie tam przydalo, nawet bardziej niz bardzo,
ale to pewnie bedzie po nowym roku,
bo raczej malo prawdopodobne zeby zaistnialo w tym...
i ten zakret jak sie jedzie z Babrost na Pisz przez Wojska Polskiego tez mi sie jakos nie widzi...
jest trochce jakby za stromy...?
A jesli chodzi o pochwaly to ladny kawal roboty zescie odwalili :wink:

#9 MK

• Zarejestrowani
  • 44 postów

Napisano 12 styczeń 2006 10:23

Wiecie przezylam szok!!! Swiatla sa na skrzyzowaniu....czyzby ktos sobie wzial do serca nasze komentarze??? hihi ;)

#10 DRIVER

• Zarejestrowani
  • 499 postów

Napisano 13 styczeń 2006 09:15

albo jakas 'szycha' miala tam wypadek albo cos ;)

#11 bolo

• Zarejestrowani
  • 47 postów

Napisano 02 marzec 2006 23:00

:D nie no skrzyżowanko łądne, ale dużo ludzi sie tam mota, nie wiem dlaczego

#12 DRIVER

• Zarejestrowani
  • 499 postów

Napisano 06 marzec 2006 22:26

no wlasnie widzialem niedawno jak kobieta majac pierszenstwo stala na srodku i przepuszczala wszystkich :D ludzie przeciez te skrzyzowanie jest proste jak zbieranie kartofli i ja nie wiem jak mozna sie tam motac, jak tak patrze na niektorych kierowcow to jestem za przeprowadzaniem raz na jakis czas np 5 lat testu z przepisow bo jak taka pani mota sie na takim prostym skrzyzowaniu to juz sobie wyobrazam jakiej biedy mogla by narobic np w wawie na rondzie z tramwajami i swiatlami :D :) :lol:

#13 bolo

• Zarejestrowani
  • 47 postów

Napisano 07 marzec 2006 09:44

Driver ja jestem za :D
Ludzie jeżdżący po Piszu często nie potrafią się zachować w dużym mieście, boją się do niego wjeżdżać :D Piszanie jeżdżący na pamięć stracili orientacje po przebudowie skrzyżowania :)

#14 jamal

• Zarejestrowani
  • 576 postów

Napisano 08 marzec 2006 06:54

Nie byłem kilka miechów w Polsce, ale czy nie wprowadzili jakiś naklejek dla świeżo upieczonych kierowców? W sumie byłby to dobry pomysł, bo ustrzegłby przed wieloma ryzykownymi sytuacjami. Sam bym więcej miałbym się na baczności, gdybym wiedział, że przede mną prowadzi
nowator.

#15 bolo

• Zarejestrowani
  • 47 postów

Napisano 08 marzec 2006 08:32

Co do tych naklejek to nie zgadzam się! Nie ma reguły nowy kierowca czy „stary szofer” :lol: Niektórzy ludzie mają prawko, ale boją się jeździć i są tzw. „niedzielnymi kierowcami”. Oni również stwarzają zagrożenie, ale taka naklejka nie jest dla nich w końcu prawko mają od kilku(nastu) lat :)
A są również młodzi kierowcy którzy mają w głowie poukładane i nie dla nich popisy na drodze tatusia samochodem :) a przepisy mają obcykane, w końcu nie dawno skończyli kurs :]

#16 jamal

• Zarejestrowani
  • 576 postów

Napisano 08 marzec 2006 08:44

No to jak to jest w końcu z tymi naklejkami?

#17 andy

• Zarejestrowani
  • 89 postów

Napisano 08 marzec 2006 09:10

Jest taki znaczek, "zielon liść" i kierowca który nie czuje się zbyt pewny moze sobie coś takiego na szybę nakleić, wówczas wiemy że po takim kierowcy możemy się spodziewać niepewności na drodze i zachować ostrożność. Ostatnio mało widzę tak oznakowanych samochodów, w czasach kiedy na drogach królowały: Syrenki, maluszki i F-125P , takie listki były dość popularne. Moze póżniejsze powiedzenie : "z przodu liść, z tyłu liść, a w środku głąb" zniechęciło do oznaczania samochodu.
Pozdrawiam

#18 bolo

• Zarejestrowani
  • 47 postów

Napisano 08 marzec 2006 12:06

Wg mnie to nie ma czego się wstydzić że jeździ się z taką naklejką, ale raczej spoglądać z innej strony: być dumnym że potrafię się przyznać do własnej nieumiejętności czy słabości.
A wracając do innych wypowiedzi.... ten listek to dobra sprawa, informuje innych użytkowników że kierowca może się „motać” na drodze. I nie jest tu określone czy to młody kierowca czy osoba która ma prawko jakiś okres czasu :lol: bo na to nie ma reguły

#19 DRIVER

• Zarejestrowani
  • 499 postów

Napisano 09 marzec 2006 20:59

panowie nie ma co sie ludzic ze ktos sie przyzna do tego ze jest slabym kierowca i naklei takie cos bo np moj wujek ma prawko ponad 20 lat a do lomzy nie pojedzie bo sie boi swiatel ale uwaza ze skoro ma prawko tyle lat to kierowca jest dobrym :lol: :) :)

#20 bolo

• Zarejestrowani
  • 47 postów

Napisano 09 marzec 2006 22:51

Hmmm....
Idzie wiosna, może by napisać jakiś temat w imprezowniku :lol: A skoro tutaj temacik motoryzacyjny i rozmowy o umiejętnościach prowadzenia pojazdu, to może po roztopach zorganizować jakiś turniej „Piszanina za Kierownicą” ??? :)

#21 Mazur

• Zarejestrowani
  • 10 postów

Napisano 10 marzec 2006 06:12

A może tak poruszyć sprawę planowanej budowy drugiej przeprawy przez Pisę . I dzie wiosna będą turyści i będą także korki ?? Komu zależy aby nie było tego mostu w Piszu na rzece .Ponieważ ja jestem za jak najszybszym rozpoczęciem jego budowy .

#22 mateuszciesluk

• Zarejestrowani
  • 267 postów

Napisano 10 marzec 2006 10:03

Witam wszystkich zainteresowanych tematem budowy przeprawy mostowej.

Jest bardzo dużo spekulacji na temat planowanej przeprawy. Najczęstsze pytania jakie zadają sobie mieszkańcy to: "gdzie będzie przeprawa" . Otóż jest kilka wariantów, jakie będą poddane dyskusji z Dyrektorem Oddziału Olsztyńskiego GDDKiA w dniu 23 marca w Piskim PDK-u. A oto przedstawiam warianty:

- pierwszym wariantem jest wariant Burmistrza, który preferuje budowę nowej drogi na ulicy Warszawskiej w kierunku ulicy Kwiatowej, gdzie na ulicy tej ma powstać przeprawa, dalej biegłaby do skrzyżowania na ulicy Klementowskiego, przy czym ma powstać rodno, kolejno biegłaby na ulicę Dworcową gdzie ma powstać następne rondo.

- drugim wariantem jest wariant jednego z mieszkańców, który wybrał plan bardziej realny do budowy. Według Jego całe natężenie ruchu tranzytowego należałoby puścić ulicą Czerniewskiego (jak dobrze pamiętamy została w zesżłym roku przebudowana) do skrzyżowania na ulicy Wojska Polskiego skąd należałoby obok torów kolejowych do ulicy Pionierów odcinek nowej drogi, a dalej ul. Pionierów do rzeki, gdzie po północnej stronie mostu kolejowego byłby zbudowany most drogowy z którego ulicą Staszica prowadziłaby droga do łuku ulicy Grunwaldzkiej i Olsztyńskiej.

Który z wariantów Wam bardziej odpowiada, a może ma ktoś inne rozwiązanie?

Zapraszam do dyskusji

Pozdrawiam
Mateusz Cieśluk

#23 sugar185

• Zarejestrowani
  • 170 postów

Napisano 10 marzec 2006 20:07

wydaje mi sie ze ten 1 wariant jest lepszy ze wzgledu na to chociazby ze wiecej rond bylo by w piszu, co rowna sie z lrozwiazaniem latwiejszym skrzyzowan, albo wogle przydalo by sie pomyslec o sygnalizacji swietlnej

#24 Szofer

• Zarejestrowani
  • 1 postów

Napisano 10 marzec 2006 20:56

Cytat

drugim wariantem jest wariant jednego z mieszkańców, który wybrał plan bardziej realny do budowy. Według Jego całe natężenie ruchu tranzytowego należałoby puścić ulicą Czerniewskiego (jak dobrze pamiętamy została w zesżłym roku przebudowana) do skrzyżowania na ulicy Wojska Polskiego skąd należałoby obok torów kolejowych do ulicy Pionierów odcinek nowej drogi, a dalej ul. Pionierów do rzeki, gdzie po północnej stronie mostu kolejowego byłby zbudowany most drogowy z którego ulicą Staszica prowadziłaby droga do łuku ulicy Grunwaldzkiej i Olsztyńskiej.
Zapraszam do dyskusji
Pozdrawiam
Mateusz Cieśluk
Bardzo dobrze że postanowił pan podjąć dyskusje na temat przeprawy mostowej napewno dla mieszkanców Pisz jest to bardzo ważna inwestycja należy tylko ubolewac że zaprasza się mieszkańców miasta na konsultację i przedstawiania własnych koncepcji gdy tymczasem decyzje już są podjęte przez burmistrza i tylko wariant burmistrza będzie realizowany uważam że wariant nr.2 jednego z mieszkańców jest lepszy od wariantu pierwszego ale najdogodniejszym wariantem jest wariant przedstawiony przez Stanisława Ł. ten wariant ograniczyłby przejazd pojazdów o dużym tonażu przez stary most i Ul.Kościuszki, Wyzwolenia, Klementowskiego i Kwiatową głównie z mieszkańcami tych ulic burmistrz powinien konsultowac się przed podjęciem decyzji gdyż to oni są narażeni na hałas wdychanie spalin i to im będą się rozpadać własne mieszkania.

#25 bolo

• Zarejestrowani
  • 47 postów

Napisano 11 marzec 2006 09:03

Wg mnie odpowiedni jest drugi wariant. Przy takim rozwiązaniu tiry ominą osiedla przy ulicy kwiatowej, ale i cały ciężki ruch ominie Pisz i wyjedzie na drogę Olsztyn/Orzysz

#26 Mazur

• Zarejestrowani
  • 10 postów

Napisano 11 marzec 2006 09:37

Dobrze . Ale czy mieszkańcy ul. Pionierów i przyległych też nie będą protestować . W pobliżu przecież są ogródki działkowe . Bardzo dużo ludzi zamieszkuje tamte osiedle . Jak będzie też problem rozwiązany z pieszymi . Przecież dzieci też będą wracały ze szkół itp.. .
Prawdę mówiąc ja jestem za projektem burmistrza . Przecież po zbudowaniu mostu przy ul. Kwiatowej spowoduje to że ruch rozłoży się na dwa mostu i napewno będzie mniejszy . Część pojedzie starym a część nowym mostem chyba ?? . Podejrzewam że wtedy zmniejszy się ruch i będzie sprawniejszy i szybszy . Mniej będzie zatłoczone miasto , mniej korków . :?:

#27 bolo

• Zarejestrowani
  • 47 postów

Napisano 14 marzec 2006 23:40

Jak na razie nie ma się czym martwić.
Otóż w Internecie na stronie rejonu dróg (czy jakoś tak) są wypisane na 2006r. przedsięwzięcia... no ale o moście nie jest napisane nic. Jest napisane tylko że będzie budowany 6km odcinek drogi głównej. Na 2007r. Też nie ma planów co do budowy mostu. Więc na razie nie ma czym mówić ;]

#28 Andre

• Zarejestrowani
  • 2 postów

Napisano 18 marzec 2006 21:14

Oczywiście,że pierwszy wariant jest do niczego.Osoba, która go wymyśliła jest bez wyobraźni :brawo: .Przy ul.Klementowskiego jest szkoła nie mówiąc juz o tym,że ulica jest już i tak o dużym natężeniu ruchu oraz przebiega praktycznie środkiem miasta.Uważam ,że druga koncepcja jest dużo lepszym rozwiązaniem .

#29 Mazur

• Zarejestrowani
  • 10 postów

Napisano 25 marzec 2006 09:14

Skrzyżowanie wyszło jak wyszło ale jest OK . Znaki rozstawione w kierunki ul. Czerniewskiego na Białą Piską lub Łomża i dalej . Idą wakacje bedą napewno jechać turyści w kierunku Łupek i dalej . Zastanawiam się kiedy ten p. z tego złomowiska przy ul. Czerniewskiego zrobi porządek . Przecież tam wszystkie oleje , smary i inne dobrodziejstwa z rozbieranych samochodów idą w ziemię . Co na to ochrona środowiska i inne konpetentne osoby . Niech ten pan pracuje i wogóle nie przeszkadza mi to tylko ten porządek . Tyle tych rozebranych samochodów ciężarowych . :help: :help: :help:

#30 Emilka

• Zarejestrowani
  • 1 postów

Napisano 28 marzec 2006 02:31

Cytat

Oczywiście,że pierwszy wariant jest do niczego.Osoba, która go wymyśliła jest bez wyobraźni :brawo: .Przy ul.Klementowskiego jest szkoła nie mówiąc juz o tym,że ulica jest już i tak o dużym natężeniu ruchu oraz przebiega praktycznie środkiem miasta.Uważam ,że druga koncepcja jest dużo lepszym rozwiązaniem .

A czy przy ul. Czerniawskiego nie ma szkoly?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych