Skocz do zawartości

Centrum GUADALUPE - czy to kiedyś zaistnieje?

• Nie możesz odpowiedzieć
21 odpowiedzi w tym temacie

#1 acidek

• Zarejestrowani
  • 55 postów

Napisano 14 sierpień 2005 14:08

Zbierali pieniądze, czynili konkretne przygotowania, swego czasu było o tym głośno w naszym mieście. Teraz nagle wszystko ucichło - ciekaw jestem waszych opinii na temat Centrum Miłosierdzia Matki Bożej GUADALUPE. Może ktoś wie coś konkretnego o tym przedsięwzięciu. Piszcie jak to wszystko widzicie...

#2 NoSkillNoFun

• Zarejestrowani
  • 249 postów

Napisano 14 sierpień 2005 14:31

Najlepiej by było jak by mi oddali ta kase a ja juz bede wiedział co z nia zrobic ;]

#3 DRIVER

• Zarejestrowani
  • 499 postów

Napisano 16 sierpień 2005 07:25

ta bedzie centrum guadalupe . koles [ teraz jest w stanach ] pobral kase od naiwnych babek i moze to jest dziwny zbiego okolicznosci ale w zadziwiajaco szybkim tempie powstal w tym czasie jego dom i to nie byle jaki bo zaje.. ladny i duzy

#4 lamia28

• Zarejestrowani
  • 21 postów

Napisano 16 sierpień 2005 17:55

A co 'najfajniejsze" to nie wiem czy orientujecie się, że ten piękny dom wynajął, albo sprzedał panu świadkowi Jehowy. Nie wiem zatem, w którą stronę tak naprawdę ciągnie pan PREZES. Samochód, którym jeździł będąc jeszcze w Piszu sprzedał stowarzyszeniu którego sam był prezesem i co...? Dalej nim jeździł! Brzydko...

#5 DRIVER

• Zarejestrowani
  • 499 postów

Napisano 18 sierpień 2005 20:32

i dobrze niech dalej wykorzystuje naiwnosc starych babek ktore becza ze na chleb i oplaty nie maja ale na guadalupe trzeba dac

#6 NoSkillNoFun

• Zarejestrowani
  • 249 postów

Napisano 18 sierpień 2005 21:45

Tak partia mocherowych beretów zrobi wszytsko dla O.Rydzyka...., religijnych fundacji, stowarzyszen itp. aby tylko odkupic swoja biedna duszyczke...
Jak mozna miec takie klapki na oczach ???!!!

#7 Remes

• Zarejestrowani
  • 349 postów

Napisano 30 wrzesień 2005 22:46

Z mojego punktu widzenia Centrum Guadalupe ,już chyba nie powstanie
Społeczeństwo jest za biedne, żeby zasponsorować taką budowle .
http://www.centrum.g...pl/centrum.html
http://www.albertus....=produkt&id=669
A i teraz, co niektórzy doją z naiwnych.

#8 DRIVER

• Zarejestrowani
  • 499 postów

Napisano 02 październik 2005 04:32

jakich naiwnych?? dla starych dewotek na guadalupe [ jak i caly kosciol ] dac to rzecz swieta. na chleb nie maja, na oplaty, tez narzekaja ze rzad to zlodzieje wszyscy kradna itp. ale zamiast kupic kawalek chleba to ostatnie pieniadze z i tak marnej emerytury daja na tace zeby sasiadka widziala ze ona daje albo zeby ksiadz wyczytal na ambonie ze taka i taka dala tyle i tyle np. na dzwony. paranoja moim zdaniem..

#9 Remes

• Zarejestrowani
  • 349 postów

Napisano 02 październik 2005 10:53

Miałem na myśli ,, Prezea Stowarzyszenia ,, (chyba już nim nie jest) który napisał ksiazkie ,, 1800 Mil z Jezusem ,, dalej mu zapychają konto kaso. A fundusze z sprzedaży tej ksiązki, w całości miały iść na budowe Centrum Guadalupe. A teraz siedzi sobie w USA i liczy kase.
-Kolega niedawno dzwonił z USA ,to mi powiedział, co za numer on teraz tam wywinął.
A to cytat z dnia ,, Uroczystość Poświęcenia Krzyża i Terenu Pod Budowę.,, Wszystkim Księżom Proboszczom naszej diecezji składamy serdeczne Bóg zapłać za umożliwienie rozprowadzenia w parafiach książki - świadectwa nawrócenia, autorstwa Pawła Niedźwiedzkiego, pt. „1800 mil z Jezusem”, która jest cegiełką pod budowę Centrum. Mamy nadzieje, że jest to zbożne dzieło,,,
-Ciekawe ile tej kasy jest ,i czy starczy na łatanie dziur w płocie

#10 bolo

• Zarejestrowani
  • 47 postów

Napisano 15 październik 2005 22:50

Powstanie, wiadomo ze na to potrzeba środkow. Kościol musi wywiazac sie ze swoich obietnic, inaczej stracilby wiele (nie mowie tu tylko o kosciolkach w piszu, ale o diecezji Ełckiej)

#11 damzoo

• Zarejestrowani
  • 24 postów

Napisano 06 listopad 2005 19:11

Gudaelupe raczej upadnie - wybrano nowy zarząd...częśc majątku założyciela lub stowarzyszenia przejął komornik....a co robią ludzie...wykradają deski z płotu ogrodzającego plac...Cóż zima sie zbliża opał by sie przydał...może czas sie pomodlić o cud - "Guadelupe reaktywacja"

#12 famme

• Zarejestrowani
  • 332 postów

Napisano 07 listopad 2005 04:48

A gdzie jest ta kasa ktora tak zawziecie zbierali?? :evil:

#13 janko muzykant

• Zarejestrowani
  • 2 postów

Napisano 07 listopad 2005 09:20

kasę wcięło jak i gościa który to założył...wszystko zniknęło...postawił chałupke w drodze na Łupki..po prawej stronie jadąc z pisza .... parterowy domek....którą podobno komuś sprzedał...............jak sie zaczął mu grunt pod nogami palić człowieczek uciekł do stanów...pociągnął za sobą rodzinkę....i teraz wszyscy mieszkańcy pisza się za niego muszą wstydzić....moze coś na niego rzucono...bo znowu mu nie wyszło....biedaczek...napchał sie naszymi pieniędzmi i do stanów mu sie zachciało...panowie zapomnijcie o kasie....zniknęła....

#14 SB

• Zarejestrowani
  • 2 postów

Napisano 07 listopad 2005 23:32

Z moich odczuć i tego co się dowiedziałem to Centrum GUADALUPE było naszą wspólną inwestycją która nadzorowana była nie tylko przez Paweł Niedźwiedzki ale również przez proboszcza kościoła Matki Boskiej Ostrobramskiej w Piszu który również ponosi odpowiedzialność za to co się zniknięcie pieniędzy. Równie z Prezesem stoważyszenia wpierali ludziom co to oni nie wybudują. Dowiedziałem się że teren został zajęty przez komornika z powodu nie płacenia podatku od gruntu. Nie sądzę aby z tego miało jeszcze coś dobrego wyniknąć. (tak na marginesie to zastanawiam się kto z was i ile pieniędzy stracił :| ) Przydabyła by się wypowiedź Pani Rzecznik oraz kogoś z duchownych bo po ich stronie spoczywa większa odpowiedzialność.Czekamy

#15 piesek.leszek

• Zarejestrowani
  • 5 postów

Napisano 08 listopad 2005 08:35

Pan Niedźwiecki przebywa obecnie w Stanach Zjednoczonych Ameryki Północnej.Jego zachowania za oceanem są podobne do tych,które prezentował w Piszu.
w grudniu 2004 roku okradł współlokatora z gotówki w kwocie kilku tysięcy dolarów.
Tak więc zapomnijcie o centrum guadelupe moi drodzy

#16 dzik

• Zarejestrowani
  • 63 postów

Napisano 08 listopad 2005 13:15

i cale szczescie...
amen

#17 prymas

• Zarejestrowani
  • 121 postów

Napisano 13 listopad 2005 15:10

Osobiscie zadnych pieniedzy nie dawalem, wiec nie interesuje mnie kto i kiedy ja zwinal.Martwi mnie jednak to, ze teraz stoi sobie puste pole a berety i piscy przedstawiciele parti ojca grzyba, ze znanego wszystkim rockowego radia oraz telewizji trwajacej w podobnym klimacie, nie pozwola na jakiekolwiek rozsadne zagospodarowanie terenu.

#18 smieszna

• Zarejestrowani
  • 108 postów

Napisano 29 listopad 2005 11:47

predzej autostrada powstanie niz guadelupe
(wniosek z tego?!
co bardziej potrzebne?:lol:) :?: :idea:

#19 mati_pisz

• Zarejestrowani
  • 6 postów

Napisano 30 grudzień 2005 00:15

Cytat

predzej autostrada powstanie niz guadelupe
(wniosek z tego?!
co bardziej potrzebne?:P) :?: :idea:
Zgadzam się z tobą smieszna podobno p.Prezes wyjechał do Stanów tam robić oszustwa. Tyle co wiem to bardzo to się mu udaje.

#20 smieszna

• Zarejestrowani
  • 108 postów

Napisano 30 grudzień 2005 16:35

wiec Guadelupe nie bedzie...
bo nawet kasiadz w kosciele nic na ten temat juz nie mowi...
a moze by tak poruszyc ten temat przy ksiezach?
mam nadzieje ze to nie wywolaloby zadnego skandaliku :P

#21 eligrekeniks

• Zarejestrowani
  • 222 postów

Napisano 15 styczeń 2006 13:19

a wiecej wam powiem ,z tego co sie dowiedzialem to 10 osobowa ekipa za pieniadze ze zbiorki pojechala na wycieczke do meksyku zobaczyc jak te guadalupe tam wyglada ;))

wiec w to jest wiecej osob zamieszanych niz jedna osoba

true w oczka kole :lol:

#22 smieszna

• Zarejestrowani
  • 108 postów

Napisano 15 styczeń 2006 23:41

moze i tak ja bynjmiej nie wiem nic o tych 10 osobach...
jestem ciekawa tylko kto odpowie za to co sie stalo...
przeicesz mieszkancy naszego miasta dali na to kaske...
(bylo mozna ta kase lepiej przeznaczyc, cociaszby WOŚP,
ale w sumie kto by podejrzewl ze takie cosik sie moze stac?)
POZDRAWIAM

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych