Jestem autorem projektu zagospodarowania Czarciej Wyspy. Czy ktoś z dyskutantów widział ów projekt? co w nim go tak przestraszyło i oburzyło? z chęcią posłucham zarzutów, i się do nich ustosunkuje. Głos so jest słuszny, co wie tan kto na wyspie był w sezonie. Proszę szanownych dyskutantów o propozycję rozwiązania problemyu fekaliów na wyspie.
pozdrawiam
Zostawcie Czarcia..
Rozpoczęte przez Stuart, 12 gru 2006 21:34
37 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 24 listopad 2006 22:31
Napisano 27 listopad 2006 23:04
gdzie mozna zobaczyc ten projekt?
Napisano 27 listopad 2006 23:15
Problem jest taki że nigdzie, dlatego dziwi mnie taka ilość głosów krytycznych. Niestety wstawianie obrazków na tym forum jest utrudnione, ale za kilka dni postaram się coś dodać. Póki co polecam tekst mojego autorstwa który wraz z dwoma innymi tekstami na ten sam temat pojawił się w tegorocznym Znad Pisy http://polskadrewnia...pkat=11&news=19
pozdrawiam
pozdrawiam
Napisano 29 listopad 2006 19:47
witam...przeczytalem wiadomosci jakie umiesciles na tej stronie,sadzilem ze juz sa jakies szkice...projekty jak ma to w przyslosci wygladac.
pozdrawiam
pozdrawiam
Napisano 29 listopad 2006 21:58
Tekst ten powstał zanim wykonałem projekt zagospodarownia tej wyspy. Miał on duże znaczenie w sposobie myślenia o tej wyspie. Uważam że jej funkcja przyrodnicza ma drugorzędne znaczenie natomiast najważniejsze jest to że jest to nietypowy zabytek w pięknej scenerii. Zabytek ten winien być restaurowany, eksponowany i popularyzowany.
pozdrawiam
pozdrawiam
Napisano 11 grudzień 2006 01:41
Napisano 12 grudzień 2006 12:34
Zdjęcia ciekawe.
Teraz z całą pewnością mogę powiedzieć że patrząc na wnętrze tych spichlerzy widzimy spichlerze z Czarciej Wyspy. Tyle nam pozostało. No i oczywiście doskonale zachowane fortyfikacje, a to właśnie one decydują czy coś jest twierdzą czy nią nie jest. Dlatego trzeba sobie uświadomić że ta twierdza istnieje, i zasługuje na lepszy los niż zarastanie krzakami.
Teraz z całą pewnością mogę powiedzieć że patrząc na wnętrze tych spichlerzy widzimy spichlerze z Czarciej Wyspy. Tyle nam pozostało. No i oczywiście doskonale zachowane fortyfikacje, a to właśnie one decydują czy coś jest twierdzą czy nią nie jest. Dlatego trzeba sobie uświadomić że ta twierdza istnieje, i zasługuje na lepszy los niż zarastanie krzakami.
Napisano 12 grudzień 2006 21:34
mam jeszcze wiecej fotek z twierdzy ,w zime jak bedzie gruby löd to moze sie przejde na to wyspe :)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych