... jezdziło ...
auto było kupione w Piszu, przez kolniaka, ktory po zakupie dokonał tuningu i przed przerejestrowaniem jeszcze sie pokazywal na tych blachach z pasami w Piszu.
CO do tych wypowidzi, to zaczynaja mnie one smieszyc, zarowno i jedna strona jak i druga nie ma tak naprawde czym sie pochwalic, jeszcze sie nie spotkalem z samochodem godnym uwagi " po tuningu " a takie przerobki garazowe moze i oddają jakis marny wyglad podrasowanego auta, lecz tak jak mowie - to jest tylko wyglad- złudzenie.
Mimo, że temat motoryzacji a zwłaszcza tuningu jest mojej osobie nie co obcy pozwole sobie przytoczyc slowa ktore zapamietałem ze spotkania z osobami ktore zyją z rajdów, mechaniki samochodów rajdowych etc.
"Tuning to nie są naklejki na szybie, ścięte spręzyny amortyzacji z powkładanymi gumami, czy wymieniony filtr powietrza a nie daj boże przewiercony wydech. Tutning trzeba zaplanować, zaczynajac od układu hamowania poprzez wzmacnianie ramy do podbicia mocy silnika - bezpieczny tuning"
Tak mniej wiecej wypowiadal sie menager jakiejs tam firmy dzialajacej na terenie Polski, nazw nie pamietam bo tak jak mowilem, nie moja dziedzina - nie interesowało mnie to.
CO do tego kto co gdzie i jak kupuje, no tu Roxi musze się z Tobą nie zgodzić.
Nie ma co ukrywać, ale większość tego co wisi i siedzi w samochodach nie tylko w Piszu, ale i zapewnie w Kolnie to sprzęt z Allegro, diody, brewki spojlery, alusy wiekszość daje głowe ,ze kupiła to przez allegro.
A druga sprawa to co jest w tym złego ,ze coś jest z Allegro ?
Na allegro nie tylko są gówniane rzeczy, można też kupić porządny sprzęt z porządnych firm. Oczywiście nie mówie o brewkach za 32zł ( widze ,ze kolega

KURPŚ bardzo dobrze poinformowany).
Wracając do tej kłutni

miedzy "tuningowcami"
Zaczyna to przypominać sytuacje z dzieciństwa - " Terminator najeb.... by Supermenowi"
Tak jak i tu-teraz, ani jedni ani drudzy "tuningowcy" nie istnieją a kłutnia jest....
Ja moge tylko dodać od siebie - Po co sie kłucic jak można się BIĆ hihihihh
NPI -

- BKL