Skocz do zawartości

WROTA MAZUR - port przy kan. Jeglińskim

• Nie możesz odpowiedzieć
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 spellkast

• Zarejestrowani
  • 1 postów

Napisano 10 styczeń 2006 20:17

W sieci znalazłem reklamę inwestycji Wrota Mazur przy kan. Jeglińskim - przy jego ujściu do j. Roś.
Ma tam powstać ogromny port jachtowy, hotel, mieszkania, domki letniskowe, korty, basen, itp.
Czy może ktoś mi powiedzieć czy to prawda czy jakaś lipa?
Budują tam cokolwiek czy nie?
Może to kolejne "złote" przedsięwzięcie z rodzaju tych a'la Vahap Toy (który miał budować lotnisko, hotele, kasyna, itp. pod Białą Podlaską, a tylko nabrał ludzi, zgarnął kupę forsy i zwiał nie budując nawet szopy)?

#2 T.MAC

• Zarejestrowani
  • 9 postów

Napisano 12 styczeń 2006 18:22

Plan budowy mariny nad jeziorem Roś był. Widziałem nawet folder tego przedsięwzięcia. Ale chyba na planach sie skończyło bo coś cicho na ten temat ;/

#3 konsul

• Zarejestrowani
  • 4 postów

Napisano 10 wrzesień 2006 20:19

Wrota Mazur napewno powstaną już tam się coś dzieje został zrobiony nowy most pomalutku do przodu można zobaczyć strone www www.wrotamazur.pl projekt dobry wg mnie

#4 Rafciu

• Zarejestrowani
  • 105 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 11 wrzesień 2006 22:51

No stronka bardzo fajna, a po za tym jest tam coś takiego jak kontakt więc zainteresowani zawsze mogą zapytać.

#5 smieszna

• Zarejestrowani
  • 108 postów

Napisano 20 wrzesień 2006 16:23

wedlug mnie jest to prawda, ale kiedy to wejdzie w zycie to tylko czas pokaze,
mam nadzieje z doczekam tego, tak samo jak obwodnicy (mam nadzieje tylko ze nie bedzie ona prowadzila przez pisz)...
pozdrawiam...

#6 breyt

• Zarejestrowani
  • 2541 postów

Napisano 27 wrzesień 2006 07:42

Cześć!

Tu więcej :::

http://www.breyt.for...hp?t=51&start=0

Pozdrawiam!

#7 smieszna

• Zarejestrowani
  • 108 postów

Napisano 10 październik 2006 18:51

Jak tam Wrota Mazur?
dzieje sie cosik tam ciekawego??
a most na kanale jeglinskim juz stoi czy jeszcze nie??
(dawno tam ie byla i nie jestem na bierzaco :))

#8 brzoza

• Zarejestrowani
  • 71 postów

Napisano 05 listopad 2006 14:32

z tego co obserwowalem to pod koniec wrzesnia most byl juz wykanczany(czyt. malowany), pozniej nie wiem co sie dzialo, ale chyba jest juz oddany do uzytku...

#9 Stuart

• Zarejestrowani
  • 355 postów

Napisano 11 grudzień 2006 19:08

witam...widzialem w piszu tablice i teraz patrzac na strone to niepodoba mi sie za bardzo ten projekt...jesli wypali to bedzie nastepna wioska :P

#10 AdamK

• Zarejestrowani
  • 5 postów

Napisano 07 grudzień 2008 15:14

Niestety robi się ta marina, sa już doły pod portowe baseny.Ale jak skończą czy wystarczy miejsca dla normalnych ludzi na kanale i jez. Roś! To przecież większy port niż w Mikołajkach - kogo będzie na to stać - chyba tylko obcokrajowców a my to będziemy im służyć ;(

#11 arcus

• Zarejestrowani
  • 166 postów

Napisano 08 grudzień 2008 12:25

Cytat

Niestety robi się ta marina, sa już doły pod portowe baseny.Ale jak skończą czy wystarczy miejsca dla normalnych ludzi na kanale i jez. Roś! To przecież większy port niż w Mikołajkach - kogo będzie na to stać - chyba tylko obcokrajowców a my to będziemy im służyć ;(

Czasami mam wrażenie że u nas żyją sami malkontenci:
- nic nie budują - ŹLE
- zaczyna się coś budować - też ŹLE

Poza tym, Panie AdamK, kto panu każe cumować w marinie, skoro jeżeli zna Pan okolice to wie że jest wiele miejsc w których można przycumować, a narzekanie na to że coś jest robione z rozmachem jest po prostu nie na miejscu.
Dodatkowo jak przyjedzie kilku obcokrajowców żeby zostawić trochę Euro u nas, to raczej wszystkim wyjdzie na dobre.

Pozdrawiam,
A.

#12 SebaX

• Zarejestrowani
  • 202 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 12 grudzień 2008 16:48

Hej Wam, muszę napisać, ze dziś byłem tam "w tych" Wrotach Mazur, oglądałem to co już tam powstało i jestem pod wrażeniem. Widziałem już kilkanaście domów z czego dwa wyglądają na wykończone i chyba nawet.... zamieszkane? Dymek leciał z kominków :P

Domki powiedzmy, że są ładne. Takie chyba robione albo tanim kosztem, albo innym gustem ;) Widziałem też ten ogromny wykop który został wykonany pod tą przystań.... imponujące. Aha - gdyby ktoś chciał się wybrać na sanki to ziemia z wykopu jest ładnie ulokowana w potężną górę ;)

Na teren budowy oczywiście w tej chwili wejść nie można jedynie zadowolimy się oglądaniem z daleka. Jeśli chodzi o moją małą osobę, która z żeglarstwem jest na tyle powiązana ,ze potrafi odróżnić kajak od łódki i wie jak wygląda wiosło ( to taka duża packa na muchy :P ) to myślę ,ze inwestycja może być za duża do zapotrzebowania na naszych terenach.... raczej.
Aha.... dojazd automobilem tam jest fatalny - dziura tu, dziura tam :(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych