Skocz do zawartości

Czy kino w Piszu ma sens istnienia ?

52 odpowiedzi w tym temacie

#1 DRIVER

• Zarejestrowani
  • 499 postów

Napisano 26 marzec 2004 18:23

ooo wlasnie. dokladnie o to mi chodzilo. pozdroo chritom :wink:

#2 ziomek**

• Zarejestrowani
  • 11 postów

Napisano 26 marzec 2004 19:14

:roll: :roll: oj te kino to do banio mogli by zrobic aqau park hehh ;) :D

#3 szysza

• Zarejestrowani
  • 501 postów

Napisano 26 marzec 2004 20:21

Ziomek zastanów się co ty mówisz... Jeżeli chodzi o kino to ja na pewno wybiore się tam chociażby właśnie po to,żeby zobaczyć czy coś zostało zmienione/poprawione.Ogólnie podobno ma być dobrze,a jak będzie... Zobaczymy

#4 ania12200

• Zarejestrowani
  • 330 postów

Napisano 28 marzec 2004 02:29

hehe Szysza zgadzam sie z Toba ale pamietaj ze idziemy wszyscy razem .... wiesz o kogo mi chodzi.... wzbogacimy budzet kina ;)

#5 famme

• Zarejestrowani
  • 332 postów

Napisano 28 marzec 2004 17:42

Jaa myślee ze na budżet skromnegooo piszu ,nasze kino tooo luksus..... :D Mniejsza o trzeszczącyyy głosnik i skrzypiące siedzenia...........Najwazniejszaaa jest atmosfera jesli ide z fajna paczką do kina to nie obchodza mnie wady...skupiam sieee na tym aby jak najlepiejjjj spędzic czasss ;) :D :D :D :D :D :D :D

#6 OgIeR

• Zarejestrowani
  • 138 postów

Napisano 19 kwiecień 2004 19:31

Co by niebyło kino było i powinno dalej być, podzielam zdania wszystkich wypowidających sie tutaj, kino to nie to co DVD czy "Videlec" w domu :D Dobrze że ktoś choć troche sie tym ostatnio zajął i ruszyły wkoncu jakieś seanse. Mając fundusze osobiście bym zainwestował w ten interes no ale na dobrych chęciach sie kończy niestety , zero chajsu zero działania :D Jednym słowem ... SPONSOR NA GWAŁT POTRZEBNY :!: :!: 8)

#7 softer

• Zarejestrowani
  • 11 postów

Napisano 21 maj 2004 00:17

Myślę, że kino jest czymś co mogłoby scalić (w pewnym sensie) poróżnionych loodzikuff. Jasne, zawsze możemy pomądrzyć się, że chcemy Shreka II przed premierą, ale ludzie: ten film dopiero zobaczyło Cannes, a polska wersja jest przygotowywana.
A ja wiem z niezłych źródeł, że całkiem niedługo będą fajne filmy, np. Van Helsing czy Troja (rogate Ranczo dla dzieciaków) - słyszałem, że fotele są jeszcze stare, ale niedługo wymienią (też na stare, hihihi). Projektory i ekran też się może w końcu doczekają. Ponoć remont już wkrótce - rozmawiałem z kierownikiem. A w sobotę idę sobie na "Torque: Jazda na krawędzi" - w końcu to całkiem świeży film, nie? (nie zdążyłem ściągnąć z netu, hehe).
KINO MUSI BYĆ!!!
Pozdrawiam.

#8 softer

• Zarejestrowani
  • 11 postów

Napisano 21 maj 2004 00:27

Fajny mam avatar, co nie? :P

#9 SIBIT

• Zarejestrowani
  • 62 postów

Napisano 21 maj 2004 00:37

Ja mam leprzego avatara :] :mrgreen: :mrgreen:

#10 softer

• Zarejestrowani
  • 11 postów

Napisano 21 maj 2004 00:44

No, zarąbisty masz :P gratki

#11 softer

• Zarejestrowani
  • 11 postów

Napisano 21 maj 2004 00:46

A ja stawiam Żywca temu, kto pierwszy zgadnie kto jest na moim!!!

#12 SIBIT

• Zarejestrowani
  • 62 postów

Napisano 21 maj 2004 01:20

Powiedz pierwszą literę zespołu, w którym gra 8)

#13 SebaS

• Zarejestrowani
  • 6 postów

Napisano 16 grudzień 2005 03:42

He komu teraz sie chce isc do kina jak Film puszczaja po 1/2 rocznym opuznieniu :cry:

#14 Roxi

• Zarejestrowani
  • 946 postów

Napisano 16 grudzień 2005 07:00

a te piskie kino to działa jeszcze :):P:P ???

#15 Pan_Rock

• Zarejestrowani
  • 50 postów

Napisano 16 grudzień 2005 09:48

Nie, nie działa.
A w styczniu (najpóźniej w lutym) 2006 będziesz je sobie mogła kupić i grać dla Sebasa same najświeższe hiciory. Może dowiesz się przy okazji, jak małe kina traktowane są przez dystrybutorów filmowych...
Pozdrawiam.

#16 Damned

• Zarejestrowani
  • 537 postów

Napisano 16 grudzień 2005 10:13

Jasne, że nie ma sensu. W czasach, gdzie nawet w takim małym i śmiesznym Piszu wszyscy widzieli film przed premierą w Polsce nie ma sensu jechać do Multi, a co dopiero u nas :)
He. Przesadziłem oczywiście, ale tak czy inaczej wiecie co miałem na myśli...

#17 Ryba

• Zarejestrowani
  • 6 postów

Napisano 21 grudzień 2005 17:43

Eee...nie ma sensu..Moim zdaniem to kino u nas jest znane tylko z tego ze na lawce pod kinem wiecznie ktos siedzi...znana "ŁAWKA POD KINEM"...Nasze kino jest do bani.. :)

#18 smieszna

• Zarejestrowani
  • 108 postów

Napisano 21 grudzień 2005 19:42

Niby kino jest do bani bo filmy z polrocznym opoznieniem puszczaja,
ale jak na PDKu leci film w wakacje ktory kazdy ogladal "X" razy to tyle ludu siedzi ze nawet nosa nie mozna nigdzie wsadzic :)
ale fakt faktem ze za kino sie placi, a za obejrzenie filmu na PDKu nie trzeba placic
(no moze tylko za browarka, zeby wypic sobie przy filmiku:)) :P

#19 Pan_Rock

• Zarejestrowani
  • 50 postów

Napisano 22 grudzień 2005 21:58

Myślę, że nie jesteście dla kina zbyt sprawiedliwi.
Za chwilę (ot, dla zaokrąglenia) ktoś napisze, że filmy grane były w Piszu rok po premierze. Jeżeli obrazu nie udało się sprowadzić maks. dwa miesiące od dnia polskiej premiery, to filmu takiego już po prostu w naszym kinie nie było.
Film "The Grudge - Klątwa" został sprowadzony trzy tygodnie po pierwszej projekcji (21 dni) - ale dla Was to pewnie też pół roku... :?

#20 smieszna

• Zarejestrowani
  • 108 postów

Napisano 23 grudzień 2005 21:54

Niektorzy tez narzekaja, bo sciagneli sobie film z neta albo jeszcze z jakis innych zrodel zanim ukazal sie w kinie...
i to dla niektorych tez jest opoznienie w miesiacach... :idea:

#21 K@p!t@n Nem()

• Zarejestrowani
  • 21 postów

Napisano 24 grudzień 2005 00:29

Kino moim zdaniem nie ma sensu.Jak juz pisane bylo wyzej wiekrzosc ludzi ma filmy na kompach ktore oukarza sie w kinie za X tygodni badz miesiecy.Dlatego najlepszych pomyslem bylo by raczej KIno 3d ale to juz kosztuje wiec za bardzo realne nie jest.A propo filmow na pdk-u...fajnie jest sobie obejrzec filmik jakis dobyr np.polskie komedie na powietrzu z browarkiem:)pozdrawiam i Zycze Wesolych Swiat i Szczesliwego Nowego roku,samych sukcesow,pomyslnosci,szczescia a przedewszystkim zdrowia:) :P

#22 Pawel

• Zarejestrowani
  • 275 postów

Napisano 24 grudzień 2005 16:13

Moi koledzy kiedys prowadzil Kino Piskie (pozdrawiam ).Jedyny zysk byl chyba tylko na bajkach i lekturach szkolnych,a i z salomu meblowego :P Jak przypomne sobie ile kasy wziol architekt z Olsztyna,za ten niby 3 poziomowy sufit(tu gdzie teraz jest sklep),mialo byc podwieszane lustro i 4 lampy po 400zl.jedna :!: :( (6-7lat temu).Pamietam remont pomieszczen na gorze,ktore mialy isc pod wynajem.Ale byly i fajne chwile,np.Sylwester,bylo tak zimno ze zamarzla nam margaryna :shock: :lol: :P ,automaty do ktorych wiecej wrzuciles niz wyciagales :lol: Walnieta zarowke od projektora za bagatela 2000$ :shock: Woda do kolan,a miejscami do 1m :shock: w piwnicy :lol:
Jak zobaczylem kiedys nowy komin i pomieszczenie gdzie kupuje sie bilety,to pomyslalem ze albo ktos ma tyle kasy na zbycie ze nie wie juz gdzie inwestowac,albo jest zbyt glupi by sie domyslec ze w tak malym miescie,gdzie wiekszosc zyje od pierwszego do pierwszego,nikt nie wyda tyle kasy na biley,by mozna liczyc bylo na jakis min. zysk :D .Wiekszosc ma juz komputery i woli piraty ale czy mozna im miec za zle,ze wola ogladac film w domku ,,znacznie wczesniej niz jest w kinie" :?:
Pozdrawiam obecnych i przyszlych wlascicieli kina Stolica :lol:

#23 Pawel

• Zarejestrowani
  • 275 postów

Napisano 24 grudzień 2005 16:17

Wesolych Swiat :P :(

#24 smieszna

• Zarejestrowani
  • 108 postów

Napisano 24 grudzień 2005 22:39

Ale czasami milo jest obejrzec "jakis" filmik w kinie,
a szczegolnie z druga osoba :wink:
(a jeszcze lepiej jak sie jest we dwoje w kinie :P
bo w Piskim kinie pisali "gramy nawet dla 2 osob") :(

#25 bingos

• Zarejestrowani
  • 102 postów

Napisano 25 grudzień 2005 12:56

Po co w ogóle jest ten temat?
Przecież kina w Piszu już nie ma i na 99% nigdy w Piszu nie będzie. Tak jak napisane to było wyżej: na początku przyszłego roku zostanie ono sprzedane. Kupcie je sobie na własność i róbcie pokazy przedpremierowe. Wymieńcie wszystko, co tylko się da (koszt niewielki - jakieś 300 tys. zł) i zobaczycie, jak wszyscy zaczną chwalić "nasze" kino.

Cytat

Jak zobaczylem kiedys nowy komin i pomieszczenie gdzie kupuje sie bilety,to pomyslalem ze albo ktos ma tyle kasy na zbycie ze nie wie juz gdzie inwestowac,albo jest zbyt glupi by sie domyslec ze w tak malym miescie,gdzie wiekszosc zyje od pierwszego do pierwszego,nikt nie wyda tyle kasy na biley,by mozna liczyc bylo na jakis min. zysk
Oczywiście, że stać. Od dawna właścicielem kina jest dawny warszawski OPRF (Okr. Przeds. Rozpowsz. Filmów) - Twój kolego wynajmował od nich przybytek X Muzy. I między innymi dzięki Twojemu koledze wygląda ono tak, jak wygląda.
A jak zarządza się 150-ma kinami w całej Polsce, to chyba można sobie niektóre wyremontować, co?
Nie piszcie więcej bzdur o tym, że lepiej pobrać sobie film z netu, bo trąci to zwykłym piractwem (złodziejstwem). Po prostu: nie chcecie kina, bo nie...

Wesołych świąt. :wink:

#26 NoSkillNoFun

• Zarejestrowani
  • 249 postów

Napisano 25 grudzień 2005 16:29

bingos co by dało wyremontowanie kina ?? Co z tego ze wstawiliby lotnicze fotele i dzwiek THX.... Pisz to poprostu wioska i wiekszosci osob niechce sie wydawac 10 zł na film ktory a) miał premiere poł roku temu i :P mozna nielegalnie sciagnąc z sieci....
Załozmy jeszcze ze byłyby normalne premiery to zeby koszt sie zwrocił do kina musiało by przyjsc przez tydzien tysiąc osob ???? GL&HF Jeszcze jedno Multipleksy spora kase zarabiaja na sprzedazy popcornu coli i inny pierdoł w Piszu w kinie mozna było cos kiedys kupic ??? Ale masz racje po co jest ten temat?? Kino w Piszu nie ma sensu istnienia...............

Ps: Smieszna masz racje czasami jest przyjemnie obejzec ale nie wtedy gdy tyłek przymarza ci do fotela i musisz siedziec w kortce zeby sie nie przeziebić

#27 bingos

• Zarejestrowani
  • 102 postów

Napisano 25 grudzień 2005 19:04

Pół roku to chyba od premiery amerykańskiej.
Od 18 października 2004 roku działa w kinie ogrzewanie. Nie jestem pewien czy przy temperaturze 18 st. C da się fizycznie przymarznąć do fotela...?
Przy większym zainteresowaniu, do kina w Piszu miał trafić automat z colą i maszyna do popcornu - a jakie było zainteresowanie, każdy widział.
Z frekwencją, NoSkill, też przesadziłeś - "wystarczyłoby" 2000 osób miesięcznie, aby kino zarobiło na swoją działalność i nie przynosiło strat.
Małomiasteczkowych i wioskowych mentalności nie wykorzeni się z dnia na dzień. Nasze społeczeństwo zasługuje na wycieczki do odległych większych miast (multipleksy) i "objazdowe nieme kino" z piosenki Perfectu.

Pozdrawiam.

#28 NoSkillNoFun

• Zarejestrowani
  • 249 postów

Napisano 26 grudzień 2005 12:24

Heh ja sie do kina w Piszu nastatwiłem troche negatywnie od momentu gdy wybrałem sie na film Trafic.. posiedziałem zmarzłem nastepnego dnia poszedłem do jedej z wypozyczalni w Piszu i okazało sie ze maja ten film juz od tygodnia.... nie wiem moze to wina wydawcow ze tak szybko wydaja filmy na płytach i vhs...albo.... nie jednak nie wiem ;] ..... Heh 2000 osob miesiecznie to i tak duzo jak na takie miasto....hmmm dziennie kino musiałoby odwiedzac 65 osob ?? ;]

#29 smieszna

• Zarejestrowani
  • 108 postów

Napisano 26 grudzień 2005 12:53

bingos
moze i prawda ze ten temat nie ma sensu, ale skoro sie pojawil to widac ktos chcial uslyszec na ten temat opinie,
a ze ludzie sciagaja filmy z netu (tak jak i piosenki) to wiadomo i nie zniknie ten "zwyczaj", bo po co placic za wstep do kina ok.15 zl. jak mozna sobie w domku obejrzec filmik, ale obejrzenie tego samego filmu w kinie to nie to samo...

#30 Pawel

• Zarejestrowani
  • 275 postów

Napisano 26 grudzień 2005 14:07

Cytat

Po co w ogóle jest ten temat?
Oczywiście, że stać. Od dawna właścicielem kina jest dawny warszawski OPRF (Okr. Przeds. Rozpowsz. Filmów) - Twój kolego wynajmował od nich przybytek X Muzy. I między innymi dzięki Twojemu koledze wygląda ono tak, jak wygląda.
A jak zarządza się 150-ma kinami w całej Polsce, to chyba można sobie niektóre wyremontować, co?
Nie piszcie więcej bzdur o tym, że lepiej pobrać sobie film z netu, bo trąci to zwykłym piractwem (złodziejstwem). Po prostu: nie chcecie kina, bo nie...

Wesołych świąt. :wink:

Cytat

Od 18 października 2004 roku działa w kinie ogrzewanie. Nie jestem pewien czy przy temperaturze 18 st. C da się fizycznie przymarznąć do fotela...?
Po 1.on go nie wynajmowal tylko tam pracowal(a i tak przynosil glosniki z domu by poprawic naglosnienie):!:
Po 2.zapomniales juz chyba jak kino wygladalo przed remontem :?:
Po 3.byl projekt na remont np.piwnicy wraz z instelacja grzewcza,ktora dzialala :!: ale nie najlepiej.
Po 4.mialo byc zamontowane jeszcze naglosnienie za 100000 zl. ale po tak niskiej frekwencji...,nikt nie chcial juz inwestowac,w skarbonke bez dna:!:
Czy ja pisalem ze ogrzewania nie bylo i ze ktos przymarzl do fotela :?:
bingos,napisz co nowego zostalo zrobione,by to kino wygladalo lepiej(o kominie i kasie na bilety juz wiemy):?: Czy jest zamontowany nowy piec grzewczy??Nowe naglosnienie i fotele??
Co do filmow z netu i piractwa,to mamy juz nagrywarki DVD :P(po co net) ,a mimo to dalej wydaje 12€ za bilet do kina,jak film jest tego warty :]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych