Pozwolisz Pawle, że z racji swojej pracy, to ja odpowiem na Twoje pytania.
Cytat
12 zl to jak na piski standart to i tak za wysoko
Najwyraźniej nie zdajesz sobie sprawy, że to dystrybutor ustalał praktycznie cenę biletu. Padało stwierdzenie: "dla nas 50%, ale nie mniej niż 6 zł", a czasami więcej.
Cytat
czy znasz takie slowo jak negocjacje jesli chodzi o wypozyczanie filmu
"Negocjacje" kończą się zazwyczaj półrocznym opóźnieniem w dostępie do filmu. Poczytaj, na co narzekali inni forumowicze. Każda próba negocjacji kończyła się skwitowaniem "na razie nie mam wolnej kopii..."
Cytat
ale widocznie ci co wzieli kino to ewidentnie pomylili twoj przychód z dochodem
Niezbyt to przejrzyste, a wręcz niezrozumiałe. "Ci co wzięli kino", są jego właścicielami od wielu lat.
Cytat
pytalem sie o kociol w piwnicy,a nie o wezly i podloczenie wodne
Kocioł został pocięty i złomowany. Kino podłączone jest do miejskiej sieci cieplnej.
Cytat
Naprawa tynkow...,super.To pewnie wiecej niz wstawienie okien i drzwi,kapitalny remont wszastkich pomieszczen oprocz piwnicy,pokoju projektorowni na gorze
Remont? Kapitalny? Raczysz sobie żartować - kiedy rozpoczynałem pracę w kinie, przedstawiało się ono po prostu żałośnie, a stan był opłakany. Odnoszę wrażenie, że mówimy o innych kinach... Przyjdź, zobacz dzisiejsze kino.
Cytat
nie bylo malowane na sali (nie bylo chetnych do wspinaczki )
Sala główna
nie może być ot, tak sobie malowana. Całość wyłożona jest boazerią i jeśli już, to powinno użyć się impregnatów ogniochronnych, a nie lakieru czy farby.
Cytat
fotele.
oni je wymienili.Moze nie z IMAX-u ale byly nowsze
Tak. Dwa pierwsze rzędy - reszta była wyszorowana wodą z mydłem i tyle.
Cytat
A Urzędowi Miejskiemu mozemy podziekowac ze nie bylo tam restauracji,a nawet nowej dyskoteki bo i to bylo w planach,nie wypalilo bo...(kazdy wie)
Nie sądzę, aby ktoś to wiedział. Urząd Miejski nigdy nie był właścicielem kina.
Nigdy. Więc swoje plany może włożyć między bajki.
Może jednak nim zostać, jeśli tylko zechce i to już niebawem.
Cytat
Jak tak walili do kina,to gdzie ta niska frekwencja
Kilka seansów w roku przy pełnej sali nie zapewnia wysokiej frekwencji. Owszem, prawdą jest, że bywały nadkomplety, ale dotyczy to kilku okazjonalnych seansów.
Jeśli będziecie czuli głód wiedzy na temat kina "Stolica" - zapytajcie. Fantazje nie zawsze bywają sprawiedliwe.
Pozdrawiam.