W dzisiejszej "Gazecie Piskiej" dodatku do "Gazety Olsztyńskiej" poruszony został ciekawy wątek monitoriongi w naszym mieście. Okazuje się że w sprawozdaniu budżetowym za 2004r. widnieje wpis iż miasto wydało na ten cel 400 tys. zł. Jednak jak na razie kamer na naszych ulicach nie widać. Zainteresowanych odsyłam do artykułu. Ja jednak chcę zapytać się szanownych forumowiczów co myślą o monitoringu w naszym mieście? Na jakich osiedlach i w jakich miejcach powinny być kamery monitorujące. Prawie na każdym kroku a szczególnie nocą zdarzają się w okolicach naszych domostw akty wandalizmu, rozboje, pobicia, czy po prostu ludzie pod wpływem alkoholu lub narkotyków, którzy zakłócają nasz spokój. Może czas wreszcie zrobić z tym porządek. Ludzie z blokowisk są zastraszeni, rzadko kto dzwoni po policję bo się po prostu boi zemsty... a jeżeli już policja przyjedzie, to grupki wandali już nie ma...
Monitoring i BEZPIECZNY PISZ
Rozpoczęte przez maja01, 22 maj 2008 15:04
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 01 wrzesień 2006 11:53
Napisano 10 październik 2006 18:58
widzialam ten watek,
ale coz, my na to za duzego wplywu nie mamy
a monitoringu jak nie ma tak nie ma (i pewnie w najblizszym czasie nie bedzie)
ale coz, my na to za duzego wplywu nie mamy
a monitoringu jak nie ma tak nie ma (i pewnie w najblizszym czasie nie bedzie)
Napisano 18 październik 2006 21:49
damzoo
Jestem od małego wychowany na blokowisku, czesto wieczorami siedzimy na ławce, zapewniam Cię że najlepszy monitoring na każdym osiedlu był od wielu lat. Jest to najszybszy system wysyłający sygnał do KPP w Piszu. Niestety, często system ten się myli ale panowie z komendy zawsze robią afere za nic.... Jesli ktoś jeszcze nie wie jak nazywa się ten monitoring.... jest to tzw "Mocherowy Beret" wszędzie pełno...
Jestem od małego wychowany na blokowisku, czesto wieczorami siedzimy na ławce, zapewniam Cię że najlepszy monitoring na każdym osiedlu był od wielu lat. Jest to najszybszy system wysyłający sygnał do KPP w Piszu. Niestety, często system ten się myli ale panowie z komendy zawsze robią afere za nic.... Jesli ktoś jeszcze nie wie jak nazywa się ten monitoring.... jest to tzw "Mocherowy Beret" wszędzie pełno...
Napisano 20 październik 2006 03:14
Przydałyby się w centrum Pisza. Tak profilaktycznie. Damzoo, a swoją drogą lepiej niech panowie robią aferę, niż przymykają oko na ławkowe towarzystwo, które obcina każdego przybysza z obcego osiedla. To tak z obserwacji trójmiejskich, bo jeszcze w czasach gdy szwędałem się po Piszu, nic nie groziło, póki nie próbowałeś kozaczyć. Ale czasy się zmieniają i wchodzi nowe pokolenie siedzących pod "klatkowską", nie koniecznie nastawionych pokojowo do obcych.
Napisano 22 październik 2006 17:40
Masz rację Jamal w 100%.
No właśnie to towarzystwo klatkowe, które z nudów szuka atrakcji w postaci zaczepki kogoś lub zniszczenia czyjejś własności... niby tłumaczą to nudami...więc zawsze można coś zrobić...Siedzenie pod klatką w stanie upojenia i odurzenia jest dla nich bardzo atrakcyjne
... tymczasem niedawno dowiedziałem się że to najczęściej w Piszu i nie tylko... właśnie przed wieloma klatkami w Piszu można dostać narkotyki... bo zawsze ktoś ma dragi lub kogoś zna kto nimi handluje...
i skoro naszego miasta nie stać na kamery...bo jak już napisałem w poście wcześniej, pieniądze były ale zniknęły, szanowni Policjanci - może przydałby się monitoring przez częstsze patrole i sprawdzanie co się dzieje przed klatkami na naszych piskich blokowiskach.
No właśnie to towarzystwo klatkowe, które z nudów szuka atrakcji w postaci zaczepki kogoś lub zniszczenia czyjejś własności... niby tłumaczą to nudami...więc zawsze można coś zrobić...Siedzenie pod klatką w stanie upojenia i odurzenia jest dla nich bardzo atrakcyjne
... tymczasem niedawno dowiedziałem się że to najczęściej w Piszu i nie tylko... właśnie przed wieloma klatkami w Piszu można dostać narkotyki... bo zawsze ktoś ma dragi lub kogoś zna kto nimi handluje...
i skoro naszego miasta nie stać na kamery...bo jak już napisałem w poście wcześniej, pieniądze były ale zniknęły, szanowni Policjanci - może przydałby się monitoring przez częstsze patrole i sprawdzanie co się dzieje przed klatkami na naszych piskich blokowiskach.
Napisano 14 marzec 2008 16:29
Nigdy nie czułem się bezpieczny w Piszu, nadal noszę z sobą gaz pieprzowy.
Napisano 08 maj 2008 18:16
np. w Giżycku jest miejski monitoring - dostępny dla internautów. Dlaczego Pisz pozostaje w tyle? Co by to komu szkodziło jakby kamerki pokazywały kilka miesc z miasta. A może i bezpieczniej by się zrobiło?
Napisano 22 maj 2008 15:04
tak bezpieczniej napewno gdyby byly kamery to pewnie by zlapali tego co szybe mi potluk i to glowna ulica szok a tak nic nik nie widzial
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych