!! Piscy Dj !!
Napisano 16 listopad 2006 11:11
Napisano 20 listopad 2006 14:07
Napisano 21 listopad 2006 15:01
Napisano 21 listopad 2006 15:59
Napisano 22 listopad 2006 19:22
otoz...
jesli Dj bedzie puszczal przeaznie techno to ludzi napewno nie bedzie tyle ile by sie oczekiwalo...
A zreszta,
w stodole wogole jest w soboty troche ludzi?
A dalej tam chodza tez osoby "pełnoletnie" czy tylko osoby ktore maja swoje latka?
Napisano 17 grudzień 2006 11:14
Napisano 18 grudzień 2006 16:45
Napisano 19 grudzień 2006 11:54
A teraz wroce jeszcze to sprawy Dj-ow ;] sprawa wyglada tak w Piszu Dj=Koles od zmieniania płyt wiec przestancie prosze uwazac sie za wielkich mozykow ktorych szczytowym osiagnieciem jest puszczanie muzyki w stodole......
Napisano 19 grudzień 2006 18:06
Napisano 19 grudzień 2006 20:05
Cytat
Nie chodzilo mi o klimat a o umiejetenosci. Jednak "konie po betonie" w trakcie przejscia nie tworza fajnego klimatu, a to juz nie zalezy od ludzi.
Cytat
Nie jestem dj`em. Poza tym Pagan nie oszukujmy sie, nawet gdybym przyjal wyzwanie to ty masz juz plecy, bo ludzie wiedza ze ty jestes "dj" i wiedza co sie by dzialo. Do tego moj styl muzyczny odbiega i to dosc znaczaco od gustow wiekszosci piszan, a co za tym idzie NIE KOMERCYJNA MUZYKA = BRAK ZABAWY.
Cytat
Piszanko. Nie wydaje mi sie zeby puszczanie metalu czy muzyki z lat 60 czy 70 bylo jakas ujma. Wrecz przeciwnie! To tak naprawde byl czas rozkwitu muzyki elektronicznej i trzeba przyznac ze wiekszosc utworow byla dosc AMBITNA jak na tak slabo rozwinieta technike.
Bardziej uwazam za obciachowe wlasnie te "hiciory" ktore ty wymienilas, ale musze sie tu przyznac ze sam kiedys takich oto "dzieł" sluchalem. Na szczescie natknalem sie na odpowiednich ludzi, ktorzy wyciagneli mnie z tego "zastoju".
Cytat
A teraz wroce jeszcze to sprawy Dj-ow ;] sprawa wyglada tak w Piszu Dj=Koles od zmieniania płyt wiec przestancie prosze uwazac sie za wielkich mozykow ktorych szczytowym osiagnieciem jest puszczanie muzyki w stodole......
I tu jest cala prawda, ale z malym wyjatkiem : "(...)skierowane do ludzi z ilorazem inteligencji ponizej 100(...)" , nie chce nikogo obrazac. O gustach sie nie dyskutuje a trzeba je akceptowac.
Cytat
I kolejna smutna, acz prawdziwa informacja. Dodatkowo sluszna uwaga o "(...)ktorzy nie znaja moga sie jarac textami innego dj niz tego co gra na dyskotece(...)" dj musi byc kreatywny i jak nie wie co powiedziec to niech lepiej nie mowi nic. Z doswiadczenia wiem ze lepiej bawi sie (przynajmniej w moim przypadku) jak dj nie uzywa mikrofonu. To mniej rozprasza i pozwala lepiej wczuc sie w rytm i harmonie piosenki.
To tyle. I prosze Was, nie wypisujcie tu rzeczy bez pokrycia, a ktore w Waszym mniemaniu podniosa Wasza samoocene (czesto bardzo mylnie). Na prawde czujecie sie lepiej gdy pojedziecie po kims tylko dlatego ze ma inny gust muzyczny niz wiekszosc? To swiadczy tylko o duzej nietolerancji.
Dodatkowa informacja dla Was. Moje style muzyczne to ukochany od ponad roku House oraz Drum`n` Bass. Poszukajcie troche, posluchajcie a pozniej oceniajcie.
Pozdrawiam!
Napisano 19 grudzień 2006 20:52
Choć przede wszystkim słucham hip-hopu, to w klubach lubię dobry (podkreślam dobry) house i trance. Preferuję także Breakbeat, DnB, Jungle. Scena House'u i Trance'u jest tak wielka, aż szkoda, że ludzie muszą słuchać muzyki z najniższej półki.
Puki co pozdrawiam i mam nadzieję, że sytuacja może się zmieni w piskich klubach, że Dje zaczną tworzyć poważne sety z idealnie dobranej tracklisty. Polecam przerzucić się na gramofony, na LP jest większy wybór muzyki (jednak w sumie po co, jak leci słabiutka muzyka...?)
PS Pagan - jaki masz setup? Strzelam na Denony :) ew. Pionki
Pozdrawiam.
Napisano 19 grudzień 2006 21:50
Serdecznie pozdrawiam!
Jakby ktos chcialby sie zaglebic w muzyke house i dnb to polecam :
dnb:
Benny Page - Turn down the lights
Pendulum - Fasten your selbst
shy fx - shake your body
basement jaxx - good luck (dnb remix)
cos z brasilisan dnb :
dj patife, Marky Marck
co do house godne polecenia sa kawalki bardziej znanych wykonawcow: Axwell`a, Jerry Ropero, Sebastiana Ingrosso, Freemasons, The sugar kingz czy nawet Boba Sinclar`a i jego znane chyba przez wszystkich world hold on i love generation.
Napisano 19 grudzień 2006 22:05
To jeżeli już polecamy, to z breakbeatu/Jungle/DnB/Electro (bo na Hip-Hop nie miejsce) polecam:
Sety Sick Puppy
a z producentów:
przede wszystkim mój ulubiony: Aphex Twin (wg. mnie geniusz) (wszystkie płyty oprócz abientowych)
LionRock (wszystko)
Apollo 440 (wszystko)
Freestylers (szczególnie dwie najnowsze płyty)
DJ KFX (wszystko)
DJ Hype (wszystko)
Timo Maas (wszystko)
808 State (ostatnia płyta)
LCD SoundSystem (chyba wszystko)
Underworld (wszystko)
Inne grupy typu Prodigy czy FatboySlim lub Chemical Brothers napewno są wszystkim znane (no jednak wyróżnić trzeba panią Piszankę od "weź pigułkę", bo jakoś jej o to nie podejrzewam :) )
Niestety w Housie i w Trancie nie siedzę za bardzo i nie mam za bardzo kogo polecać, bo jak mówiłem przede wszystkim siedzę w Hip-Hopie.
ale nie offtopujmy, bo temat jest o piskich DJach.
Pozdrawiam.
Napisano 19 grudzień 2006 22:13
a ty Redi to z Pisza jestes?
Napisano 19 grudzień 2006 22:16
Napisano 19 grudzień 2006 22:19
Napisano 19 grudzień 2006 23:38
Napisano 20 grudzień 2006 09:26
Napisano 20 grudzień 2006 16:38
Cytat
"...oto jest pytanie."
Napisano 20 grudzień 2006 22:29
Napisano 20 grudzień 2006 23:03
Napisano 21 grudzień 2006 10:43
Ps: Sugar non problem z tym graniem. Na pewno bedzie jeszcze okazja zebys zagrał na scenie:)
Napisano 21 grudzień 2006 19:01
ej a ty umiesz stworzyc klimat w trakcie przejsc?:> to tylko zalezy od DJ jakie przejscie zrobi! Jesli chcesz moge ci podac kilka linków setów Bardzo dobrych DJ liczących się w swiecie Klubowym!!!!!
Napisano 21 grudzień 2006 19:01
Napisano 21 grudzień 2006 20:16
Napisano 21 grudzień 2006 22:47
Cytat
ej a ty umiesz stworzyc klimat w trakcie przejsc?:> to tylko zalezy od DJ jakie przejscie zrobi! Jesli chcesz moge ci podac kilka linków setów Bardzo dobrych DJ liczących się w swiecie Klubowym!!!!!
Cytat
No czytaj uwaznie. ;)
Co do linkow, to podziekuje. Sam sobie potrafie poradzic.
Cytat
Jestem tego samego zdania! Ten styl najszybciej trafil by do gustow piszan.
Cytat
Rzecz gustu i towarzystwa.
Pozdrawiam!
Tak poza marginesem wszystkiego. To komercyjna muzyka ma najszersze grono odbiorcow nie tylko w Piszu, ale na calym swiecie. Byc moze w innych miastach ludzie sa bardziej rozeznani w stylach muzycznych bo po prostu maja do nich lepszy dostep. Dopoki w naszym miasteczku nie pojawi sie wiecej klubow z rozna muzyka, to prawdopodobnie nadal bedzie tak jak jest. Jak pewnie wszyscy wiedza, to szybko sie nie pojawia, bo grono odbiorcow jest zbyt waskie.
Napisano 22 grudzień 2006 07:43
Cytat
Napisano 22 grudzień 2006 07:58
Panowie, a co do przejść, to właśnie chyba musicie umyć uszy??? Fakt w moim przypadku nie są to takie jak chcę czyli długie. Bo parkiet w stodole tego nie kupi.
I chcę zauważyć, że każde przejście d.j.-a to jego własna inicjatywa, jeden to zrobi tak drugi siak. Brzoza przyjdź w święta pogadamy. Pozdrawiam WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!!!!
Napisano 22 grudzień 2006 08:55
Cytat
...i to z tego powodu jesteśmy jak to napisałeś "żałośni" ? Zastanów się trochę zanim coś napiszesz...
Cytat
Zawsze mnie śmieszyły takie odpowiedzi... typu:
- "ee nie podoba mi się ten obraz"
- "to namaluj lepszy cfaniaczku"
- "ee nie lubię takiej muzyki"
- "to zrób lepszą"
Dla mnie to najbardziej debilna odzywka jaką można powiedzieć na krytykę... Komentować mamy prawo wszystko, tak jak i chwalić... to, że nie podoba mi się fiat 126p, to nie znaczy, że muszę umieć robić lepsze samochody. Albo jeżeli jakiś film do mnie nie trafił, to nie znaczy, że muszę kręcić lepsze. A co do Pagana, to w Piszu tak się przyjęło, że tutejsi artyści bardzo oburzają się za jakiekolwiek komentarze, najlepiej to tylko głaskać po główce i wychwalać ponad niebiosa...
Cytat
I chcę zauważyć, że każde przejście d.j.-a to jego własna inicjatywa, jeden to zrobi tak drugi siak. Brzoza przyjdź w święta pogadamy. Pozdrawiam WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!!!!
Umyć uszy? Ja wyraźnie słyszę konie po betonie... Jeżeli nawet sam tego nie zauważasz, to powodzenia... Trochę się uniosłeś PAGAN, wiesz dobrze, że mamy rację... Poprostu piscy Dje zlekcewazyli techniczną (i muzyczną także) stronę DJki, bo w sumie dla kogo mają grać porządnie? Zresztą już zdanie na ten temat wyraziłem w swoim pierwszym poście i nie będę się powtarzał. Prawda jest taka, że puki nie narodzi się tu jakiś niekomercyjny Dj z własnym stylem i porządną muzyką w plecaku, to sytuacja będzie taka, jaka jest teraz, że ludzie muszą słuchać wixy i muzyki z najniższej półki.
A co jeszcze do PAGANA - grasz z oryginałów chociaż? Bo w innym klubie z piratami nawet by Cię nie dopuścili do setupu. Po drugie nawet by Cię klub nie zatrudnił... No i nie odpowiedziałeś mi na temat setupu.
Też życzę wesołych świąt.
Napisano 22 grudzień 2006 16:11
Cytat
a jak ci sie wydaje co to jest:
Cytat
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych