Skocz do zawartości

!! Piscy Dj !!

113 odpowiedzi w tym temacie

#91 Keenan

• Zarejestrowani
  • 48 postów

Napisano 29 marzec 2007 17:48

Tak jak napisałeś ze nie widziałeś nigdy w stodole gramofonów i mixera. A zobacz ze ja kiedy tam nie byłem to mixer widziałem ;) A może ty nie wiesz jak mixer wygląda? :D

Tak Lolku...Mixer to pewnie i widzials w stodole nie zaprzecze ale my rozmawiamy o mixerze dla pseudo DJ anie mikserze do mieszania masy do ciasta takze sorry.I w stodole napewno owy mikser widziales bo tam jest taka wiocha ze wszystko mozna znalesc nawet krowy za stodola...;Niedluga bedziemy tam chodzic i tanczyc razem z krowami a zamiast piwa bedzie lane mleko z banki"prosto z cyca"
Wracajac do mixera napewno mu sluzyl do zmieniana plyt wiesz napewno mialz 7 predkosci i wogole.A te Twoje przechwalanie sie jakiego ty sprzetu nei znasz dla DJ to wiesz...taki znawca jak ty to kazdy moze byc bo kazdyw necie moze sobie sprawdzic jakis sprzet do tego i p[isac ta nazwe w kazdym poscie...zenada
People=Shit

#92 lolek

• Zarejestrowani
  • 35 postów

Napisano 29 marzec 2007 21:11

Hehehe po pierwsze Ten twój post był, żenujący. Po 2 nie przechwalam się, jakiego ja sprzętu nie znam!! Jeśli chcesz to i ty po szperaj po necie i popatrz, jakie są sprzęty nikt ci tego nie będzie bronił!! Po 3 mixer nie jest do zmieniania płyt!! Od tego są gramofony, platery bądź zwykłe odtwarzacze CD!! Miner jest od przejść z jednej piosenki na drugą (mixowania). Pozdrawiam ;)

#93 Keenan

• Zarejestrowani
  • 48 postów

Napisano 29 marzec 2007 22:20

Cytat

Po 3 mixer nie jest do zmieniania płyt!! Od tego są gramofony, platery bądź zwykłe odtwarzacze CD!! Miner jest od przejść z jednej piosenki na drugą (mixowania). Pozdrawiam ;)
Widzisz no i znowu sie przechwalasz!A mixer wiem do czego sluzy do byla tyulko sieszna aluzja...odnosnie smiesznych Dj-ow w Piszu...:P Pozdro
People=Shit

#94 espes

• Zarejestrowani
  • 16 postów

Napisano 30 marzec 2007 08:48

lolek

Wysłany: 2007-03-28, 19:45
"Prawdziwy dj to potrafi grać z gramców" a udawany Dj gra z Cd :D heheh Prawdziwy Dj tez moze grac z CD a nie musi grac z gramofonów ;)) I czytam bardzo uważnie ;)

Lolek Proszę Cię jak już cytujesz to cytuj całość ,a nie rób tego tak jak to robią w brukowcach:P...tam jest jasno napisane "Prawdziwy dj to potrafi grać z gramców ,cd czy innych urządzeń typu cortex..." i nie pisz że napisałem inaczej;P i widzisz jednak czytasz nie uważnie;D hehehe
Pozdro.

#95 brzoza

• Zarejestrowani
  • 71 postów

Napisano 02 kwiecień 2007 20:17

No nieźle się uśmiałem, bo dawno nie czytałem tego tematu.

Właściwie to nie zajmę dużo miejsca i poszpanuję tutaj trochę wiadomościami z Wikipedii :P...

Otóż chcę przekazać, że :

Megalomania to skupienie na uznaniu własnej doskonałości, samozadowoleniu oraz świadomości własnej wartości, znaczenia i możliwości.

Pojęciem tym określa się potocznie zawyżoną nieprawidłową samoocenę, ale także system urojeń, tzw. urojenia wielkościowe w zaburzeniach o charakterze psychotycznym.

Taki mały żarcik

#96 Dj Bercik

• Zarejestrowani
  • 1 postów

Napisano 05 kwiecień 2007 12:44

Tak wertuje wasze piskie forum czytam wypowiedzi kolegi brzozy i powiem coś dla tych którzy tylko narzekaja na dj-i mianowicie : Jezeli sami nie gracie to nie wiecie chyba ze to nie jest takie proste tak jak kazde inne rodzaj sztuki tworzonej na żywca. Jeśli chodzi o przejscia to nigdy nie uda sie zrobic takich jak na mixach z energy 2000. Nikt tak nie zagra wiele też kochani zależy od sprzetu którym dj dysponuje i oczywiscie doswiadczeniem z tego co wiem dj-e którzy grają w Stodole takowe mają. Sam jestem dj-em i nikt mi nie powie ze granie jest proste hmm może i jest na virtual dj-u na komputerze a odtwarzacze lub gramofony w budowie są proste ale w obsłudze perfekcyjnej obsłudze to kilka lat wyjętych z życia he he . A więc nie ma na co narzekac wiem jak gra Pagan (prowadził u mnie studniówkę i bylo ok ) a jężeli chcecie takich dj-i którzy pięknie graja jak Thomas na energy mixach to sami możecie tacy byc na swoim kompie proste i logiczne. Pozdrawiam

#97 RoN

• Zarejestrowani
  • 6 postów

Napisano 05 kwiecień 2007 13:03

www.dj-ron.mp3.wp.pl i tyle ::D

#98 Keenan

• Zarejestrowani
  • 48 postów

Napisano 05 kwiecień 2007 17:21

Nikt tak nie zagra wiele też kochani zależy od sprzetu którym dj dysponuje i oczywiscie doswiadczeniem z tego co wiem dj-e którzy grają w Stodole takowe mają.

NIe wiem o ktora CI stodole chodzi ale jezeli ota piska pseudo dyskoteke to ja nigdy nie widzialem tam zadnego "profesjonalnego"sprzetu jedynie wieze moze cos podobnego do gramofonu,sterte plyt priackich no i wiesniackiego pseudo DJ-a nic wiecej takze sorry ale nie ma co bronic tego syfu...
pozdro z Southampton

#99 espes

• Zarejestrowani
  • 16 postów

Napisano 05 kwiecień 2007 20:47

Dj Bercik

A wiec...mówisz że sam jesteś dj i dobre przejścia to potrafią robić tylko chłopaczki z Enrgy2000??? No więc już tym postem skreśliłeś sam siebie jak dj ,a można powiedzieć że nazwałeś się pseudo dj proszę Cię nie pisz takich głupot bo tym postem próbujesz usprawiedliwiać "dj" którzy nie przykładają do grania większej uwagi ,a djowanie traktują jako lans przed panienkami mającymi takie samo pojęcie o djowaniu jak i Ty!!!

#100 brzoza

• Zarejestrowani
  • 71 postów

Napisano 05 kwiecień 2007 21:28

Dj`ka nie jest prosta i nikt tu nie powiedział, że taka jest. To zajęcie wymaga naprawdę dużo wysiłku. Nawet jeśli chodzi o 'granie' na kompie, to do tego też potrzeba sporo wiedzy i doświadczenia. ;)

Co do setów z Energy, to takowych nie słucham, aczkolwiek trafiłem kiedyś na jeden house`owy i powiem ci, że żal mi tyłek ścisnął jak usłyszałem co tamtejszy dj powykręcał. Wiem, że nie należy oceniać nic po pojedynczych 'przymiotach', ale generalnie nie odpowiada mi ani styl granej muzyki w Energy(2000), ani nie spodobał mi się tamten set.

Pozdrawiam.

#101 espes

• Zarejestrowani
  • 16 postów

Napisano 05 kwiecień 2007 22:01

Dj nie jest dla wszystkich - trzeba posiadać podzielną uwagę i dobry słuch;P a jak już posiadasz te dwie niezbędne rzeczy i masz dobrego nauczyciela to możesz nauczyć się grać w ciągu kilku godzin ,a potem tylko szlifować swój talent:) ,a co do Energy to tamci dj większą uwagę przywiązują do gadki typu - "...prawdziwa petarda..." niż do techniki grania.

Pozdrawiam.

#102 espes

• Zarejestrowani
  • 16 postów

Napisano 05 kwiecień 2007 22:05

Djka nie jest dla wszystkich - trzeba posiadać podzielną uwagę i dobry słuch;P a jak już posiadasz te dwie niezbędne rzeczy i masz dobrego nauczyciela to możesz nauczyć się grać w ciągu kilku godzin ,a potem tylko szlifować swój talent:) ,a co do Energy to tamci dj większą uwagę przywiązują do gadki typu - "...prawdziwa petarda..." niż do techniki grania.

Pozdrawiam.

Ps: Mała poprawka żeby nie byłon że ktoś mnie nie zrozumiał;)

#103 Mc_NwM

• Zarejestrowani
  • 8 postów

Napisano 06 kwiecień 2007 15:49

Nie chce byc atakowany i nie chce atakowac ale w Piskich klubach technika grania jest zenujaca ... ale tak musi byc jesli Dj podchodzi do sprawy z zalozeniem ze 95% osob znajdujacych sie w klubie nie ma zielonego pojecia o robieniu przejsc ... doceniam tych ktorzy sie staraja i dokrecaja tempo gardze tymi ktorzy uwazaja sie za wielkich a jedyna czescia mixera ktora dotykaja jest crossfader.. prawo lewo bziumm...a no i wypadaloby podwazyc teze ze ktos widzial w stodole gramofony :D hahahaha ...o istnieniu plyt winylowych w klimacie disco polo nie slyszalem bycmoze sie myle ... tam ktos pytal jak nazywac piskich graczy jak nie DJ ... droga osobo to wodzireje :) ... connecto ktos pytal jeszcze o osoby ktore wyplynely na troszke szersze wody ... no tutaj masz zbawiciela, chociazby Positiva Club w Postominie pod Darlowem lub Gina Lebork..dalej.. energy mixy hehehe :D widac jak wysoki pulap osiaga osoba ktora o nich mowi ...orgazm natychmiastowy :) ...powiem smialo mialem ambitne plany by stworzyc na naszych piskich terytoriach klub z prawdziwego zdarzenia ... do czasu .. ogromne koszta.. z tego co wyliczylem ok. 100-150 tys na start plus utrzymanie klubu... ktory z piskich "biznesmenow zainwestowalby tak wielka kwote w tak niepewny interes.. jedyna osoba ktora przyszla mi na mysl to wlasciciel Hotelu nad Pisa ktory wykupuje po kolei wszystkie pawilony na miescie... co sklada sie na tak wielka sume ...poczynajac od pomieszczenia [staly koszt nie orientuje sie ile moze kosztowac wynajem](myslalem o duzej sali bylej Galindii o ile dalo by sie wyeksportowac stamtad meblowy) , kolejno oswietlenie to minimum 30tys , sam sprzet ok 15-20tys (dobry sprzet) , nastepnie wszelkiego rodzaju akcyzy na alkochol , zaiksy inne pierdoly rejestracja dzialalnosci i pewnie wiele innych rzeczy ktore pominalem ... wielki kapital ktory,ktory trzeba by bylo wlozyc zrzuca nas na ziemie z 4 pietra i kieruje do stodoly i iguany, ale coz innego nam pozostaje jesli perspektyw na lepsze klubowe jutro nie ma ...Klub Eskadra, Klimaty House(vocal,latio,electro) raz w miesiacu gwiazda Polskiej sceny klubowej, wynajem autobusow i sciagniecie imprezowiczow do klubu --> te kwestie narazie pozostawie moimi marzeniami ... jesli macie pomysly choc czesciowa realizacje tego co wybazgralem to piszcie ... pozdrawiam zbulwersowanych jak i tych, ktorzy godnie znosza bol ...tych nieswiadomych rowniez hehe :)

#104 Masterpl

• Zarejestrowani
  • 40 postów

Napisano 06 kwiecień 2007 16:13

ty ron a ty skad zes sie urwal ile masz lat podejrzewam ze 12 a muze robisz juz cale trzy tygodnie niewiem czy jest czym sie chwalic na twoim miejscu bym tego nieumieszczal na forum :D
pozdro

#105 RoN

• Zarejestrowani
  • 6 postów

Napisano 11 kwiecień 2007 14:57

he nie mam 12 lat :P i jakie trzy tygodnie szarpie cie czy co i sie nie chwale sie tyl se umieściłe bo chce uno problemo :D

#106 Masterpl

• Zarejestrowani
  • 40 postów

Napisano 11 kwiecień 2007 19:39

Co??Napisz jesz cze raz koncowke bo niezrozumialem :/

#107 RoN

• Zarejestrowani
  • 6 postów

Napisano 13 kwiecień 2007 18:16

he To twój problem nie mój HE HE :D O H-H

#108 Masterpl

• Zarejestrowani
  • 40 postów

Napisano 13 kwiecień 2007 21:37

No coments

#109 Agata

• Zarejestrowani
  • 9 postów

Napisano 14 kwiecień 2007 08:21

oj sie klócicie lepiej zerknac do ksiazki :P a poziom piskich dj-ów... jak byłam rok temu w Piszu byl bardzo niski a moze i wcale go nie było:)

#110 espes

• Zarejestrowani
  • 16 postów

Napisano 23 kwiecień 2007 17:51

Co jest wykończyły się tematy do rozmów???;)
Proponuje wrzucanie linków do Waszych ulubionych rozgłośni internetowych z miksującymi na żywo dj...ja na początek proponuje www.ministryofsound.com/radio
Miłego słuchania.
Pozdrawiam!

#111 eligrekeniks

• Zarejestrowani
  • 222 postów

Napisano 14 maj 2007 00:02

Cytat

W czym sie myle?Vinyle odchodza?Chciales sie wybic ze znalazles kolejny gramofon na CD czy jak? Vinyl to legenda,i piepsze to ze najlepsi DJ swiata graja na "Gramofonach CD" ,co mnie to obchodzi, wiekszosci z nich chodzi juz tylko o pieniadze.Vinyle kiedys odejda na bank ale poki co sa jeszcze w obiegu wiec trzeba z tego korzystac.Scratchowanie CDkiem...? dla mnie to co najmniej dziwne a nie jestem starej daty.Pozdro.

zgadzam się

nawiązując

eh... kurde winyl to to, to jest klasyk, jego pozycja w świecie dji jest po prostu ugruntowana na stałe i nigdy nie będzie przeżytkiem ,bo to co sie zrobi na winylu nie zrobi sie na cdekach i na odwrót, chociaż niekoniecznie ;) jakie "gramofony cd" ? o czym tu w ogóle dyskusja jest ?

Dla mnie dj bez gramofonów to nie dj... Ci co "puszczają muzykę" to nie dje, a po prostu imitacja dobrej "zmieniarki do płyt" i temu zaprzeczyć nie możecie. Nie chodzę do stodoły, po powiem tak "mi nie po drodze ;P" a w iguanie to piwka się jedynie napiję ,bo muzyka też jest ponad jakiejkolwiek krytyce - bynajmniej nie mówię o przebojach,bo dj tam chyba ma też tylko mikser i cd z funkcją "play", więc czego tu wymagać od biednego chłopaka? :P Teksty typu "to chodź pokaż co potrafisz" mnie po prostu rozwalają (chłopie jedź gdzieś na pierwszą lepszą imprezę gdzie stoją dwa gramofony i mikser ,a pogadamy o Twoim djingu ok ? ja byłem na wielu, wielu imprezach dj undergroundowych i tych bardziej znanych i trochę wiem co i jak chociażby od strony publiki ,a różnica jest OGROMNA)

Ja szczerze mówiąc nie zajmuje sie djingiem, aczkolwiek czymś pokrewnym i może któregoś pięknego dnia przejdę na stary poczciwy winylek, d'n'b to coś co mnie jedynie kręci i chciałbym spróbować... a póki co robię sobie co robię w czynie społecznym :)

#112 brzoza

• Zarejestrowani
  • 71 postów

Napisano 17 maj 2007 21:48

Vinyle sa niedowyparcia. Inny prestiz, inny klimat, inna impreza. Jak idzie sie do klubu i widzi dj'a grajacego z vinyli to sie az czlowiekowi cieplo na sercu robi.......

#113 obiektywinie

• Zarejestrowani
  • 3 postów

Napisano 02 lipiec 2007 08:28

DJ ?

#114 JanekMuzykant

• Zarejestrowani
  • 1 postów

Napisano 05 grudzień 2011 11:41

Przecież połowa z Was nie wie co to DJ'ka :D ale cóż, na klaunów to się patrzy, a nie się czyta :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych