Skocz do zawartości

Graffitti - osoby tworzące je - zapraszam

29 odpowiedzi w tym temacie

#1 Skrzeczowas

• Zarejestrowani
  • 10 postów

Napisano 20 lipiec 2007 11:58

Witam

Poszukuję osób zajmujących się tworzeniem graffitti. I celowo użyłem tutaj słowa: tworzeniem. Oczywiście nie interesują mnie bazgroły, nagminnie pojawiające się na elewacjach. Już wyjaśniam o co chodzi.

Otóż jest do pomalowania ściana. Docelowo o powierzchni ca. 200m^2, na początku (w zależności od wykonania) odpowiednio mniej. Temat ustalony, jednak oczywiście wariacje na jego temat mile widziane. Farby oraz narzędzia (nie znam się na tym) zapewniamy, co do reszty - to już indywidualne ustalenia.

Prosiłbym o kontakt osoby zainteresowane.
Pozdrawiam.

#2 szysza

• Zarejestrowani
  • 501 postów

Napisano 21 lipiec 2007 10:42

Witam!

W jakim mieście ma być to robione?

#3 Skrzeczowas

• Zarejestrowani
  • 10 postów

Napisano 21 lipiec 2007 15:37

Cześć

W Piszu oczywiście. Mam na razie jednego chętnego, czekamy na jeszcze kilku sprejowych artystów :) Ściana jest naprawdę duża, jedyne ograniczenie to temat.

#4 szysza

• Zarejestrowani
  • 501 postów

Napisano 22 lipiec 2007 23:16

A jeżeli można wiedzieć to w którym miejscu?

Osobiście jestem za graffiti. Oczywiście takim fajnym. Nie bazgrołami

#5 Skrzeczowas

• Zarejestrowani
  • 10 postów

Napisano 23 lipiec 2007 17:39

Serwus

Przy obwodnicy Biała-Kolno. Cały czas brakuje ludzi, w tym tygodniu może uda mi się rozwiesić parę ogłoszeń w mieście.

#6 Skorpion

• Zarejestrowani
  • 22 postów

Napisano 26 lipiec 2007 16:50

Cytat

A jeżeli można wiedzieć to w którym miejscu?

Osobiście jestem za graffiti. Oczywiście takim fajnym. Nie bazgrołami

dokladnie . dobra sprawa też jestem za,ale nie bazgroły tak jak powiedziałeś.Nie jakies H.W.D.P ani cos w tym stylu , bo to zgrywanie "hooligansow"jest nie modne.Cos ciekawego bylo by super :)

#7 Skrzeczowas

• Zarejestrowani
  • 10 postów

Napisano 26 lipiec 2007 21:17

Serwus

Wróciłem z podróży, i już przez parę tygodni będę na miejscu. Mam nadzieję, że sprawa ruszy.

Oczywiście że grafitti nie ma być bazgrołami. Raczej ma to być reklama, połączona z różnymi wariacjami - zależnie od twórców. W tym tygodniu postaram się porozwieszać ogłoszenia w mieście. Jeszcze raz zapraszam wszystkich chętnych artystów.
Pozdrawiam.

#8 SebaX

• Zarejestrowani
  • 202 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 27 lipiec 2007 08:46

Hej, tu w Piszu raczej nie znajdziesz wprawionego graficiarza. Proponowałbym Ci się skontaktowac z kims z Olsztyna. Są tam ekipy, które często maluja na sklepach, magazynach grafy na zlecenie, popytaj o AC NA, weteranów, oldschol czy newschol.

Popytaj o kiszota, alfa crew, kret.

elo elo 3 2 0

#9 Skrzeczowas

• Zarejestrowani
  • 10 postów

Napisano 27 lipiec 2007 18:44

dziękuję za radę, nie wiesz gdzie się o nich można pytać? zdaję sobie sprawę, że jest to zamknięta grupa, i osobom z zewnątrz może być trudno do nich dotrzeć

#10 d_KSM

• Zarejestrowani
  • 16 postów

Napisano 27 lipiec 2007 19:40

Po co daleko szukac ?? w naszym kochanym miescie sa dobrzy graficiarze zwłaszcza Wahaone który zrobił dobre graffity na fregacie

#11 d_KSM

• Zarejestrowani
  • 16 postów

Napisano 27 lipiec 2007 19:41

Po co daleko szukac ?? w naszym kochanym miescie sa dobrzy graficiarze zwłaszcza Wahaone który zrobił dobre graffity na fregacie

#12 M

• Zarejestrowani
  • 21 postów

Napisano 27 lipiec 2007 23:06

Jak brakuje ci osób a możesz zapewnić dojazd to wejdź na andegrand.pl i zapytaj na forum.

#13 r@per

• Zarejestrowani
  • 1 postów

Napisano 28 lipiec 2007 15:38

gdzie to robio

#14 Skrzeczowas

• Zarejestrowani
  • 10 postów

Napisano 28 lipiec 2007 16:35

@d_KSM: Jeden z tworzących napisy na Fregacie jest zainteresowany. Jednak ściana jest zbyt duża na robotę jednego człowieka.

@M: Sprawdzę, dzięki.

#15 wahson

• Zarejestrowani
  • 1 postów

Napisano 29 lipiec 2007 19:18

heheh nie no bez przesady graficiarz to ze mnie żaden... no chyba że początkujący. a co do tematu to do pomalowania tej ściany przydałoby się więcej osób. Bardzo chętnie zobaczyłbym w akcji ludzi z Olsztyna, w końcu od takich typów jak Alfa, Nesz czy Spectrum można się wiele nauczyć.

#16 M...

• Zarejestrowani
  • 28 postów

Napisano 29 lipiec 2007 21:43

Znam człowieka któy mógł by coś stworzyć osobiście go znam,- ale jak mówie jest to typowy amator...

Praca "KSM"-chyba nie muszę tłumaczyć
Dołączona grafika

#17 M...

• Zarejestrowani
  • 28 postów

Napisano 29 lipiec 2007 21:51

Projekt który nie bawem zostanie zrobiony:
Dołączona grafika

#18 -NSP-

• Zarejestrowani
  • 7 postów

Napisano 30 lipiec 2007 18:19

eema... z ta sciana to zajebisty pomysl... jak najbarzdziej jestem za graffiti w tym miescie... scianka jest ok i fajnie byloby zapelnic ja zajebistymi wrzutami...

#19 -NSP-

• Zarejestrowani
  • 7 postów

Napisano 30 lipiec 2007 18:28

mam pytanko... to ma byc cos w stylu graffiti jam czy wystarczy pokazac projekt i w dowolnym czasie pojsc tam i sobie na spokojnie malowac??

#20 Skrzeczowas

• Zarejestrowani
  • 10 postów

Napisano 31 lipiec 2007 06:21

Serwus

Planuję zebrać jak najwięcej ludzi, zebrać ich w dogodnym dla wszystkich momencie, ustalić co i jak. Nie musi być to robione na wyścigi chyba, że udałoby mi się znaleźć ludzi spoza Pisza - wtedy raczej byłoby to jedno-dwudniowe.

W każdym razie kwestia najważniejsza to ludzie. Później będziemy się zastanawiać co dalej.

#21 karczek

• Zarejestrowani
  • 1 postów

Napisano 07 sierpień 2007 19:23

mam pytanie. czy farby beda za darmo czy trzeba miec wlasne?
i na forum bylo napisane ze zalatwiony dojazd.
prosze o info.

#22 Gość_Anonymous_*

• Goście

Napisano 07 sierpień 2007 19:53

ja umiem grafitti malowadz

http://img410.images...beztytuumq5.png

#23 Joseph

• Zarejestrowani
  • 82 postów

Napisano 07 sierpień 2007 20:01

farby trza miec wlasne (polecam dekoral) ... a dojazd?? niestety, jeszcze zmiescisz sie do rozrzutnika;D..

#24 Joseph

• Zarejestrowani
  • 82 postów

Napisano 07 sierpień 2007 20:09

Cytat

ja umiem grafitti malowadz

cool;) to jesce sie zalapiesz ... na transport..

#25 Gość_Anonymous_*

• Goście

Napisano 07 sierpień 2007 20:14

ja lubie malowac grahfithi uwielbiam poprostó to jest kool

#26 M

• Zarejestrowani
  • 21 postów

Napisano 08 sierpień 2007 04:54

karczek

Cytat

farby oraz narzędzia (nie znam się na tym) zapewniamy, co do reszty - to już indywidualne ustalenia.

#27 destro

• Zarejestrowani
  • 12 postów

Napisano 28 styczeń 2008 21:36

są jacys writerzy w Piszu? ja osobiscie nikogo nie znam, ale jak macie jakis kontakt do kogos kto zajmuje sie sztuką graffiti to dajcie go do mnie.

#28 Młode Wilki

• Zarejestrowani
  • 9 postów

Napisano 02 czerwiec 2008 09:26

Podkreślamy raz jeszcze, iż sobotnia akcja to tylko warsztaty. Szlifowanie talentu piskich writerów. Akcja główna przypadnie na lipiec 2008. Moment kulminacyjny projektu będzie okraszony pokazami bboyingu oraz występami DJ-ów. A tymczasem zapraszamy do galerii foto, odzwierciedlającej przebieg całej majowej akcji treningowej na www.mlode-wilki.com.pl Można tam między innymi zobaczyć obraz szopy z przed i po graffiti ;-))

Pozdrawiamy.

Więcej w temacie Stowarzyszenie "Młode Wilki" w Piszu.

#29 ReeS

• Zarejestrowani
  • 115 postów

Napisano 09 lipiec 2008 15:06

Zauważyłem że młodzież z Pisza wzieła udział w projekcie "TAML" w Rodowie:-) Czy w przeszłości działaliście na podobnym polu? Chodzi mi o szkolenia liderów, konferencje. Jakie jest ogólnie Wasze doświadczenie?
Rozumiem że działacie lokalnie, w oparciu o zapewnienie prostych zajęć, takich jak np. wspomniane graffiti lub różne pokazy...młodzież to lubi, bo to nie są jakieś nudne imprezy integracyjne.

Ale projekt w Rodowie był projektem dosyć integracyjnym:-) No i właśnie, jak to wyglądało? Potrzebna była jakaś szersza motywacja? :-)

Pozdrawiam

#30 odrzewo

• Zarejestrowani
  • 6 postów

Napisano 21 lipiec 2008 12:04

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych