Skocz do zawartości

Nowe knajpki w Piszu :)

• Nie możesz odpowiedzieć
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 becky16

• Zarejestrowani
  • 3 postów

Napisano 08 sierpień 2007 10:54

Co sądzicie o nowych knajpkach? Fratello? Capricorno? I tych dwóch kebabach? :) o przepraszam ;] jednym kebaPie :P

#2 Joseph

• Zarejestrowani
  • 82 postów

Napisano 08 sierpień 2007 15:07

Fratello? mniam.. Capricorno? mniaam.. I tych dwoch kebabach?:) o przepraaaszam;] jednym kebaPie :P mniaaaaam mniaaaam mniaaaam...

ogolnie : mniam..

#3 Joseph

• Zarejestrowani
  • 82 postów

Napisano 08 sierpień 2007 18:04

mniammniam!

#4 wasiul

• Zarejestrowani
  • 20 postów

Napisano 09 sierpień 2007 11:05

dopiero co przyjechałem do pisza po dluzszej nieobecnosci. gdzie otworzyli te Fratello? Capricorno?

#5 becky16

• Zarejestrowani
  • 3 postów

Napisano 09 sierpień 2007 11:44

Capricorno jest na Gdańskiej 14 (to ostatnia ulica Pisza, w kierunku na Wiartel), Fratello to dworcowa.

#6 SebaX

• Zarejestrowani
  • 202 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 09 sierpień 2007 21:28

Co do capicorno to naprawde polecam tam jedzenie, jadłem w wielu restauracjach, knajpach i barach ale tam jest poprostu totalny nokałt dla wszystkich restauracji w piszu jesli chodzi o jakosc i smak jedzenia. Wszystko swieze robione na miejscu jak do tej pory numer 1.

Jesli chodzi o kebab i kebap w piszu, to zdecydowanie najlepszy KebaP jaki jadłem to wlasnie ten z Wojska Polskiego, wielka solidna zajebista porcja, z bardzo dobrze dobranymi składnikami i pysznym sosem - SMAKOWE !!

Kebab na miescie ( Kosciuszki ).... osobiscie uwazam ,ze porazka - suchy, chudy... bieda

Tej restauracji cos na F jeszcze nie widziałem. Ale zapewne sie tam pojawię :)

#7 ksmPisz

• Zarejestrowani
  • 13 postów

Napisano 20 sierpień 2007 21:46

we Fratello podają Lasagne , dobre :) polecam

#8 becky16

• Zarejestrowani
  • 3 postów

Napisano 21 sierpień 2007 09:52

w Capricorno też :P porcja 2x jak w Fratello :P

#9 ksmPisz

• Zarejestrowani
  • 13 postów

Napisano 21 sierpień 2007 21:10

a to tego nie wiedziałem , thx za info : )

#10 Martinez

• Zarejestrowani
  • 55 postów

Napisano 22 sierpień 2007 16:42

KebaP... :D =)) Mniam Pychotka :D Najlepszy Kebap w Miescie :D Bo KEBAB To Wielki Nie Wypał i Pewnie Tylko Bedzie Sezonowo :D:) bo Chyba Na Mrozie :D Nikt Nie Bedzie Jadł

#11 NoSkillNoFun

• Zarejestrowani
  • 249 postów

Napisano 22 sierpień 2007 18:14

hmmm moim zdaniem co do jednego kebaba i kebapa mam mieszane uczucia.... raz ze mały wybor surowek to jeszcze dziwne dodatki ja np. prazona cebula ?? i mało smaczne mieso. No ale kazdy ma swoje zdanie moja ocena 5/10.

#12 Redżi

• Zarejestrowani
  • 124 postów

Napisano 22 sierpień 2007 21:02

A moim zdaniem kto chce odworzyc Kebab powinien sie przejechac do Warszawy i zjesc kebaba w barze Diana (skrzyżowanie Marszałkowskiej i Świetokrzyskiej). W Piszu na Warszawskiej nie mają pojęcia co to jest Kebab. Mięso za cienko skrawane jakaś maszynką elektryczną (sic!!!!). W piszu Jest drogo i niesmacznie. W wawie kupuję za 6 zł i dostaję najwyższej jakości mięso i jem ze smakiem. A w Piszu Kebab na cienkim czyli w picie kosztuje 10zl i jest za wielki żeby to zjeść na raz. Poprostu zakupili takie duże placki i takie wielkie Kebaby kreca 2-3 osobowe hehehe. Ogolnie niepolecam strata kasy.

#13 hejter

• Zarejestrowani
  • 26 postów

Napisano 22 sierpień 2007 22:39

j/w to co napisane oraz.... kebaP w piszu to porażka...po kilku min. jedzenia dokopałem sie do miesa , które wyglądało jak skóry z kiełbasy ;/

#14 NoSkillNoFun

• Zarejestrowani
  • 249 postów

Napisano 23 sierpień 2007 09:09

heh widze redzi ze mamy podobne opinie co do kebabow w picie ;] za drogo za duzo i bezsensu ;] a Gdansku ceny kształtuja sie na poziomie od 6 zł do 9 zł (wszystkie w samym centrum miasta )w picie sa tansze i duzo duzo smaczniejsze ;] szczegolnie polecam alanya kebab w gdansku na starowce zaraz obok Rock Cafe najlepszy kebab jaki jadłem do tej pory zawsze dwa rodzaje miesa do wyboru albo cielecina albo piers z kurczaka oraz kilka surowek do wyboru. Chciałbym jeszcze dodac ze w rucianym rowniez probowałem kebaba tzw. rolo oczywiscie cena 10 zł i smak identyczny jak w piszu na Wojska Polskiego.

I jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia dlaczego niektore knajpki maja w nazwie kebab a inne kebap ?? Jesli ktos wie bym był bardzo wdzieczny za udzielenie wyjasnien ;] heh od roku nad tym sie zastanawiam ;]

#15 MeGaN

• Zarejestrowani
  • 63 postów

Napisano 23 sierpień 2007 16:08

Prawidłowa nazwa turecka to "KEBAP". Nie wiem, skąd pomysł, że "p" na końcu to tylko wynik ubezdźwięcznienia terminalnego... :] My spalszcamy pisząc KEBAB. Zwróćcie uwagę, że typowo tureckie knajpy serwują kebap, a te "zinternalizowane" - kebab.

#16 Solid Snake#15

• Zarejestrowani
  • 64 postów

Napisano 23 sierpień 2007 17:56

Heh Megan, nie ma to jak spisać mądre zdania z netu i dodać cos ode siebie, na dodatek z błędem ;]

#17 neodym

• Zarejestrowani
  • 19 postów

Napisano 25 sierpień 2007 09:09

Przepraszam bardzo my jestesmy w Piszu a nie Warszawa, Gdańsk... ile tam jest barow ,ludzi wiec jest roznica w cenach co ?

#18 Stuart

• Zarejestrowani
  • 355 postów

Napisano 07 listopad 2007 11:22

hmm... rözne smaki i rözne opinie. w piszu bylem w kebapie bo tak wszyscy to niby chwalä,powiem ze nic tam niema takiego nadzwyczajnego, kto sypie tyle suröki i daje widelec do kebaba? przepraszam kebapa ...smiech jak to pisz sie rozwija, jesli sie niemyle to w wawie chodzi wam o tego kebaba co najpierw sie placi a potem stoi w kolejce?? (smiech) slyszalem ze to najlpszy w wawie i powiem ze lippppaaa ,niema sie czym chwalic :P
do dzis jednym ze smaczniejszych jest ten w elku u turka.
po za tym ceny kebaba czy kebapa nie sa wygörowane bo za granica ceny sa od 1,5 - 2,5 euro
smacznego!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych