Skocz do zawartości

Internet bez telefonu

20 odpowiedzi w tym temacie

#1 Skrzeczowas

• Zarejestrowani
  • 10 postów

Napisano 02 styczeń 2008 11:04

Witam

Chciałbym się dowiedzieć o możliwości podłączenia się do sieci bez potrzeby posiadania telefonu stacjonarnego. Chodzi mi oczywiście o jak najszybszy i w miarę niedrogi (cena porównywalna z neostradą). Z internetu mozna otrzymać informacje jedynie nt. firmy romix - lecz albo tam jest jakiś błąd, albo ich ceny są z kosmosu (opłata miesięczna za 1Mbit 700pln...).

Z pewnością firmy zajmujące się dostawą zaglądają na te forum - prosiłbym o jakieś namiary, bądź oferty. Pozdrawiam.

#2 andzio

• Zarejestrowani
  • 3 postów

Napisano 10 styczeń 2008 20:43

W kolejnosci przypadkowej:
- Romix (strone znasz)
- Adex (chyba nie ma swojego www)
- Gemini ( http://it-gemini.pl )
- Ewentualnie jak mieszkasz na reganowku to jeszcze jakas tam firemka (nie wiem czy maja www).
Praktycznie wszystko po wifi.

#3 fromek

• Zarejestrowani
  • 40 postów

Napisano 28 styczeń 2008 11:37

tamten to stary cennik a to sa ceny tylko ze netto +22% :D

4
Przepustowość 256kbps/512kbps* – umowa na czas nieokreślony
44,00

5
Przepustowość 512kbps/1024kbps* – umowa na czas nieokreślony
50,00
ROMIX Mam jest dobrze :D (Wejscie rowne wyjsciu to jest duzy +)

#4 Rafciu

• Zarejestrowani
  • 105 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 28 styczeń 2008 22:05

Jeśli chodzi o net to minimalna prędkość oferowana przez wszystkie firmy to 256kb/s za coś około 35-38zł. Wszystkie firmy podłańczają albo po kablu ( najczęściej bloki) albo po wifi (domki). i to tyle bo temat stary jak rzeka.
Nie będę robił reklamy ale osobiście polecił bym tylko jedna firmę z tych co podał kolega bo reszta to albo słaba albo w ogóle pomylili interesy.
Jak masz kogoś w pobliżu znajomego co ma neostrade to podzielcie sobie czy po kablu a jak nie to radiowo i na pewno wyjdziesz na tym lepiej... ja by co to pytaj na GG czy PM pomogę.

#5 SebaX

• Zarejestrowani
  • 202 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 28 styczeń 2008 23:09

Gemini:
320kbps - 35zł BRUTTO
640kbps - 48zł BRUTTO

Umowa na czas nie-określony.

Mam Gemini i jest miodzio :)

#6 fromek

• Zarejestrowani
  • 40 postów

Napisano 29 styczeń 2008 10:06

ja tez chcial bym miec i pol mojego osiedla ale na Matejki i 1-go maja niema i polowa jest skazana na romix a reszta na adex;/(zal) ZRobcie cos no

#7 tomalsen

• Zarejestrowani
  • 1 postów

Napisano 31 styczeń 2008 23:09

DELTANET dziala na osiedlu Reganowek, w Maldaninie i okolicach:

256kbit - 35zl BRUTTO
384kbit - 45zl BRUTTO
512kbit - 55zl BRUTTO
Od 23 do 6 rano podwojenie predkosci sciagania w ramach tego samego abonamentu.
Strona: www.deltanet.internetdsl.pl
To byla reklama ;)

Poza tym trzeba spojrzec z dystansem na predkosci oferowane przez niektorych ISP, gdyz nie zawsze odpowiadaja one stanowi faktycznemu.

#8 Rafciu

• Zarejestrowani
  • 105 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 31 styczeń 2008 23:37

Cytat

ja tez chcial bym miec i pol mojego osiedla ale na Matejki i 1-go maja niema i polowa jest skazana na romix a reszta na adex;/(zal) ZRobcie cos no

A moze tak zamiast biadolić i czekac aż ktoś coś zrobi to może czas samemu coś zorganizować ??
W którym bloku na Matejki mieszkasz jaki numer?

#9 fromek

• Zarejestrowani
  • 40 postów

Napisano 01 luty 2008 07:57

JA nie na matejki to jest 1-go maja 9 ! od klatki mam 1-go maja a z drugiej strony bloku matejki i tu gemini nima :(

#10 Rafciu

• Zarejestrowani
  • 105 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 01 luty 2008 19:50

Bo z tego co mi wiadomo to działa jeszcze jedna firma o której nikt nie wspomniał MATCOM dwa dni tem rozrzucili ulotki po klatkach a z Matejki ktoś chyba ma od nich net więc jest jeszcze jedna alternatywa.

#11 fromek

• Zarejestrowani
  • 40 postów

Napisano 02 luty 2008 21:55

Matcom jak mi wiadomo to w Nidzie dziala i no chyba nie jest zle tylko moze ktos cennik zna ? Ale ja bym wolał gemini :p z tego kto ma to nikt nie narzeka

#12 SebaX

• Zarejestrowani
  • 202 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 03 luty 2008 12:31

Hej fromek, odezwij się na PW lub GG i pomyślimy, nick mi nic nie mówi i nie wiem czy się znamy. Kontakt na stronie.

Co do MATCOM, zawiązała się grupa osób, która chciałaby korzystać z usług Gemini również w Nidzie (wręcz proszą o to abyśmy i tam ruszyli z działalnością), więc coś tam jednak jest......

#13 Redżi

• Zarejestrowani
  • 124 postów

Napisano 07 luty 2008 13:18

Mam Gemini i jestem zadowolony. Chodzi jak rakieta z cała wykupioną przepustowością. Bardzo szybko wczytują się strony. Wcześniej miałem ....EX to lamusy podłączyli mi radiówkę kablem telewizyjnym z Astry. Non stop awarie. Chodziło jak krew z nosa. A z Gemini żadnych problemów. Solidna firma która zajmuje się tylko dostarczaniem internetu i robi to profesjonalnie. A nie tak jak inne firemki które zajmują się różnymi rzeczami a internet traktują jak kolejny biznes w który warto wejść.

#14 fromek

• Zarejestrowani
  • 40 postów

Napisano 07 luty 2008 18:46

Może piskie fiemy odwiedza forum i zobacza co kazdy mysli na ich temat a ŁADEKS to juz przezytek oni tak robia wszystko ze ooo ja wam jutro cos pokaze male foto jak to dzila u nich zal

#15 kulik1989

• Zarejestrowani
  • 40 postów

Napisano 23 luty 2008 13:48

Czy w gemini jest stałę czy zmienne ip? Jak w neostradzie rozłączasz łączyz i masz inne.

#16 SebaX

• Zarejestrowani
  • 202 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 23 luty 2008 23:28

W IT-Gemini było,jest i będzie stałe IP, dodatkowo masz możliwość przekierowania portów co daje Ci pewne prawa tak jak przy Publicznym IP :)

Firma IT-Gemini planuje do końca miesiąca uruchomić pierwsze łącza symetryczne w swojej ofercie, możliwe, że z publicznymi adresami IP.

Pozdrawiam.

#17 Delirus

• Zarejestrowani
  • 13 postów

Napisano 01 marzec 2008 19:14

Czy IT-Gemini działa bezprzewodowo na Matejki?

#18 fromek

• Zarejestrowani
  • 40 postów

Napisano 02 marzec 2008 11:20

czytaj dokladnie posty to bedziesz wiedzial

#19 fromek

• Zarejestrowani
  • 40 postów

Napisano 20 marzec 2008 11:19

ale musi zaczac dzilac bo z takimi predkosciami to .....

Dołączona grafika

#20 Gregory

• Zarejestrowani
  • 3 postów

Napisano 18 listopad 2011 11:50

Odgrzewam kotleta. Ostatnio zauważyłem ofertę telewizji Toya dotyczącą internetu. Za 45zł miesięcznie, z ekofakturą, dostajemy 4Mb/s downloadu i 0,5 Mb/s uploadu, gdzie za identyczną kwotę np. w Adexe mamy 1Mb/s download i ok. 100kb/s upload :). Może są użytkownicy internetu z Toya którzy wypowiedzą się na temat działania/stabilności internetu ?

#21 Rafciu

• Zarejestrowani
  • 105 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 18 listopad 2011 23:22

Osobiście nie mam, ale sąsiad z bloku obok ma i nie narzeka dodatkowo można dostać bezpłatnie IP zewnętrzne jak komuś potrzeba. Jak nie chcesz ADSL typu Neostrada, Multimo, Netia itp. to nawet się nie zastanawiaj tylko bierz z Toya bo Adex, Romix itp. są daleko w tyle za nimi.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych