Skocz do zawartości

Zmiana herbu i logo

• Nie możesz odpowiedzieć
53 odpowiedzi w tym temacie

#31 weedmasta

• Zarejestrowani
  • 459 postów

Napisano 03 marzec 2004 13:25

:twisted: Arcus wiesz dlaczego się zgodzili??
Bo ktoś za to dostanie ładną kasę!!
Jeżeli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze!!

#32 ania12200

• Zarejestrowani
  • 330 postów

Napisano 03 marzec 2004 15:02

ja rowniez stanowczno mowie NIEEEEEEEEEEEE!!! To jest totalna porazka :? hmmm moze bysmy sami namalowali jakis herb i pokazali wladzom :P moze dotarloby wtedy do nich to ze takie logo i taki herb to dzieci w przedszkolu maluja!!

#33 txd

• Zarejestrowani
  • 131 postów

Napisano 03 marzec 2004 21:37

to jest doslownie paranoja !! zeby tak bezczescic nasze Stare logo i herb... jak tak mozna ?! i to nasze wladze jeszcze sie do tego przyczynaja ...

#34 DRIVER

• Zarejestrowani
  • 499 postów

Napisano 04 marzec 2004 09:44

Pewnie chca odwrocic uwage mieszkancow od naprawde waznych spraw :!:

#35 acidek

• Zarejestrowani
  • 55 postów

Napisano 04 marzec 2004 18:30

To mi przypomina sytuację z sejmu sprzed kilku lat, kiedy to nasi posłowie hucznie debatowali nad tym, czy orzeł ma być w koronie czy bez. I czy ma patrzec w stronę prawą czy lewą. W kraju bieda z nędzą a oni nie mieli wtedy większych problemów niż herb. Owszem, herb - rzecz istotna, ale nie w kazdych okolicznościach. Czyżby w naszym mieście nie było już większych problemów? A poza tym mam jeszcze takie pytanie: czy w Piszu naprawdę nie ma nikogo kto by sie podjął tego projektu, że trzeba było szukać aż w Ostrołęce? Szanowni włodarze, coś mi tu brzydko pachnie...

MOST NAPRAWIAĆ, DROGI BUDOWAĆ I SPOKÓJ LUDZIOM ZAPEWNIAĆ, A NIE ZAJMOWAĆ SIĘ PIERDOŁAMI!

#36 Edzia

• Zarejestrowani
  • 16 postów

Napisano 05 marzec 2004 20:54

Ten nowy pomysl jest OKROPNY....nie rozumiem czemu nie mogą zostać stare...juz nie maja widocznie do czego się przyczepic;/;/;/NIE PODOBAJA MI SIE W ZUPELNOSCI!!!!!:P

#37 txd

• Zarejestrowani
  • 131 postów

Napisano 05 marzec 2004 21:00

juz wiadomo ze zmiany nie bedzie :P i cale szczescie :P w GP mozna sobie bylo przeczytac opinie miszkancow pisza i okazuje sie ze chyba wszystkie byly negatywne co do zmiany :)

#38 DRIVER

• Zarejestrowani
  • 499 postów

Napisano 06 marzec 2004 07:52

moim zdaniem w GP powinni cytowac niektore nasze posty i to nie tylko na ten temat. W koncu tez jestesmy mieszkancami pisza a nie wszyscy maja net i moga sobie nasze opinie poczytac

#39 txd

• Zarejestrowani
  • 131 postów

Napisano 06 marzec 2004 09:50

bylby to dobry pomysl :P tylko jestem ciekaw czy ktos z GP zaglada na to forum :P a jak nie to moze by tak wyslac do nich e-maila i zachecic ich do tego :?:

#40 prymas

• Zarejestrowani
  • 121 postów

Napisano 06 marzec 2004 10:56

GP to konkurencja panowie.......konkurencja......a do tego jeszcze prawa autorskie i te sprawy...

#41 txd

• Zarejestrowani
  • 131 postów

Napisano 06 marzec 2004 19:49

konkurencja :?: =]

#42 ania12200

• Zarejestrowani
  • 330 postów

Napisano 06 marzec 2004 21:31

najwazniejsze jest to ze herb i logo zostaja takie same :!: :wink: dziekujemy wladzom za podjecie ( nareszcie ) odpowiedniej decyzji :P

#43 txd

• Zarejestrowani
  • 131 postów

Napisano 06 marzec 2004 21:43

pewnie gdyby nie sprzeciwy mieszkancow mielibysmy nowe logo... ale na szczescie tak nie jets :!: :P

#44 weedmasta

• Zarejestrowani
  • 459 postów

Napisano 08 marzec 2004 14:55

:twisted: "będziemy walczyć będziemy konać, nigdy nie damy się pojamć........."
Walczmy, nie dajmy sobie w kasze dmuchać

#45 andy

• Zarejestrowani
  • 89 postów

Napisano 08 marzec 2004 20:48

Jakoś tak dziwnie w Gazecie wyczytałem ze propozycje projektu złożył kierownik Osrodka Informacji Turystycznej pan Sokoll i skojarzyło mi sie to z autorem tych dziwacznych projektów. Niewiem czy to jest forum do potwierdzenia wiadomosci ze mąż pani v-ce burmistrz jest właśnie kierownkiem Osrodka Informacji Turystycznej, pachnie mi to załatwianiem stanowisk, mam propozycje dla admina tego forum aby zorganizował czat z osobą która zajmuje sie wizerunkiem naszej gminy, mysle ze to nie jest sprawa bardzo skomplikowana jesli nasze władze deklarują otwarcie na dyskusje z mieaszkancami.

#46 little mermaid

• Zarejestrowani
  • 15 postów

Napisano 13 marzec 2004 10:42

Chociaż nowy "herb" i logo nie przeszły i sprawę można uznać za zamkniętą, nie chciałabym, żeby w przyszłości sytuacja się powtórzyła i nasze kochane władze stawiały nas przed faktem dokonanym w sprawach, które nas wszystkich przecież dotyczą. Nie będę wypowiadać się o walorach artystycznych tych kontrowersyjnych projektów, bo one są po prostu żałosne. Wsytdziłabym się, gdyby można je było gdzieś spotkać. Uważam, że Sytem Identyfikacji Wizualnej przydałby się i byłby udany w oparciu o ocecne logo i herb (on jest świadectwem naszej historii i nie powinniśmy go "unowocześniać").

#47 breyt

• Zarejestrowani
  • 2541 postów

Napisano 28 sierpień 2004 13:14

A co sądzicie o herbiku ala Piski www.kurier.iap.pl :shock: :) :lol: :lol:

#48 breyt

• Zarejestrowani
  • 2541 postów

Napisano 04 wrzesień 2004 14:14

Tak wygląda oryginał herbu http://www.lo.olecko...rby/herby12.htm ;)

#49 Aanniiaa

• Zarejestrowani
  • 320 postów

Napisano 04 wrzesień 2004 16:17

Moim zdaniem zmiana herbu jest nie potrzebna, a po za tym to dotychczasowy herb jest lepszy...

weedmasta wcześniej dobrze wspomniał, że tu musi chodzić o pieniążki, wydaje mi sie że ten co miał projektować nowy herb, musiał mieć niezłe wtyki i niezłą kase by zarobił...
a to wszystko pociąga za sobą dodatkowe koszty dla mieszkańców Pisza, a lepiej było te pieniądze zainwestować w coś innego, coś bardziej potrzebnego i coś bardziej z sensem :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

#50 arcus

• Zarejestrowani
  • 166 postów

Napisano 04 wrzesień 2004 16:34

To jest czysty nepotyzm. komu mamy dać zarobic jeżeli nie własnym znajomym ;) Tak właśnie myślą władze miasta, zresztą nie tylko władze. Nepotyzm jest ogólnopolskim problemem, Polacy maja taką mentalnośc, że chętnią zatrudnią kogos z rodziny lub przyjaciela niż kogoś obcego (lecz mającego lepsze kwalifikacje). Jeżeli chodzi o prywatne firmy to ja nic do tego nie mam, nie mój biznes. Ale jeżeli w placówkach państwowych, urzędach coś takiego się dzieje to jest bardzo źle.
A ta sytuacja własnie tak wygląda.
Pragnę tylko przypoomnieć że nepotyzm jest nielegalny, jest to zachowanie niezgodnę z prawem, ale i tak nikt na to nie zwraca uwagi.

#51 Aanniiaa

• Zarejestrowani
  • 320 postów

Napisano 05 wrzesień 2004 15:34

Pewnie że mamy dawać zarobić dla własnych znajomych... z tym że jak mamy im dawać zarobić to przynajmniej niech to bedzie za coś z sensem...
Bo np lepiej jest sciągać od podatników deczko więcej kasy na remonty dróg niż na zmiany herbów

#52 breyt

• Zarejestrowani
  • 2541 postów

Napisano 14 wrzesień 2004 11:58

Herb naszego powiatu jest trochę śmieszny :D Przedstawia chyba pieska spacerującego w powalonym, bezścółkowym lesie z 4 lipca ;) Ale na stronie Starostwa jest w ciągłym ruchu więc nie można mu się przyjrzeć :roll: http://www.powiat.pisz.pl/ :(

#53 Ana-r

• Zarejestrowani
  • 192 postów

Napisano 12 październik 2004 15:29

ja tam na zmiane herbu i logo sie nie zgadzam nie wiem jak inni ale ..... nie i tyle!
Juz jestem przyzwyczajona do tego.... z reszta herbu nie powinno sie zmieniac! (moim zdaniem)

#54 breyt

• Zarejestrowani
  • 2541 postów

Napisano 25 czerwiec 2005 08:20

... prosto z pierwocin :

http://www.ilx.pl/breyt/zrool.jpg

... to był czas żmudnych rycin :?

Dziś grafika :P to prosta praktyka 8)

http://www.ilx.pl/breyt/logo_zet.jpg

Pozdrawiam załogantów 8)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych