Skocz do zawartości

Aleja Turystów

37 odpowiedzi w tym temacie

#1 andy

• Zarejestrowani
  • 89 postów

Napisano 23 maj 2008 10:22

Czy moze ktoś z Was zauważył że dopuszczono tam ruch samochodów do 15km./godz. , takie cuda mogą wyłącznie chyba zdazyć się w Piszu. Po alejce nad rzeką ustawiono ławki, przychodzą rodziny z małymi dziećmi, a właściciel ośrodka "Roś" ma tak wielkie względy wsród władców Pisza że udostepnili dojazd samochodem do jego osrodka. Wydaje się że sama nazwa świadczy o przeznacżeniu tej drogi.

#2 Pele_

• Zarejestrowani
  • 123 postów

Napisano 23 maj 2008 13:34

Widziałem i jestem zbulwersowany. Jechałem sobie niedawno z kumplem rowerkiem na wycieczkę, właśnie Aleją Turystów i jakiś bus zapierda.... Na pewno nie jechał mniej niż 50 km/h. A co by było gdyby szło tamtędy małżeństwo z dzieckiem, a tu taki bus wyskakuje z zakrętu?

#3 M

• Zarejestrowani
  • 21 postów

Napisano 23 maj 2008 15:36

Ktora to ta, aleja turystow ? :/ To ta jak się idzie na plaze ? :/

#4 ReeS

• Zarejestrowani
  • 115 postów

Napisano 23 maj 2008 19:50

Tak

#5 Bobas

• Zarejestrowani
  • 26 postów

Napisano 24 maj 2008 13:49

Szkoda, że władza jest tak sprzedajna.

Ciekawe co dostali w zamian za pozwolenie jazdy po Alei Turystów?
Ja też się zdziwiłem, jak byłem z dzieckiem na spacerze, a tu jeden za drugim śmigali aż się kurzyło. I na dodatek, żaden samochód nie był NPI.

#6 andy

• Zarejestrowani
  • 89 postów

Napisano 25 maj 2008 04:45

Bobas napisał:

Ciekawe co dostali w zamian za pozwolenie jazdy po Alei Turystów?
była kolacyjka suto zakrapiana alkoholem, a co było "pod stołem" to tylko Bóg raczy wiedzieć. W ogóle z tym ośrodkiem to są ciekawe sprawy, tylko gołym okiem widać zasypywane trzcinowisko, zasypany kanał melioracyjny co spowodowało że łaki po drugiej stronie Alei Turystów zalane są na okrągło wodą, no i ten "fantastyczny" kolorystycznie i architektonicznie dopasowany do Mazurskiego krajobrazu hangar na łodzie. To tak na pierwszy rzut oka idąc na spacerek po pożal sie Boze "Alei Turystów". Kiedyś na forum była tradycja odpowiedzi w pewnych sprawach rzecznika Burmistrza, póżniej Pan Burmistrz Szymborki obraził sie na forumowiczów i było bez odpowiedzi, jak wygląda sprawa po objęciu władze przez nową ekipę ?.Czy jest rzecznik ?, moze nie skoro Burmistrz ma dwóch zastepców to moze on sam lub jego zastępcy zajeliby sie chociaż w cześci wytłumaczyć nam mieszkańcom grodu nad Pisą, dlaczego tak jest i jakie my mamy z tego korzysci ?, bo narazie widze ze nasze zdrowie i wypoczynek jest narażany poprzez takie decyzje.

#7 Rafciu

• Zarejestrowani
  • 105 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 25 maj 2008 12:25

Zaznaczam obrazu ze informacja nie do końca potwierdzona więc jak ktoś może coś powiedzieć więcej lub potwierdzić to bardzo proszę.
Otóż wspomniana aleja turystów ma być przebudowana kiedy i czy są jakieś plany nie wiem ale ma tam powstać jakiś deptak i oczywiście droga do wspomnianego ośrodka i dalej hotelu. Problem jaki się pojawił to likwidacja kliku ogródków działkowych lub Igułany ostatnio jak słyszałem to miała być podjęta druga opcja czyli likwidacja Igułany a dzierżawa terenu ma być nie przedłużona.

#8 Pele_

• Zarejestrowani
  • 123 postów

Napisano 25 maj 2008 18:36

Jakie proponujecie podjąć kroki w związku z tym?

#9 Bobas

• Zarejestrowani
  • 26 postów

Napisano 25 maj 2008 18:57

Deptak tak, ale bez możliwości jazdy samochodami.

#10 KathrinVonHexe

• Zarejestrowani
  • 108 postów

Napisano 25 maj 2008 19:35

ta wieść z przebudową to chyba plotka puszczona w eter.
czy ktoś ma jakieś potwierdzone informacje?
przez takie domysły, to można więcej złego zrobić niż dobrego.

#11 Rafciu

• Zarejestrowani
  • 105 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 25 maj 2008 21:23

Napisałem że jest to informacja nie potwierdzona ponieważ źródłem tej informacji są ludzie posiadający tam działki, sam mam tam działkę, były na ten temat rozmowy na zebraniu działkowców nie byłem na nim więc dlatego pisze że informacja nie potwierdzona.

Deptak ma być oddzielnie a droga oddzielnie.

#12 KathrinVonHexe

• Zarejestrowani
  • 108 postów

Napisano 26 maj 2008 10:09

pożyjemy zobaczymy.

#13 michal m

• Zarejestrowani
  • 11 postów

Napisano 26 maj 2008 17:24

Cytat

no i ten "fantastyczny" kolorystycznie i architektonicznie dopasowany do Mazurskiego krajobrazu hangar na łodzie.
A jak Ci sie podobają hangary nad rzeką ???

Co do aleji rzeczywiscie przydał by sie deptak z prawdziwego zdarzenia a według mnie powinien on ciągnąć sie od plaży aż do cmentarza...No i fajnie było by też gdyby przy deptaku był jakiś amfiteatr....

#14 andy

• Zarejestrowani
  • 89 postów

Napisano 27 maj 2008 08:21

Oj marzymy o deptakach z "prawdziwego zdarzenia" tymczasem niszczymy to co mamy na dzien dzisiejszy, robiąc z Alei Turystów drogę szybkiego ruchu dla samochodów. Właściciel kupując ten ośrodek powinien sie liczyć z utrudnieniami dojazdu jakie będą mieli jego klienci, tak mi sie przynajmniej wydaje. Ale nie mam racji, wczesniej ustawiono znak zezwalający na ruch pojazdom ośrodka "Roś" /jakaś prywatna droga ??/ , a obecnie zezwolono wszystkim. A hangary nad rzeką też oczywiście mi się nie podobają, ale tak nie przeszkadzają w spacerowaniu i wypoczynku na Alei Turystów.

#15 fromek

• Zarejestrowani
  • 40 postów

Napisano 27 maj 2008 21:29

Najlepiej wstawcie przy tablicy "Pisz" z kazdej strony miasta Dołączona grafika

#16 mKay 01

• Zarejestrowani
  • 38 postów

Napisano 28 maj 2008 00:08

Popieram cie!!! najlepiej odstraszyc wszystkich turystow. niech nie pakuja kasy w nasze miasto, niech nasze miasto sie nie rozwija. Najlepiej na tym znaku umiescic jeszcze wesolego turyste i tyle. bo po co maja tu przyjezdzac OBCY ludzie?!?! Poprostu paranoja!!!

#17 KathrinVonHexe

• Zarejestrowani
  • 108 postów

Napisano 28 maj 2008 07:46

ojojoj, jakaż tu tendencja do skrajności panuje. ludzie, bez przesady.

#18 andy

• Zarejestrowani
  • 89 postów

Napisano 29 maj 2008 04:32

Coś mam wrażenie ze snoopy171 i fromek nie rozumiecie o czy w tym wątku piszemy, nie chodzi mi o to zeby zamknąć się w klatce. Prosze bardzo jest osrodek i życze właścicielowi pełnej obsady nie tylko w sezonie turystycznym ale przez cały rok. Ktoś kto jedzie samochodem może tam dojechac inną drogą , a nie ma potrzeby lawirowania pomiędzy spacerowiczami.

#19 fromek

• Zarejestrowani
  • 40 postów

Napisano 29 maj 2008 07:04

jestes na miejscu turysty i pierwszy raz odwiedziles ta wioche i chyba latwiej wytlumaczyc ze ma jechac wzdłuż rzeki. i po prostu lepiej dojechac. A MY bardzo dobrze rozumiemy o co chodzi tylko co niektorym wszystko przeszkadza.

a nie kobinowac miedzy domkami i diurawymi drogami :D

#20 mKay 01

• Zarejestrowani
  • 38 postów

Napisano 29 maj 2008 11:32

uwierzcie, ze bardzo ciezko komus dojechac okrezna droga tzn wojska polskiego, trzcinowa, potem kierunek na plaze od strony łupek... tzn ciezko komus zrozumiec jak sie tlumaczy... albo taki turysta skreca na biala-piska albo na lupki albo jeszcze lepiej-na czerniewskiego (na skrzyzowaniu na os. wschod). a ty musisz wisiec na telefonie w recepcji dobre 30 minut, oby nie wiecej, zeby koles dotarl do hotelu (to juz nie jest osrodek tylko hotel-kategoryzacja odbyla sie w poprzednim roku). otoz problemem jest to, ze nalezy cos z ta droga zrobic ale napewno jej nie zamykac!!! a moze by tak droga od iguany do hotelu ROS byla otwarta, a droga od hotelu ROS do CAMPu az po skrzyzowanie na ktorym skreca sie na lupki (turystow, trzcinowa, dluga) powinna byc zamknieta?? bo lubie sobie tam pospacerowac a jezdza mi samochody pod nosem?? Napiszcie jakis wniosek, petycje o zamkniecie drogi z kazdej strony. Ludzie wina nie lezy w tym kto z kim ma jakies uklady bo szybki i latwy dojazd MUSI byc zeby nie odstraszac turystow. problemem jest to ze od wielu wielu lat nikt ta droga sie nie zajmuje... zostawmy pole do popisu nowej wladzy. a pozniej to ocenimy Pzdr

#21 fromek

• Zarejestrowani
  • 40 postów

Napisano 29 maj 2008 13:35

znajac nasze wladze to nic nie zrobia

#22 ReeS

• Zarejestrowani
  • 115 postów

Napisano 29 maj 2008 14:56

Jak nic nie zrobią?! Projekt zrobią!!! A potem schowają go do szuflady, bo pieniędzy nie będzie:-)

#23 fromek

• Zarejestrowani
  • 40 postów

Napisano 29 maj 2008 21:21

o tak :D to napewno

#24 KathrinVonHexe

• Zarejestrowani
  • 108 postów

Napisano 30 maj 2008 13:03

snoopy, a może oznaczyć drogę dojazdową do hotelu, a nie wisieć na słuchawce?

szybki i łatwy dojazd "MUSI" być?! nie żartuj sobie. byłeś może kiedyś w Gałkowie? tam jest taki 'idealny dojazd', że aż się chce tam przyjeżdżać znanym ludziom. zastanów się trochę i rozejrzyj wokoło.

ReeS i fromek, po to porusza się temat żeby coś (być może) zaczęło się dziać. dobrze, że nie wszyscy mają takie myślenie jak wy, bo nie byłoby żadnych rozmów na jakiekolwiek tematy - myślenie 'po co? przecież to i tak nic nieda! - brawo chłopcy, brawo.

ReeS, po Tobie nie spodziewałam się takiego podejścia.

#25 ReeS

• Zarejestrowani
  • 115 postów

Napisano 30 maj 2008 16:49

Jakiego podejścia? Uogólniłem! Napisałem że...

Cytat

Projekt zrobią!!! A potem schowają go do szuflady, bo pieniędzy nie będzie

...I dobrze napisałem! Bo nie tylko w Piszu narasta tendencja do pisania projektów inwestycyjnych, na które się potem przymyka oczka i składa winę na kogo innego. (Nawet ostatnio Polska góruje w Europie pod względem makiet, projektów, itp. które nie doczekały, i chyba niedoczekają się zrealizowania).

Wracając do tematu, to tak jak napisałaś, że można by było...

Cytat

oznaczyć drogę dojazdową do hotelu

Szkoda że wcześniej nikt o tym nie pomyślał.

#26 fromek

• Zarejestrowani
  • 40 postów

Napisano 30 maj 2008 16:56

ogolnie temet jest do bani i pewnie niedlugo wstawia znak bo ulica dluga juz jest skonczona ale zanim oni to zrobia tooooooooooooo

#27 ReeS

• Zarejestrowani
  • 115 postów

Napisano 30 maj 2008 17:25

...To banda podchmielonych małolatów powygina wszystkie znaki w mieście

#28 KathrinVonHexe

• Zarejestrowani
  • 108 postów

Napisano 02 czerwiec 2008 20:42

ReeS, uogólniłeś i uważasz, że to jest dobre? najlepiej wsadzić wszystko do jednego wora, wymieszać i dobrze zacisnąć sznurkiem?

Cytat

..To banda podchmielonych małolatów powygina wszystkie znaki w mieście

też planujesz się w niej znaleźć? :)

jeśli zagląda tu ktoś poinformowany w temacie, to może podzieli się z nami informacjami? brakuje tu konkretów dotyczących ewentualnych zmian.

#29 ReeS

• Zarejestrowani
  • 115 postów

Napisano 03 czerwiec 2008 09:08

Cytat

ReeS, uogólniłeś i uważasz, że to jest dobre? najlepiej wsadzić wszystko do jednego wora, wymieszać i dobrze zacisnąć sznurkiem?

Do wora to już dawno tę sprawę schowano, tylko zapomniano dobrze wymieszać i zawiązano różową kokardką:-)

Dyskusja pod tytułem "Co zrobić z Aleją Turystów" ciągnie się już od dwóch albo trzech lat. Sam osobiście tamtędy nie chadzam (a jak chadzam to nie zwracam zbytnio uwagi na jadących tamtędy BKLów, WOSów, itd, itp). Dla mnie mogą tam nawet przekopać tunel pod rzeką i będzie git.

Cytat

też planujesz się w niej znaleźć? :)

Nie spodziewałbym się po Tobie tak śmiesznej riposty:-)

#30 fromek

• Zarejestrowani
  • 40 postów

Napisano 03 czerwiec 2008 09:28

niby maja cos zrobic ale napewno nie w tym roku dziekuje zamykamy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych