Chcialbym poruszyc temat remontow drog i chodnikow.Mamy srodek sezonu a w najwiekszym parku rozwalili chodniki bo robia sciezke rowerowa nie mozna bylo zaczac tego na jesieni jak teraz dostac sie na plac zabaw i przeciez tam jest piekny kawalek deptaku ale ktos powzial decyzje ze teraz w lato na to czas jest.Kto dal zgode na remont w lato sluzy w Guziance moze zapytal by sie teraz włascicieli osrodkow w Piaskach Wejsunach jak to wplynelo na turystow.Wydaje mi sie ze nasza gmina i powiat zamiast przyciagac turystow to odpycha ich.
Remonty w Piszu i okolicach
Rozpoczęte przez niki, 13 sie 2009 22:38
10 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 01 sierpień 2009 13:06
Napisano 01 sierpień 2009 13:49
Nieważne KIEDY, ważne że WOGÓLE jest coś remontowane...
Napisano 02 sierpień 2009 01:41
Pewnie, że tak. Chwila moment i będzie wyremontowane.
Jestem pewien, ze nie korzystasz z tego na co dzień, tylko tak napisałeś temat, bo przejeżdżając widziałeś, że są jakieś tam prace :P
Jestem pewien, ze nie korzystasz z tego na co dzień, tylko tak napisałeś temat, bo przejeżdżając widziałeś, że są jakieś tam prace :P
Napisano 05 sierpień 2009 11:23
Moim zdaniem chodnik powinien zostać położony- Od przejazdu kolejowego na wschodzie to końca granic miasta (wylot na Babrosty-Biała Piska). W okolicach tamtejszej zatoczki (zajazdu dla autobustów), widziałem wypadek. Kierująca samochodem potrąciła pieszego. Nie wiem czy tamta osoba przeżyła. W stronę Maldanina , Snopek są chodniki a w stronę Babrost nic. Nawet w granicach miasta. Miasto powinno tam odzyskać teren pod chodnik od właścicieli tamtejszych działek , którzy to zagarneli teren pasa drogowego. Powiększyli swoje działki zasadzili trzeba. Trzeba to zlikwidować odzyskać pas drogowy i zrobić chodzik i niech ludzie chodzą bezpiecznie.
Napisano 05 sierpień 2009 11:35
Widzę że jednak chodnik ma powstać po całości do końca miasta.
Panie Ksepka wytnij Pan ten las ,który pan zasadził w pasię drogowowym i przez to budowa chodnika stoi. Płot też do rozwalenia
Panie Ksepka wytnij Pan ten las ,który pan zasadził w pasię drogowowym i przez to budowa chodnika stoi. Płot też do rozwalenia
Napisano 05 sierpień 2009 20:17
to leć pomóż wycinać
Napisano 10 sierpień 2009 20:11
Cytat
Pewnie, że tak. Chwila moment i będzie wyremontowane.
Napisano 11 sierpień 2009 07:19
Chyba się zagalopowałeś, może Ty pijesz piwo i to w parku a maszyny Cię wyrywają z pijańskiego snu. Gdybyś był takim ojcem, jakim się opisujesz, bez problemu znalazłbyś w Piszu inne place zabaw, nawet masz obok parku 2 miejsca, gdzie mogą pobawić się dzieci. Skrzyżowanie Warszawskiej i Wojska Polskiego - obok ronda masz plac zabaw i chwile dalej na Młodzieżowej za blokiem. Bez problemu można przeżyć ten czas remontów w parku. Po co to zaraz narzekać i marudzić bo PRACUJĄ. Gdyby nie pracowali to marudziłbyś, ze nic nie robią? Nie bałeś się o swoje dziecko, że wyrżnie o te wystające kafelki chodnika i wybije zęby? Chodnik w parku był tragiczny. Ciesz się, że Twoje dziecko będzie mogło poruszać się bezpiecznie.
Napisano 11 sierpień 2009 10:42
Zgadzam się z Sebą
Napisano 11 sierpień 2009 14:53
marecki 03 mam pytanie w jaki sposób mają być wykonywane roboty inżynieryjno-ziemne w parku do którego chodzisz z córeczką??? Do parku, który w/g Ciebie rozjeździły ciągniki!!??:I drugie pytanie o jakim świecie i piciu piwa przed blokiem mówisz ?? no może mówisz- piszesz o własnych doświadczeniach!!??
Przez życie trzeba iść z glową podniesioną do góry i nie dać sie podeptać.
Napisano 13 sierpień 2009 22:38
Trochę nie w czas ten remont ale dobrze,ze robią .Ja tez mam małego synka chodzilismy do parku ,a teraz dla jego bezpieczenstwa wybieramy sie na osiedlowe place zabaw i tez jest prawie ok.Plac obok ronda do bezpiecznych chyba nie nalezy gdyz jest zbyt blisko ulicy zero ogrodzenia jakis kawałek płoteczka,ale znalazłam super plac zabaw obok szk.nr 3 teraz chyba gimnazjum do jezdni daleko duży miejsca i brak hustawki pod które czesto malutkie dzieci wbiegają.No i takim cudem przetrwamy ten bałagan w parku za to potem będziemy chodzic nie przewracajac się,aczkolwiek robili chodnik od mostu w str rynku i nadal mozna sie tam zabić LITOSCII.
niki
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych