12 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 02 listopad 2011 21:57
Rozmawiałem ostatnio z kilkoma osobami, które mają problemy z zarządzającymi piskim basenem. Jakoś tak zbiegły mi się opinie (chyba w związku z remontem na basenie) na różne tematy. Z jednej strony zwykli użytkownicy mówią że jest za drogo, w porównaniu do tego co basen oferuje, z drugiej trenerzy i firmy prowadzące naukę pływania krytykują zarządzającego (dyrektora MOSIR) że robi przeróżne problemy - to "makaronów" nie ma gdzie trzymać, to istnieją limity osób na tor, instruktorzy muszą płacić jakieś koszmarne pieniądze, nawet gdy nie wchodzą do wody (co zwiększa cenę nauki pływania dla mieszkańców)... w końcu że traktuje się trenerów jako tych z których można doić kasę i inaczej niż np. w Kolnie traktuje się ludzi jak petentów nie jak klientów.
Chciałbym porozmawiać na ten temat. Co sądzicie ogólnie o piskim basenie. Jako korzystający z pływalni lub jako osoby mające profesjonalną styczność z pływalnią. Być może dyskusja będzie zaczątkiem szerzej poruszanego tematu np. w postaci Rozmów Piszanina.
Chciałbym porozmawiać na ten temat. Co sądzicie ogólnie o piskim basenie. Jako korzystający z pływalni lub jako osoby mające profesjonalną styczność z pływalnią. Być może dyskusja będzie zaczątkiem szerzej poruszanego tematu np. w postaci Rozmów Piszanina.
Napisano 03 listopad 2011 00:19
Musze sie wybrac, żebby stwierdzić. Ktoś chętny?
Napisano 03 listopad 2011 08:05
Stosunek tego co oferują do ceny jest porażający za 35min - 10pln ?
dużo po remoncie się nie zmieniło sauny,zimny natrysk i Jacuzzi i siłownia
moim zdaniem gdyby powstały jakieś karnety siłownia+basen z atrakcyjnymi cenami to jakoś tych ludzi by zachęciło
osobiście wolę do Mikołajek się wybierać na basen.
dużo po remoncie się nie zmieniło sauny,zimny natrysk i Jacuzzi i siłownia
moim zdaniem gdyby powstały jakieś karnety siłownia+basen z atrakcyjnymi cenami to jakoś tych ludzi by zachęciło
osobiście wolę do Mikołajek się wybierać na basen.
Napisano 03 listopad 2011 12:52
Byłem wczoraj i powiem tak- szału nie ma, dorobili saunę i ... no właśnie na tym chyba koniec rzeczy na plus bo niestety zbyt wygórowana cena jak za 35 min czyli 10 zł nieadekwatna do takiej pływalni, poza tym zbyt niski poziom ciśnienia wody w prysznicach (ile to ja się musiałem nawciskać żeby w końcu porządnie poleciało!), śliska posadzka w szatni (mokro jak przy odwilży na wiosnę), zakaz skoków na banie (chociaż to akurat można znieść). Jak dla mnie ocena 3 z dwoma, nie chcę jednak żeby wyszło, że narzekam jak typowy Polak na wszystko i dodam jeszcze jeden plus jaki mi się przypomniał- nieobowiązkowy czepek dla łysych! Dlatego pokuszę się o podniesienie oceny i wystawiam pełne 3. Chodzić zamierzam nadal i wciskać ten prysznic do oporu mając nadzieję, że się nie wywalę w śliskiej szatni i po cichu próbując skoczyć na banie... gdyby jeszcze ta cena była niższa a tu się płaci jak składki do ZUS-u
Napisano 03 listopad 2011 15:18
Witam, właśnie mam zamiar w najbliższym czasie wybrać się na basen z córeczką, ale po tym co czytam nie wiem czy są do tego dobre warunki. Nie pozostaje mi nic innego jak tylko samemu sprawdzić. Ogier piszesz że jest śliska posadzka. To co tam nie pozwalają chodzić w laczkach (klapkach)
Napisano 03 listopad 2011 15:53
Pozwalają, ba nawet jest to wskazane ale jak się klapek zapomina to się brodzi w wodzie. Moim zdaniem powinni częściej zmywać w razie jakbym znowu zapomniał laczków marki Kubota
Napisano 03 listopad 2011 22:28
Po remoncie jest na pewno lepiej niż było, ale do standardu daleko jeszcze. Prawda jest to co pisze Krzysiek, że są jakieś chore jazdy na basenie i pilnowanie czasu pływania jak niepodległości. Szkoda, że nie wprowadzono rozwiązania z kartami chipowymi, wtedy pływasz ile chcesz i płacisz za tyle. Brakuje mi małego basenu dla dzieci, mam nadzieje, że kiedyś w przyszłości basen rozbuduje się w kierunku zwiniętego kortu tenisowego( pewnie go szlag strzelił) Co do cen to lekkie przegięcie. W mikołajkach 1,5h kosztuje 30 pln u nas ten sam czas 20 pln, ale jakość bez porównania.
Napisano 04 listopad 2011 04:01
Użytkownik Jacek Zarzecki dnia 03 listopad 2011 22:28 napisał
Co do cen to lekkie przegięcie. W mikołajkach 1,5h kosztuje 30 pln u nas ten sam czas 20 pln, ale jakość bez porównania.
Napisano 04 listopad 2011 16:08
Proponuję na początku ustalić co do czego porównujemy. Mianowicie piska pływalnia nie jest parkiem wodnym takim jaki jest w Mikołajkach, za to park wodny jest pływalnią taką jaka jest w Piszu z licznymi dodatkami przewyższającymi standard naszego basenu. Więc uważam, że rozkład cen jest naturalnie poprawny. Oczywiście jesteśmy świadomi tego, że cena jest adekwatna do jakości i ilości dostępnych funkcji w danym obiekcie. Jeśli chodzi o wysokość ceny... myślę, że tu sytuację faktycznie poprawiłoby stworzenie karnetów, gdyby karnet dodawał bonus w postaci 1h za 10zł - czy byłoby już dobrze? Ustalmy, czy problemem tak naprawdę jest wysokość ceny, bo każdy inaczej patrzy na tą samą dziesięciozłotówkę, czy ilość czasu, bo każdy ma inne zapotrzebowanie na ilość pływania.
Jeżeli niezadowolonym jest ten, który korzysta z basenu raz czy dwa razy do roku, uważam, że powinien płacić tą dychę bez marudzenia. Trzeba wziąć to pod uwagę, że ten basen jest czynny cały czas, maszyny ciągle filtrują wodę, powiększa się stopień wyeksploatowania - krótko mówiąc - basen łaskawie czeka, aż ten ktoś niezadowolony-sknera z niego skorzysta. Jeśli korzystającym jest osoba, która nie robi tego od święta, powinna mieć ten przywilej wykupowania hurtowego godzin na pływalnie na preferencyjnych warunkach koniec i kropka!
Jeżeli niezadowolonym jest ten, który korzysta z basenu raz czy dwa razy do roku, uważam, że powinien płacić tą dychę bez marudzenia. Trzeba wziąć to pod uwagę, że ten basen jest czynny cały czas, maszyny ciągle filtrują wodę, powiększa się stopień wyeksploatowania - krótko mówiąc - basen łaskawie czeka, aż ten ktoś niezadowolony-sknera z niego skorzysta. Jeśli korzystającym jest osoba, która nie robi tego od święta, powinna mieć ten przywilej wykupowania hurtowego godzin na pływalnie na preferencyjnych warunkach koniec i kropka!
Napisano 04 listopad 2011 17:27
Jak najbardziej zgadzam się z Sebą, jednak karnety które dziś obowiązują są mało korzystne. Bodajże 20% zniżki i trzeba 10 wejść wykorzystać w miesiącu. Zarządcy basenu radzę wybrać się do Kolna i spojrzeć na mega tablicę, gdzie można zobaczyć, że dla regularnie pływających cena spada o połowę, a jeszcze bardziej gdy jest się ulgowym. Poprawcie mnie jeśli się mylę.
Ale jest jeszcze druga strona sprawy, o której ten, kto nie ma dzieciaków może nie wiedzieć. Jeśli chcę wysłać dziecko na indywidualny trening, to jest spora zapora cenowa. Dziecko płaci za godzinę 10 zł + instruktor 15, to przy jego dosyć skromnym zarobku 25 zł brutto za godzinę cena wychodzi 50 złotych za godzinę. To cholernie drogo! W Kolnie dziecko płaci mniejszą stawkę, a instruktor nie płaci nic, bo traktują go jako kogoś, kto przyprowadza Klienta i kto uczy korzystania w przyszłości z usług basenu
Ale jest jeszcze druga strona sprawy, o której ten, kto nie ma dzieciaków może nie wiedzieć. Jeśli chcę wysłać dziecko na indywidualny trening, to jest spora zapora cenowa. Dziecko płaci za godzinę 10 zł + instruktor 15, to przy jego dosyć skromnym zarobku 25 zł brutto za godzinę cena wychodzi 50 złotych za godzinę. To cholernie drogo! W Kolnie dziecko płaci mniejszą stawkę, a instruktor nie płaci nic, bo traktują go jako kogoś, kto przyprowadza Klienta i kto uczy korzystania w przyszłości z usług basenu
Napisano 07 styczeń 2012 21:37
Kilka lat temu kupowałam regularnie karnet i chodziłyśmy z koleżanką o 7.oo. Jednak po tym jak w czasie pływania pani sprzątająca szorowała obwódkę basenu jakimś tam środkiem i spłukiwała to w basen podziękowałam za taką imprezę z atrakcjami i nie chodzę.
Napisano 12 styczeń 2012 18:02
Sebax jak pięknie piszesz tylko to jest troche zacofane myślenie to nie my mamy sie pod pożądkowac do maszyn i nie to nas jako potencjalnego użytkownika interesuje im bardziej dopasujemy warunki a przede wszystkim cenę to więcej basen będzie miał użytkowników a co z tym idzie ?.....więcej będzie zarabiał basen proste tylko ludzie są troszkę zacofani nie da taniej aby było więcej tylko trzyma się ceny i nic z tego nie ma..............CZYŻ NIE a może nie łatwiej jest zrobic dni kiedy są np wtorek piątek że od godziny 18-19 do 22 jest dostępny dla wszystkich bez 35min bez ograniczenia i np za tę DYCHĘ w inny dzień tylko dla pań itd przecież więcej wtedy można zarobic i nie martwic się że maszyny muszą pracowac a za to trzeba płacic coś dla ludzi i odwrotnie!!!!!!!!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych