Skocz do zawartości

Piski eSport, spotkajmy sie razem

propozycja LANparty

12 odpowiedzi w tym temacie

#1 szymonkrzak

• Zarejestrowani
  • 73 postów

Napisano 28 listopad 2011 21:40

Witam !
widze forum znowu ruszyło , aby nadać mu większej prężności i przywrócić dawne zainteresowanie naszym piskim forum porusze tenat esportu w piszu

Prawie jażdy z nas był kiedyś w kafejce internetowej lub grał na informatyce i wie jak smakuje możliwość grania z przyjaciółmi w jednym pomieszczeniu , jest to ogromna frajda :) Lecz jeszcze fajniej jest móc zagrac na swoim sprzęcie do ktorego jestesmy przyzwyczajeni

Od 2007 kilka razy do roku spotykam sie z przyjaciółmi organizując tzw. LANparty. Polega to na tym ,że do określonego miejsca zwozimy swój sprzęt komputerowy, podłączamy, dołączamy do sieci i gramy w popularne gry sieciowe .Na początku było dość cięzko , każdy miał jednostkę stacjonarną i gruby monitor a więc zebranie sprzętu było dość uciązliwe . Zapaleńców nie brakowało i pomimo tego ,że zaczynaliśmy skromną ekipą 4 osob to teraz przy spotkaniu jest nas 10-15 ( zalezy co komu wypadnie ). Przy takiej licznie osób cięzko jest spotkać się u kogos i rozlozyc caly sprzęt ( ograniczenie przestrzeni ) chodź dużo się już zmienilo i większość osób ma juz bardziej mobilne sprzęty .
Ostatnio po wypowiedziach zauważyłem ,że takich inicjatyw nie brakuje i nie tylko ja i moi znajomi organizujemy takie spotkania.

A więc chciałbym wyjść z taką inicjatywą zorganizowania wspolnego spotkania LANowego / turnieju ? Spotkać się na kilka/kilkanaście godzin , przeprowadzić kilka meczów w gry które sami wybierzemy.
Dzięki temu nasza piska społeczność graczy będzie mogła sie poznać lepiej, będą mogły powstawać realne drużyny itd.

Wszystko zależy od tego ile osób byłoby chętnych, opierając się o tą liczbę moglibysmy myśleć o dalszej organizacji , min. o wynajęciu / wypozyczeniu sali bo sprzęt sieciowy mamy juz raczej zorganizowany
Liczy się tylko zapał naszych piskich obywateli :) pokażcie ilu nas jest i zorganizujmy coś naprawdę fajnego, jeżeli wszystko wypali moglibyśmy spotykać się częściej :)

Wkrótce ten wątek zostanie też poruszony na facebooku

ps. W Warszawie taka inicjatywa miala miejsce po raz pierwszy już w 2004 roku, i przybyło na nią 700 osob z calej polski , impreza ta trwała 3 dni :)

Załączone pliki

#2 ficek

• Zarejestrowani
  • 2 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 28 listopad 2011 21:48

Witaj Szymon;) jak coś masz pełne wsparcie organizacyjne i techniczne ode mnie . ! pozdrawiam. i zachęcam wszystkich. Wstępnie możecie pisać tutaj lub na gg do mnie lub szymona jeśli jesteście zainteresowani. ja- 12747890 szymon-7808664

#3 tomas

• Zarejestrowani
  • 1 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 28 listopad 2011 22:21

Jestem jak najbardziej za :D Fajna inicjatywa, jednak ktoś coś jeszcze myśli o urozmaiceniu czasu :P Jeżeli chodzi o jakąkolwiek pomoc w sprawach technicznych to zgłaszam swoją chęć : p Oczywiście jak i chęć udziału :D Mam nadzieję, że jakoś się to rozwinie ^_^

#4 Piszanin

• Administratorzy
  • 137 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 28 listopad 2011 23:08

Ciekawa inicjatywa. Chętnie ją wesprę w miarę możliwości.

Wstępnie deklaruję uczestnictwo, choć obawiam się że jestem w tej kwestii dinozaurem. Z drugiej strony to dinozaury pierwsze przetarły szlaki. W latach 1998-2003 grywało się w akademiku w Quake 3 Arena, Starcrafta i czasem w Unreala. W Piszu też grałem na kilku małych Lanparty z bratem (obrywałem od niego ostro) i kilkoma kolesiami (max 6 osó B).

Także napiszcie w jakie gry się teraz gra, a szczególnie w jakie gracie w Piszu. W wolnej chwili, choć mam ich mało, mógłbym potrenować. Nie sądzę bym był jakimśtam megagraczem, ale chętnie posłużę za mięso armatnie. W końcu ważny jest Fun w tych sprawach.

A może ktoś w Q3A gra?

#5 szymonkrzak

• Zarejestrowani
  • 73 postów

Napisano 28 listopad 2011 23:40

Q3A jest oczywiście stała pozycją na liście :)
my grywamy jeszcze - CS 1.6 , starcraft BW , UT , ut04, COD4 , Killing Floor, FlatOut 2
gry nie mają wyśrubowanych wymagań więc śmigają i na starszych sprzętach

Najwazniejsze jest to , żeby zebrac odpowiednia ilość chętnych osób , wtedy bedzie mozna myśleć o większym spotkaniu :)

na chwilę obecną załozylismy grupe na Facebooku - Piski eSport

co ciekawe próba takiej inicjatywy (chyba) miała juz miejsce, na sklepie kompserwis na ul. Wojska Polskiego wisiała ulotka piskiego forum gammingowego , ale nigdy nie zapamiętałem adresu i nie sprawdziłem

gromadźmy się :)

#6 ficek

• Zarejestrowani
  • 2 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 29 listopad 2011 15:57

CSCSCSCS;p

#7 szymonkrzak

• Zarejestrowani
  • 73 postów

Napisano 01 grudzień 2011 17:58

Więc tak , z tego co dzisiaj sie dowiedziałem jest mozliwosc zorganizowania imprezy tego typu w starostwie - sala konferencyjna :)
mozna dostac ją na tę kilkugodzinną koferencję pod warunkiem napisania listu do starosty ( i jego zgody ), salę mozna dostac nawet za darmo jezeli podlega się pod jakas organizacją ( porozmawiam z jedną , moze sie uda , ale i wy sprobujcie - jest to w koncu wydarzenie kulturalne )
jest na prawde duża i pomiesci wszystkich chętynch pomieści, tylko teraz pytanie - ilu by bylo takich chętnych ? jezeli ta sprawa bedzie wiadoma, wiadoma bedzie rowniez forma tego typu spotkania ( LAN , czy stawiamy serwer i 4fun przez kilka h )
a więc proponuje na chwilę obecną pozapraszac wszystkie osoby (grupa na FB- Piski eSport ) ktore bylyby zainteresowane tego typu wydarzeniem , zeby wiedziec orientacyjnie co i jak

pozdrawiam :)

#8 szymonkrzak

• Zarejestrowani
  • 73 postów

Napisano 01 grudzień 2011 18:11

Pragnę poinformować, ze po wstępnych rozmowach i przedstawieniu pomysłu firmie telekomunikacyjnej IT-Gemini z Pisza, otrzymałem zapewnienie bezpłatnego wsparcia technicznego w postaci profesjonalnego sprzętu oraz pomocy informatycznej na czas trwania imprezy.

pozdrawiamy i dziękujemy

#9 S.o.u.l.

• Zarejestrowani
  • 56 postów

Napisano 05 grudzień 2011 22:02

Użytkownik szymonkrzak dnia 01 grudzień 2011 17:58 napisał

Więc tak , z tego co dzisiaj sie dowiedziałem jest mozliwosc zorganizowania imprezy tego typu w starostwie - sala konferencyjna :)
mozna dostac ją na tę kilkugodzinną koferencję pod warunkiem napisania listu do starosty ( i jego zgody ), salę mozna dostac nawet za darmo jezeli podlega się pod jakas organizacją ( porozmawiam z jedną , moze sie uda , ale i wy sprobujcie - jest to w koncu wydarzenie kulturalne )

Stowarzyszenie już jest ... kwestia kontaktu ze mną i spotkania się. Pozdrawiam

#10 szymonkrzak

• Zarejestrowani
  • 73 postów

Napisano 06 grudzień 2011 10:25

@ S.o.u.l

to bardzo miło z Twojej strony :) narazie sala konferencyjna jest taka pierwsza propozycją ale jest też inna w razie nie wypału tego pomysłu :) Będe się kontaktował

#11 S.o.u.l.

• Zarejestrowani
  • 56 postów

Napisano 06 grudzień 2011 15:35

Z miejscem nie będzie problemu - potwierdzam :) ..kwestia tylko "papierologi", którą już trzeba wykonać.
Pozdrawiam

#12 szymonkrzak

• Zarejestrowani
  • 73 postów

Napisano 21 grudzień 2011 16:57

zapraszam na oficjalną strone

tam już wszystko wyjaśnione

www.mazuryesport.pl

#13 Piszanin

• Administratorzy
  • 137 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 04 styczeń 2012 14:07

Oto link do artykułu - potwierdza to że warto pisać na forum i że dobre pomysły mają szansę na realizację
http://www.piszanin....warzystwie.html

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych