Skocz do zawartości

STRAŻ MIEJSKA w PISZU

9 odpowiedzi w tym temacie

#1 kasia

• Zarejestrowani
  • 6 postów

Napisano 10 luty 2012 22:56

za co płaci się straży miejskiej???? kasę biorą a nic nie robią niedawno nasze bloki zostały odnowine jakaś łobuzeria sztukę swoją wymalowała, nie ma w tym mieście porządku ani władzy z głową na karku każdy pilnuje swojego interesu a niestety nie wspólnego!!!!!!!!!!!!!

#2 Rafciu

• Zarejestrowani
  • 105 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 10 luty 2012 23:48

No właśnie zadajmy to pytanie: Po co powstała w Piszu Straż Miejska?

#3 mKay 01

• Zarejestrowani
  • 38 postów

Napisano 11 luty 2012 13:11

Ja proponuję, ażeby zlikwidować Straż Miejską, a zainwestować w jakieś kursy nauki poprawnej pisowni i ortografii m.in. dla Kasi.
PORZĄDEK piszemy przez RZ !!!

Kasiu co proponujesz? Może to, żeby strażnicy miejscy stali przed twoim blokiem 24 na dobę? Zły pomysł.
Od dawna mówi się o zainstalowaniu monitoringu w Piszu, ale jak się domyślam zaraz będą sprzeciwy typu "to niezgodne z konstytucją", "to łamie ogólno przyjęte zasady etyki", "inwigilacja" bla bla bla sranie w banie.

#4 S.o.u.l.

• Zarejestrowani
  • 56 postów

Napisano 11 luty 2012 14:43

mKay 01 zgadzam się w 100% ... ja jestem za monitoringiem :) ... jest to coraz bardziej popularne narzędzie (i w wielu kwestiach pomocny) przy ustalaniu faktów. Jest to jedno z lepszych rozwiązań służące bezpieczeństwu mieszkańców.

#5 Rafciu

• Zarejestrowani
  • 105 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 11 luty 2012 15:57

Według mnie na dzień dzisiejszym najprostszym, najszybszym i zarazem najtańszym działaniem w kierunku o którym pisze "kasia" było by zwiększenie częstości patroli w takich miejscach. Jeśli mamy już tą Straż Miejską czy Policje wykorzystajmy ją po prostu. Prawda jest taka że większość Policjantów i Strażaków Miejskich dobrze wie gdzie trzeba częściej zaglądać, bo tam może się coś dziać, pytanie czy zagląda? Monitoring owszem ma swoje plusy i minusy, niestety jest to inwestycja bardzo kosztowna nie tylko jeśli wychodzi o wykonanie, ale i o eksploatowanie. Ciągle jest to niestety tylko dodatkowe narzędzie dla służb i niestety służby muszę najpierw chcieć je wykorzystać i to przede wszystkim dobrze wykorzystać. Co z tego że osoba nadzorująca zauważy jakąś sytuację, jak Policja przyjedzie na miejsce zdarzenia 10 minut po fakcie, a panowie robiący bałagan założą kaptury na głowę i zasłonią twarz. Tylko że w tym przypadku zdarzenie musi zajść w miejscu gdzie będzie kamera i tu powstaje pytanie czy takim monitoringiem zostanie objęte tylko centrum miasta czy całe miasto, a należy pamiętać że nasze osiedla to coraz częściej wspólnoty które to maja różne przeróżne widzimisię co za skutkuje tak jak pisze mKay 01

Cytat

... zaraz będą sprzeciwy typu "to niezgodne z konstytucją", "to łamie ogólno przyjęte zasady etyki", "inwigilacja" bla bla bla sranie w banie.

#6 mKay 01

• Zarejestrowani
  • 38 postów

Napisano 11 luty 2012 17:37

Panowie, a co myślicie o tym, żeby w niektórych miejscach zainstalować po prostu atrapy...? Może to, w połączeniu z prawdziwymi kamerami i patrolami SAMEJ POLICJI odstraszyłoby w znaczącym stopniu wandali?

Chociaż z drugiej strony to małe miasto i wieść o atrapach szybko by się rozniosła... hmmm...

Nie mam pomysłu. Ja też jestem za monitoringiem. Mimo, że kamery przemysłowe są bardzo drogie (no i ta eksploatacja jak pisze Rafciu).
Wzmożenie patroli w miejscach, gdzie DEBILE najczęściej rozrabiają? Nie wiem czy wykorzystywanie statystyki coś tutaj da.
Nigdy nie wiadomo w jakim miejscu WANDALOWI zacznie odbijać.

#7 kasia

• Zarejestrowani
  • 6 postów

Napisano 11 luty 2012 23:07

mKay 01 dziękuje za zwrócenie mi uwagi na tamat pisowni, proszę o wyrozumiałośc przy tak wrażliwym temacie nie myślę o pisowni bo szlag mnie trafia jak są bezsensownie marnowane NASZE pieniądze i natychmiast poprawiam błąd :o szkoda że nasza władza nie myśli rozsądnie i przyszłościowo !!!!!!!!!!!!!

#8 kasia

• Zarejestrowani
  • 6 postów

Napisano 11 luty 2012 23:45

Nasza straż miejska albo siedzi w urzędzie albo dupe wozi, a może tę dupę przewietrzyc!!!!!!!! i pochodzic troche skoro już są, a nie stare babki po wsiach straszyc jak ostatnio w ogłoszeniu było jak nie chcą to zlikwidowac!! moritoring założyc nie wszystkie kamery muszą byc włączone na raz wystarczy je zmieniac aby zmylic ludzi może wtedy nie będą puszczały wodze wyobrazni

#9 Joseph

• Zarejestrowani
  • 82 postów

Napisano 13 luty 2012 20:31

Wyświetl postUżytkownik kasia dnia 11 luty 2012 23:45 napisał

a nie stare babki po wsiach straszyc

Przynajmniej wiadomo, że trzeba omijać wsie.
Jak sama nazwa wskazuje, Strasz Miejska jest uprawniona do straszenia po wsiach :)

#10 Kierowca Derbi

• Zarejestrowani
  • 301 postów

Napisano 24 kwiecień 2012 23:14

tak co do patroli to zauważyłem że na osiedlach takich jak Nowy Świat czy Reganówek to szkoda Policji i Straży brudzić obuwie bo rzadko są widywani tu PIESZO śmiechem żartem powiem że powinno się pozabierać samochody i niech wszyscy chodzą po miescie a jeden z komendy przez radio mowie gdzie mają lecieć : ) kto bliżej ten leci i już : )

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych