Skocz do zawartości

BUDOWA SKATE PARKU

67 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mały

• Zarejestrowani
  • 3 postów

Napisano 16 listopad 2003 13:00

SIEMA TO ZNOWU JA .ODDZIELNY TEMAT BEDZIE LEPSZYM MIEJSCEM DO DYSKUSI NA TEMAT BUDOWY SKATE PARKU.WPISUJCIE CO MYSLICIE O TYM POMYSLE.NARA.POZDRÓWKA ALLLLLLLLLL

#2 Marko-

• Zarejestrowani
  • 1 postów

Napisano 16 listopad 2003 15:58

elo , wiadomo ze skateparkw naszym mieści to pomyśł nie kiepawy więc nie bede pisał jak to bedzie i co to da bo sprawa jest jasna, bardziej chciałbym napisac o miejscu i wykonaniu, to że skatepark zajmuje duzo miejsca to fakt jesli chcemy postawic drugi 'woodworld" czy " milenium" ale my śle ze zadowoli nas typowy skatepark europejskich rozmiarów(nie zaszkodzi większy) a miejsca w naszym piszu jest dużo , choćby wczesniej podawany amfiteatr przy ul. targowej , ale tesz np. łąki obok plaży wydają sie dobrym miejscem na skatpark. Po drugie wykonanie skateparku , trezaba bylo by wynajć profesionalna firme do tego a jesli miasto sobie z tym nie poradzi to możemy pomuć , to chyba wszytko co chciałem napisać , Narka

#3 Noonatz

• Zarejestrowani
  • 1 postów

Napisano 23 listopad 2003 21:57

Yo!!!
No w piszu konieczny jest skatepark bo nie ma gdzie jeździć na osprzęcie i taka inwestycja napewno by się opłaciła!!!
3majmy kciuku

#4 eligrekeniks

• Zarejestrowani
  • 222 postów

Napisano 24 listopad 2003 22:37

skatepark spoko potrzebny ,ale o co chodzi Ci w tym momencie ..taka inwestycja by sie oplacila ? w jakim kierunku ? czyli bedziesz gotowy placic za skatepark piataka za godzine ? bo ja Twojej wypowiedzi niezrozumialem.w jakim sensie by sie oplacila ?

#5 Nail

• Zarejestrowani
  • 21 postów

Napisano 25 listopad 2003 00:05

W wawie placisz 3 zl za caly dzien ... a oplacic to by sie zaabardzo nie oplacila .... bo po pierwsze jezeli bylby to skatepark z prawdziwego zdazenia nie pod otwartym niebem tylko jakis namiot ... to trzeba zatrudnic ludzi zeby tego pilnowali w nocy , zbierali kase itd...trzeba zaplacic pesje ... a jak nikogo w skateparku nie bedzie powiedzmy w zimie bo pizdziawa to na czym oni beda zarabiac ??

#6 eligrekeniks

• Zarejestrowani
  • 222 postów

Napisano 25 listopad 2003 07:11

Wawa to Wawa ... a Pisz to Pisz... . w Wawie proxima kosztuje 10-12 zl ,a w Piszu szajski Diadem stoi 8 zl (a roznica w dyskach jest kolosalna).... wiec jesli postawia cos takiego jak skatepark co bedzie nowoscia i jak to kazdy baton szuka w takich miejscach pieniedzy dodatkowych to moim zdaniem minimum za wstepniaka bedzie wlasnie te 5zl... . (minimum czytaj max. 10 zl ) =]]

#7 eligrekeniks

• Zarejestrowani
  • 222 postów

Napisano 25 listopad 2003 07:16

jeszcze chcialem powiedziec ,ze oplata za ten skatepark bedzie konieczna.Inwestycja musi sie w jakims stopniu zwrocic... .wkoncu nic sie nie buduje za darmo. Trzeba wziasc tez pod uwage ,ze w Waiwe wiecej osob jezdzi ,wiec analogicznie maja wiecej klientow co za czym idzie ,ze cena biletow moze byc mniejsza ...a w Piszu nie ma tylu skate ... wiec trzeba cene biletow podniesc do takiej ceny ,aby byl jakis zarobek z tego... . W tym panstwie nic nie ma za darmo !

#8 Nail

• Zarejestrowani
  • 21 postów

Napisano 26 listopad 2003 00:30

najbardziej obawiam sie tego ze bedzie 5 osob na tydzien i nie bedzie im sie to oplacac :) bo nawet nie ma takiej mozliwosci. Poprostu nie ma takiej mozliwosci zeby z biletow utrzymywal sie skatepark , a zeby sie jeszcze za sprzet zwrocilo ... phi nie ma mowy :)

#9 eligrekeniks

• Zarejestrowani
  • 222 postów

Napisano 26 listopad 2003 07:23

Cytat

najbardziej obawiam sie tego ze bedzie 5 osob na tydzien i nie bedzie im sie to oplacac :) bo nawet nie ma takiej mozliwosci. Poprostu nie ma takiej mozliwosci zeby z biletow utrzymywal sie skatepark , a zeby sie jeszcze za sprzet zwrocilo ... phi nie ma mowy :)

czyli wlasnie zaprzeczyles temu ,ze skatepark ma prawo istnienia !! przemysl co napisales ,bo z tego co widac piszesz ,ze skatepark bedzie nieoplacalny i inwestorom nawet sie nie zwroci za sprzet. Czyli sie nie oplaca go budowac... zakladajac kto go bedzie doinwestowywal ? remontowal ? jak nie bedzie zadnej oplaty to skatepark sie rozlozy w pol i nie bedzie juz skateparku :D

#10 Nail

• Zarejestrowani
  • 21 postów

Napisano 26 listopad 2003 15:57

to co mam mowic ze bedzie pieknie slicznie bosko i w ogole cacy ze bedzie pelno ludzi i ze bedziemy na tym miliony zarabiac ??

#11 Nail

• Zarejestrowani
  • 21 postów

Napisano 26 listopad 2003 16:30

Czy nowe chodniki , kostka brukowa , przynosza jakies dochody ?? nie. A przeciez trzeba bylo zainwestowac zeby ludzie czuli sie lepiej. Tak samo jest w wypadku skateparku.

#12 -glz-

• Zarejestrowani
  • 12 postów

Napisano 26 listopad 2003 17:20

A tak w ogóle, to kto jeździ wyczynowo na BMXie rolkach lub desce ?? ( ewentualnie hulajnogdze :) )

#13 eligrekeniks

• Zarejestrowani
  • 222 postów

Napisano 26 listopad 2003 17:53

po1. kostka brukowa ,chodniki etc. to nie inwestycje tylko polepszenie tego co sie sypie... . i to sluzy calemu spoleczenstwu piskiemu =]
po2. pieniadze na drogi sa czesciowo z wladz regionu ,a czesciowo z pieniedzy panstwa.
po3. Ze skateparku nie beda korzystac wszyscy .. tylko okreslona czesc ludzi ... z moich obliczen wynika ,ze to bedzie max 20 osob ktorzy powazniej juz zajmuja sie skatebordingiem(jesli tak ich mozna nazwac - nieczepiajmy sie szczegolow...) + do tego bachory majace deske zeszlifowana(dofinasnowuja Sklejke) z kolkami od resorakow... . hulajnogami lub wrotkami... . :)
po4. budujac coraz wiecej ...a otrzymujac nic za to miasto po prostu ponosi straty... a potem z jakich funduszy to remontowac wszystko? nie bedzie z czego
po5.Nail przemysl co mowisz... . jeszcze raz ...bo w tym momencie calkowicie sie z Toba niezgadzam !! powinna byc oplata chociaz symboliczna(tu okolo 5zl) .. ale musi byc koniecznie jakas oplata !!!!
po6.pozdrawiam... .

#14 Nail

• Zarejestrowani
  • 21 postów

Napisano 26 listopad 2003 18:01

a czy ja powiedzialem ze nie bede placil za skatepark ? nie wydaje mi sie

#15 eligrekeniks

• Zarejestrowani
  • 222 postów

Napisano 26 listopad 2003 18:01

na BMX jezdzi pan Marek_e (Pasztet jak kto woli) na rolkach jezdzi pan. Nail(Alien jak kto woli lub Qbed =] ) a ja sie przygladam i czasem proboje swoich sil na BMX Paszteta ... nawet raz mi sie udalo podskoczyc na tylnim koleczku 30 razy :) hehe to nie moja dzialka ... . Dobrze jeszcze jezdzi pan.Robal(na desce,ale sie polamala biedulkowi..bylem przy tym jak ja rozwalal o donice,ostatnio jezdzacego widzialem go jak karal rolki Naila) ... pozatym jeszcze FAzi na rolencjach czasem wymiatal .. no i trzeba jeszcze dodac ,ze Nelka tez jezdzi na rolkach .. przynajmniej jezdzila.. jak znasz to sie orientujesz o kogo chodzi :) no i jeszcze paru ludziow ..ale nie bede ich wymienial.. pokusilem sie tylko tych co najlepiej znam... .

#16 Nail

• Zarejestrowani
  • 21 postów

Napisano 26 listopad 2003 18:03

ten skatepark powinni postawic niedaleko szpitala tak wogole :)

#17 eligrekeniks

• Zarejestrowani
  • 222 postów

Napisano 26 listopad 2003 18:07

Cytat

a czy ja powiedzialem ze nie bede placil za skatepark ? nie wydaje mi sie

a czy ja powiedzialem ,ze jakies miliony ? Mi sie zdaje po prostu ,ze z tego skateparku to nawet nie bedzie kasy ,zeby wyremontowac go jak cos... .Rozwali sie wszystko ,a nikt nawet palcem nieruszy ,zeby go naprawic ,bo nie bedzie za co.. . o to mi chodzi... .Inwestuje sie po to nie zeby sie lepiej czuc ..tylko kazda inwestycja ma na celu jakis zarobek. Inwestujac np. w jakos firme wierzysz ,ze Ci sie to zwroci i jeszcze zarobisz(czasem sa plajty i masz ch&& z tego,nie bede juz mieszal w to prawa).. jesli juz z zalozenia wiadomo ,ze sie nie zwroci jest to po prostu danina !!

#18 eligrekeniks

• Zarejestrowani
  • 222 postów

Napisano 26 listopad 2003 18:09

Cytat

ten skatepark powinni postawic niedaleko szpitala tak wogole :)

hehe dobry pomysl !! szpital zarobi na utrzymanie skateparku !! ale niestety jest minus tego przedsiewziecia.. z dnia na dzien bedzie malala liczba uzytkownikow skateparku :):D:D

#19 SIBIT

• Zarejestrowani
  • 62 postów

Napisano 26 listopad 2003 18:17

To niech ci połamani na wózkach inwalidzkich jeżdzą i wykonuję ewolucje. W ten sposób nie będzie ubywało użytkowników ;-)

#20 eligrekeniks

• Zarejestrowani
  • 222 postów

Napisano 26 listopad 2003 18:26

i mam pomysl do mojego tematu o inwestycjach w Piszu .. Wybudujemy skatepark... szpital bedzie pokrywal koszty utrzymania ,bo ma klientow tych samych co skatepark ..a ja otworze firme z wozkami inwalidzkimi ... =]

#21 SIBIT

• Zarejestrowani
  • 62 postów

Napisano 26 listopad 2003 18:44

Spółka !!!! Pomysł z wózkami był mój ;-)

#22 Mały

• Zarejestrowani
  • 3 postów

Napisano 27 listopad 2003 15:16

widze że temat ładnie się rozwinoł i mam nadzieje że bedzie trwał jeszcze dłużej .Aż wreście ktoś zauważy że potrzebujemy Skate Parku.pozdrówka Allllllllllllllll

#23 SebaX

• Zarejestrowani
  • 202 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 28 listopad 2003 04:36

Jeshu!!! poczytalem o tych cenach.... skateparkow i cos mi sie zdaje ,ze to bedze nie wypal. Pozostaje samemu uklepac rampy rurki i inne bayery.
Chiba ,ze wygramy w totka...

#24 Nail

• Zarejestrowani
  • 21 postów

Napisano 29 listopad 2003 11:46

mi by styknelo pare rurek grindbox ktory tez moge sam zrobic i byloby juz super bo poco mi rampy jakies jak ja jezdze na streecie, w piszu nie ma zadnych rurek nadajacych sie do jezdzenia , jedynie pod urzedem miasta :]

#25 skripi

• Zarejestrowani
  • 35 postów

Napisano 29 listopad 2003 14:06

mysle ze to jest very dobry pomysl bo zamias jezdzic na kocich lbach wreszcie bedzie dobra nawierzchnia do jezdzenia chociaz wole jazde na street. i sie nie zdziwie jak nie bedzie tego skeateparku
POZDRO 4all

#26 eligrekeniks

• Zarejestrowani
  • 222 postów

Napisano 03 grudzień 2003 08:28

to ze nam sie zdaje ,ze go nie bedzie to nie znaczy ,ze mamy przestac walczyc o niego ... . chcecie a nie wierzycie ,ze moze byc taki skatepark ???? jak tak bedziecie mowic to na bank go nei bedzie . think !

#27 StarlighT

• Zarejestrowani
  • 341 postów

Napisano 03 grudzień 2003 15:46

W pelni podzielam zdanie eligrekeniksa,w Piszu nie bedzie i nie macie co o tym nawet marzyc skateparku.To co pisal eligrekeniks ,malo ludzi ,z tego co widze to tylko garstka osob sie wypowiada.Najlepiej zeby wladze miasta wybudowaly i sie tym opiekowaly nie zadaly oplaty i jeszcze inne cuda,tak?To nie ma racji bytu poprostu.Poza tym to faktycznie bedzie dla grupki ludzi,ilu?-20?30?50?na caly Pisz?To tak samo jakbym ja zazadal toru dla gokartow bo z kolegami lubie sie scigac albo zeby gmina wydzielila km kwadrat w lesie na pole do painballa,ogrodzila itp bo tak mi i moim kolegom sie podoba.Nierealne?Tak samo jak skatepart.Uswiadomcie sobie to wreszcie i dajcie juz spokuj.

Nie am co marzyc o krytym bo to ogromna kasa,namiot,ktos to zniszczy w nocy,podpali....Dajmy do tego straznikow-pensja jak wspomnial eligrekeniks ,dajmy pania zbierajaca po te 5 zl-tez pensja.Utrzymanie,dbanie o to ,wielka kasa,dla garstki osob bo im sie tak chce.

Ja osobiscie to widzialbym to tak-tydzien,no moze gora dwa tygodnie ludzie przychodza i daja po te 5 zlotych,a pozniej?jak ktos wyda te 70 zlotych po 2 tygodniach przychodzenia to pomysli ze jednak woli kase wydac na piwo/skreta/wodke/cholerawiecotamlubiciejeszcze* (*-niepotrzebne skreslic).

Ja osobiscie ,gdyby to ode mnie zalezalo nigdy bym zadnego skateparku nie zrobil bo to sie nie placa,i mam nadzieje ze pod tym wzgledem wladze miasta dalej bede ignorowac prosbe .

#28 eligrekeniks

• Zarejestrowani
  • 222 postów

Napisano 04 grudzień 2003 00:10

nie badzmy az tak okrutni :)

#29 prymas

• Zarejestrowani
  • 121 postów

Napisano 04 grudzień 2003 01:26

Wy chcecie skatepark a ja chce nowe chodniki na mojej ulicy.Gwarantuje ze wiecej osob byloby zadowolonych.A prawda jest taka ze ani skateparku ani chodnika za pieniadze miasta nie bedzie.Lepiej zrobcie cos sami.Seba chyba mowil zebyscie sobie pospawali rurki i bedzie git.W wegorzewie widzialem ze tam chlopaki cos zdzielali i maja pare skoczni(zawsze pare osob sobie smiga).
Ps.Moj post nie ma na celu osmieszenia skatow ale ukazanie rzeczywistosci w jakiej zyjemy.

Czymcie sie!

#30 eligrekeniks

• Zarejestrowani
  • 222 postów

Napisano 04 grudzień 2003 01:33

racja ..swieta racja ...Abba ojcze abba ojcze .. buhaha zobaczcie ze Prymas to ma nawet racyje !!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych