Skocz do zawartości

Oświetlenie ulic - czy to oszczedność ?

16 odpowiedzi w tym temacie

#1 andy

• Zarejestrowani
  • 89 postów

Napisano 07 maj 2004 11:22

W maju miedzy innymi w nocy z 22-23 przez kilka dni nie było oswietlenia na niektórych ulicach osiedla wschód, wczoraj sytuacja sie powtórzyła i nie wiadomo przez ile nocy będą panowały ciemności ?. Czy to jest jakiś nowy sposób oszczedności budżetu gminy ?.

#2 andy

• Zarejestrowani
  • 89 postów

Napisano 11 maj 2004 19:48

już latarnie się swieca, nie wiem czy na wszystkich ulicach osiedla ?, ale mam nadzieje ze tak.

#3 DRIVER

• Zarejestrowani
  • 499 postów

Napisano 13 maj 2004 08:51

u mnie (ul. krzywa) wczoraj bylo ciemno jak w d... u murzyna :wink:

#4 mrufka

• Zarejestrowani
  • 239 postów

Napisano 14 maj 2004 15:39

hehe nawet nie zauważyłam;) chyba przyzwyczaiłam się do tych ciemności wschodnich;))

#5 Jacek Zarzecki

• Zarejestrowani
  • 17 postów

Napisano 15 maj 2004 09:18

Witam
problem z owietleniem ulicznym będą zawsze, poniewaz awarie są czymś normalnym i niezależnym od nikogo. Aby czas trwania awarii był jak najkrótszy proszę wszystkich forumowiczów, którzy zauwazyli usterkę oświetlenia ulicznego o kontakt z firmą PPUH Elektromet, z którą została podpisana umowa na konserwację oświetlenia .
1.tel/fax- 4239410 od poniedziałku do piątku-8.00-17.00, w soboty 8.00-14.00
2. 4239606- codziennie w godzinach 17.00-8.00
Pozdrawiam

#6 andy

• Zarejestrowani
  • 89 postów

Napisano 22 sierpień 2004 20:16

Panie Jacku pańskie odpowiedzi łagodnie mówiąc mijają się z prawdą, ta firma do której Pan prosi zgłaszać awarie oświetlenia odpowiada za stan lamp,a nie za braki w zasilaniu a tego typu awarie są powodem egipskich ciemności od kilku dni.

#7 Roxi

• Zarejestrowani
  • 946 postów

Napisano 22 sierpień 2004 20:42

A ja tam lubię ciemności hehehe.A tak na poważnie to też do końca nie jest wina oświetlenia i tej całej oszczędności,ale też naszych kochanych hooliganów,którym strasznie przeszkadzają latarnie-szczególnie jak wracją do domów po dichotecie

#8 SebaX

• Zarejestrowani
  • 202 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 22 sierpień 2004 22:52

Witam Panie Jacku

Czy ja mogę pana poprosić aby kogos podesłali na ulicę Młodzieżową bo tu od kilku dni jest istna dyskoteka, latarnie przygasają tak jakby się jakieś zwarcie robiło, gasną i po chwili się zapalają pokolei. Wkurzające to jest dla mnie bo ciągle cos mi miga za oknem...

#9 Jacek Zarzecki

• Zarejestrowani
  • 17 postów

Napisano 23 sierpień 2004 08:01

Witam
Panie Dj SebaX dzisiaj zgłosiłem usterkę i oświetlenie na ulicy Młodziezowej powinno działać już sprawnie jeżeli będą ponownie kłopoty to proszę o interwencję.
Jeżeli chodzi o post Pana Andy`ego to jeszcze raz powtórzę swoją prośbę o kontakt z firmą PPUH Elektromet, z którą została podpisana umowa na konserwację oświetlenia. Pozostałą Pana wypowiedź jeżeli Pan pozwoli pozostawię bez komentarza.
Pozdrawiam.

#10 andy

• Zarejestrowani
  • 89 postów

Napisano 23 sierpień 2004 11:03

Cytat

Witam
Panie Dj SebaX dzisiaj zgłosiłem usterkę i oświetlenie na ulicy Młodziezowej powinno działać już sprawnie jeżeli będą ponownie kłopoty to proszę o interwencję.
Jeżeli chodzi o post Pana Andy`ego to jeszcze raz powtórzę swoją prośbę o kontakt z firmą PPUH Elektromet, z którą została podpisana umowa na konserwację oświetlenia. Pozostałą Pana wypowiedź jeżeli Pan pozwoli pozostawię bez komentarza.
Pozdrawiam.
Panie Jacku mało jest dla mnie zrozumiała Pana wypowiedz, otóż w dniu wczorajszym ok. godz 21.00 właśnie się kontaktowałem z tą firma i poprzednia moja wypowiedz oparta jest na rozmowie z przedstawicielem tej firmy , chcę podkreślić ze od kilku dni naszą okolice ogarniają ciemności.

#11 SebaX

• Zarejestrowani
  • 202 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 25 sierpień 2004 23:07

Dzisiaj znow troszke popadało i mam spowrotem dyskoteke na ulicy... :) mam monitor postawiony kolo okna i migające latarnie dają mi się odczuć .....

#12 Jacek Zarzecki

• Zarejestrowani
  • 17 postów

Napisano 26 sierpień 2004 10:06

Witam
W odpowiedzi na posta Pana Andy`ego.Prawda odnośnie oświelenia leży gdzieś po środku. Gmina ma podpisaną umowę z firmą PPUH Elektromet na konserwację oświetlenia miejskiego, niestety Zakład Energetyczny żąda od nas wynagrodzenia za to, że naprawiamy lampy i sieci będące ich własnością. Na takie rozwiązanie nie chcemy się zgodzić. Obecnie prowadzimy rozmowy z Zakładem Energetycznym odnośnie unormowania tej sytuacji.
Panie Dj SebaX przekazałem Pana prośbę do Elektrometu. Właśnie w tej chwili kiedy piszę tego posta firma sprawdza oświetlenie na Młodzieżowej.
Pozdrawiam

#13 belferka

• Zarejestrowani
  • 10 postów

Napisano 24 listopad 2004 21:48

Moje pytanie dotyczy oświetlenia (a w zasadzie jego braku) garaży przy ulicy Staszica. Mam tam garaż i wieczorem, zwłaszcza jesienią, jest ciemno i niebezpiecznie. Dojazd do garaży beznadziejny. Garaże są zostawione na niełaskę.
Proszę o odpowiedź - kto za to odpowiada?

#14 mfil

• Zarejestrowani
  • 1 postów

Napisano 27 listopad 2004 22:25

Zgadzam sie w 100% z belferką. Też mam tam garaż i przez te ciemności boję się zaprowadzać samochód wieczorem. Droga przy garażach też jest w opłakanym stanie. Kiedy to się zmieni!

#15 Andrzej

• Zarejestrowani
  • 2 postów

Napisano 28 listopad 2004 13:44

Odnoszę wrażenie, że jakby zapomniano o tej części miasta. Co z tego,że trochę na uboczu - ale to też Pisz i przydałyby się zapewnić normalne warunki potrzebne do korzystania z tego miejsca. A obecny stan to tragdia: dziurawa droga dojazdowa, brak oświetlenia, brak odprowadzenia wody- teraz przy topnijącym śniegu tworzą się tam gigantyczne kałuże i wielkie błoto. Warto żeby odpowiednie władze się zainteresowały tym skrawkiem Pisza. Pozdrawiam wszystkich którzy mają garaże na ul. Staszica.

#16 Jacek Zarzecki

• Zarejestrowani
  • 17 postów

Napisano 03 grudzień 2004 08:58

Witam
Problem ulicy Staszica nie istnieje od paru dni czy miesięcy, on ciągnie sie od kilkunastu lat i niestety nie ma możliwości rozwiązania go tak od razu. Za oświetlenie na terenie Gminy odpowiada Gmina i dotyczy to także ulicy Staszica. Sama zas ulica jest drogą powiatową i za ich stan odpowiada Zarząd Dróg Powiatowych. Niestety ani Gmina ani Powiat nie przewidują środków finansowch w roku 2005 na remont i budowę oświetlenia przy tej ulicy. Może w ciągu roku uda się wygospodarować środki finansowe ale na razie nie jest to mozliwe.
Pozdrawiam

#17 diKKa

• Zarejestrowani
  • 12 postów

Napisano 07 styczeń 2012 21:41

A na 1-go Maja już nie raz zauważyłam, że dla odmiany latarnie palą się również w dzień :P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych